Aktiver naturlig språk søk ​​i Windows 7 for å gi bedre resultater

Tilbake i mars i år i et blogginnlegg med tittelen "Dra nytte av søkefiltre i Windows Utforsker", viste jeg deg hvordan du kan dra nytte av søkefiltrene som er innebygd i Windows Utforskers søkeboks i Windows 7. Som du kanskje husker, tilgang til søkefiltrene du bare klikker i søkeboksen, så ser du en rullegardin som viser søkefiltrene i blått, som vist i figur A. Jeg forklarte da at ved å bruke søkefiltre kan du raskt og enkelt begrense resultatene og finne det du leter etter.

Figur A

Søkefiltrene vises nederst i søkefeltet.

Selv om jeg synes at søkefiltre er et flott verktøy, ble jeg nylig påminnet om at Windows 7s Windows Search støtter en naturlig språkfunksjon som virkelig gjør det enkelt å finne det du leter etter, fordi det gjør det mulig for deg å søke etter ting med en mer naturlig Setningsoppbygging.

I denne utgaven av Windows Desktop Report, vil jeg vise deg hvordan du aktiverer søkefunksjonen for naturlig språk i Windows 7. Jeg vil deretter vise deg hvordan du kan bruke den til din fordel.

Hvordan det fungerer

Den naturlige språkfunksjonen fungerer på samme måte som søkefiltre, ved at den kan bruke filterlignende ord, men den krever ikke overholdelse av den stive syntaks. For eksempel, i stedet for å skrive type: musikk INXS, kan du bare skrive musikk av INXS .

Den naturlige språkfunksjonen er designet for å gjenkjenne nøkkelordene du skriver i frasen, fjerne de unødvendige ordene og deretter utføre søkeoperasjonen. For eksempel i det ovennevnte, vil søkefunksjonen for naturlig språk strippe ut ordet etter og søke etter nøkkelordene musikk og INXS .

Aktiverer naturlig språk søk

Før du kan bruke søkefunksjonen for naturlig språk, må du aktivere den. Klikk på Start-knappen og skriv inn Mappealternativer i tekstboksen Start søk. Når det vises i resultatet, klikker du bare på det. Når dialogboksen Mappealternativer vises, velger du kategorien Søk. Nå, finn og merk av for Bruk søk ​​etter naturlig språk, som vist i figur B. Klikk deretter OK.

Figur B

Avmerkingsboksen Søk etter naturlig språk blir funnet i kategorien Søk i dialogboksen Mappealternativer.

Andre eksempler

Når du har aktivert søkefunksjonen for naturlig språk, må du eksperimentere, men du får raskt tak i den. For eksempel kan jeg nå bruke følgende søk:

  • E-post fra Greg -> Eventuelle lagrede e-postmeldinger fra Greg
  • Bilder av Greg -> alle bildefiler som er navngitt eller tagget med Greg
  • Dokumenter som ble opprettet forrige uke -> Eventuelle dokumenter som ble opprettet forrige uke
  • Dokumenter av Greg -> Dokumenter der Greg er forfatteren
  • 4MB MP3 -> MP3-filer som er under 4MB i størrelse
  • "Adobe Acrobat Document" opprettet forrige måned -> Alle PDF-dokumenter opprettet forrige måned

Hva tar du?

Tror du at bruk av søkefunksjonen for naturlig språk vil være nyttig for deg? Bruker du allerede søkefunksjonen for naturlig språk? Hva tror du? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2020 | mobilegn.com