Oppdag skjulte funksjoner i verktøyet for standardprogrammer for Windows 7

Mens jeg utforsket i Microsoft Windows 7 nylig, oppdaget jeg noe jeg tidligere hadde oversett - standardprogrammer. Jeg antok nettopp at standardprogrammer var som Windows XPs Set Program Access and Defaults-verktøyet, som ble lagt til på SP1-stadiet og var designet for å lindre kostnader for Microsofts konkurransedyktige forretningspraksis ved å la Windows-brukere enkelt spesifisere tredjeparts nettleser, e-post, meldinger og medieprogrammer som standard.

Men når jeg faktisk kjørte standardprogrammerverktøyet som finnes i Windows 7, oppdaget jeg at selv om det tjener den samme primære funksjonen, inneholder det også flere andre konfigurasjonsfunksjoner. I denne utgaven av Windows Desktop Report vil jeg se på standardprogrammerverktøyet.

Dette tipset er skrevet for Windows 7, men de samme grunnleggende prinsippene gjelder for Windows Vista.

Lansering av standardprogram

Du finner standardprogrammerverktøyet nær eller øverst i delen Alle programmer i Start-menyen. Du får tilgang til den raskt ved å klikke på Start-knappen og skrive Standard i Start søk-boksen. Når du starter standardprogrammerverktøyet, som vist i figur A, vil du se en liste over fire alternativer som lar deg konfigurere hvordan Windows 7 fungerer med programmer:
  • Dine standardprogrammer
  • Filtypeforeninger
  • AutoPlay-innstillinger
  • Datamaskin standardprogrammer

Figur A

Verktøyet Standardprogrammer gir deg fire forskjellige måter å konfigurere standardprogramalternativene på.

Standard programmer

Når du velger Valg Angi standardprogrammer, vil du se et vindu som viser alle programmene som Windows 7 vurderer standardverdiene og mulige standarder for nettleser, e-post, meldinger og medieprogrammer. Når du velger et tredjepartsprogram som Google Chrome, som konkurrerer med Internet Explorer, får du muligheten til å angi programmet som standard, som vist i figur B.

Figur B

Når du installerer tredjepartsprogramvare, kan du velge hvilket program du vil være standard i brukerprofilen din.

Husk at alternativene du angir i denne delen av standardprogrammerverktøyet bare gjelder brukerkontoen din - de vil ikke påvirke andre brukerkontoer på datamaskinen.

Filtypeforeninger

Å endre filtypeassosiasjoner i tidligere versjoner av Windows har aldri vært en veldig grei prosedyre. Å endre filtypeassosiasjoner i Windows 7 ved å bruke Assosiere en filtype eller protokoll med et spesifikt programvindu, som vist i figur C, er imidlertid et virkelig stykke kake.

Figur C

Konfigurering av filtypeassosiasjoner er en enkel oppgave i Windows 7.
Alt du trenger å gjøre er å velge en filtype og klikke på Endre program-knappen. Når dialogboksen Åpne med vises, som vist i figur D, velger du bare programmet du vil knytte.

Figur D

Dialogboksen Åpne med vil vise deg alle programmer som kan arbeide med en bestemt filtype.

AutoPlay-innstillinger

Når du setter inn en CD, DVD, USB Flash-stasjon eller andre flyttbare medier, starter AutoPlay til handling og ber deg umiddelbart bruke applikasjonen som er tilknyttet filene på mediet. Når du velger Endre AutoPlay-innstillinger, vil du se vinduet vist i figur E og vil kunne konfigurere programmet du vil at AutoPlay skal starte når du setter inn enheten eller mediet. Du kan til og med deaktivere AutoPlay fullstendig hvis du ønsker det.

Figur E

Å ha et sted med en stopp for alle AutoPlay-konfigurasjonene er et veldig fint tillegg.

Programtilgang og standarder for datamaskiner

Når du velger Angi programtilgang og standarder for datamaskiner, ser du vinduet Angi programtilgang og standardverdier for datamaskiner, som vist i figur F. Som du kan se, er dette brukergrensesnittet og konfigurasjonsalternativene identiske med Windows XPs verktøy for Angi programtilgang og standardverdier. Og som Windows XP-versjonen, setter denne standardene for alle som bruker datamaskinen.

Figur F

Denne delen av standardprogrammerverktøyet ser ut og fungerer akkurat som Windows XP-motstykket.

Hva tar du?

Nå som du vet om alle skjulte funksjoner i Windows 7s standardprogrammerverktøy, vil du dra nytte av alt det har å tilby?

Les også:

  • Rask tips: Fremskynde menyer i Windows 7
  • 10 strømtips for å forme Windows 7 etter din vilje
  • Rask tips: Lag en ny partisjon med Windows 7 Tool

© Copyright 2020 | mobilegn.com