Tilpass Windows 7 HomeGroup med et nytt navn og et nytt ikon

I et nylig blogginnlegg, "Fjern HomeGroup fra Windows Explorer i Windows 7", viste jeg deg hvordan du fjerner HomeGroup fra navigasjonsruten i Windows Explorer ved å deaktivere HomeGroup-tjenestene. Før jeg gjorde det ga jeg koblinger til flere artikler som jeg skrev og utvidet HomeGroup-funksjonen i håp om at du etter å ha lest dem kan begynne å se at HomeGroup-funksjonen er en verdifull ressurs for operativsystemet både fra sikkerhet og effektivitet. ståsted.

For de av dere som bestemte deg for å beholde eller å aktivere Windows 7 HomeGroup så vel som for dere som alltid har satt pris på denne nye funksjonen, har jeg oppdaget noen få måter du kan tilpasse HomeGroup-nettverksverktøyet med et par register redigeringer - du kan gi det nytt navn, og du kan endre ikonet.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du gir nytt navn til HomeGroup og endrer ikonet for å tilpasse dette nettverksverktøyet og gjøre det til ditt eget. Mens jeg gjør det, viser jeg deg hvordan du oppretter en REG-fil før du endrer registeret, slik at du raskt og enkelt kan angre endringen hvis du senere bestemmer deg for at du vil gå tilbake til standardverdiene.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Redigering av registeret

Før du begynner, må du huske at registeret er viktig for operativsystemet, og å endre det kan være farlig hvis du utilsiktet gjør en feil. Som sådan bør du ta noen få øyeblikk å sikkerhetskopiere systemet ditt ved å lage et systembilde i verktøyet Sikkerhetskopiering og gjenoppretting. På den måten hvis noe går galt, kan du gjenopprette systemet og komme tilbake til jobb.

For å starte Registerredigering, klikk Start-knappen, skriv Regedit i Start Søk-boksen og trykk Enter. Når UAC-dialogboksen vises, må du svare riktig.

Opprette sikkerhetskopi av REG-fil

Når Registerredigering vises, naviger du til følgende mappe:

HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID \ {B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}

Når du kommer dit, høyreklikk på {B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93} og velg kommandoen Eksporter, som vist i figur A. (Legg merke til tillatelsen-kommandoen slik du vil bruke den i neste trinn.) Ved å eksportere registermappen før du gjør endringer, oppretter du en sikkerhetskopi som du kan bruke til å gjenopprette de opprinnelige innstillingene i fremtiden.

Figur A

Du bruker kommandoen Eksporter for å lage en REG-fil som du senere kan bruke til å gjenopprette navn og ikon for Hjemgruppe.

Når du ser dialogboksen Eksporter registerfil, velger du mappen du vil lagre REG-filen din i, gir filen et passende navn og klikker Lagre.

Gi nytt navn til HomeGroup

Høyreklikk nå på {B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93} igjen, og velg kommandoen Tillatelser denne gangen. Når du ser dialogboksen Tillatelser for, som vist i figur B, velger du øyeblikkelig knappen Avansert for å få frem dialogboksen Advance Security Settings.

Figur B

Når du ser dialogboksen Tillatelser for, velger du Avansert-knappen.
Nå velger du kategorien Eier, som vist i figur C. Som du kan se, er nåværende eier konfigurert som TrustedInstaller som standard. For å gjøre de nødvendige endringene, må du endre eieren til administratorgruppen. For å gjøre dette, velg Administratorer i panelet Endre eier til og klikk OK.

Figur C

Du må endre eier til gruppen Administratorer.
Når du går tilbake til dialogboksen Tillatelser, velger du Administratorer i gruppen Gruppe- eller brukernavn-panelet og merker deretter av for Full kontroll i Tillatelser for administratorer-panelet, som vist i figur D. Klikk OK for å fortsette.

Figur D

Du må stille tillatelser for administratorer til full kontroll, slik at du kan gjøre en endring i innstillingene for Hjemgruppe.
Høyreklikk nå på LocalizedString-verdien og velg Endre-kommandoen. Når du ser dialogboksen Rediger streng, skriver du inn navnet du vil erstatte HomeGroup med i tekstboksen Verdidata. For eksempel ga jeg nytt navn til HomeGroup til SolarGroup, som vist i figur E. Klikk OK for å fortsette.

Figur E

Skriv inn navnet du vil erstatte HomeGroup med i tekstboksen Verdidata.

Endre ikonet

For å endre HomeGroup-ikonet, velg mappen StandardIcon rett under mappen {B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}. Høyreklikk deretter på Standard-tasten i den mappen og velg Endre-kommandoen. Når du ser dialogboksen Rediger streng, kan du skrive inn banen til ikonfilen (.ico) eller velge et annet ikon i imagres.dll- filen.

Som standard vises banen til HomeGroup-ikonet som:

% Systemroot% \ system32 \ imageres.dll, -1013

Hvor imageres.dll er filen som inneholder ikonet og -1013 representerer ikonets plassering i filen. Husk imidlertid at dette tallet er en intern representasjon, og at det faktisk ikke samsvarer med ikonets sanne plassering. Det er 218 ikoner i filen imageres.dll, og standardikonet er faktisk i posisjon 194.

På mitt eksempelsystem valgte jeg ikonet i posisjon 170:

% Systemroot% \ system32 \ imageres.dll, 170

Og nå har min nye SolarGroup et nytt ikon, som vist i figur F.

Figur F

Imageres.dll har 218 ikoner å velge mellom.

Sporing av ikoner

For å kunne se alle ikonene i imageres.dll-filen og bestemme posisjonene, lastet jeg ned et veldig enkelt frittstående program kalt IconView, vist i figur G, fra Neuber Software. Programmet er gratis og utfører oppgaven perfekt.

Figur G

IconView gjør det enkelt å se alle ikonene i Imageres.dll.

Hva tar du?

Bruker du nettverksverktøyet HomeGroup? Vil du tilpasse Hjemgruppen din ved å gi den nytt navn og endre ikonet? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2020 | mobilegn.com