Bruk kontroll og defragre fra kommandolinjen i Windows 7

Av alle vedlikeholdsoppgaver man må gjøre for at en datamaskin skal fungere ordentlig, er ingen så grunnleggende som defragmentering. Konstant lagring og sletting av filer kan forårsake store ineffektiviteter i måten lagringsmaskinvaren utfører. Å kjøre defragmenteringsverktøyet Windows 7 kan gjenopprette noe av den tapte effektiviteten, men hvis du bruker kommandolinjen, kan du utvide alternativene og forbedre kontrollen over prosessen.

Merk: Jeg så dette tipset på TechNet, men jeg ønsket å utvide det litt. Som de nevner, er syntaks for Windows 7-versjonen av kommandolinjeversjonen av defrag.exe annerledes enn den var for Vista.

syntax

Programmet defrag.exe bør kjøres fra en forhøyet ledetekst. Klikk på Start-knappen og skriv cmd i søkeboksen. Naviger til menypunktet cmd.exe og høyreklikk på det for å komme til hurtigmenyen der du skal klikke på Kjør som administratoroppføring som vist i figur A,

Figur A

Kjør en forhøyet ledetekst
Etter at du har svart på UAC, vil du få det kjente ledetekstvinduet, ligner på figur B.

Figur B

Kjør defrag.exe herfra

Her er den generelle syntaks for defrag.exe:

 Defrag | / C | / E / A | / X | / T / H / M / U / V 

Og her er en forklaring på hvert av de tilgjengelige alternativene:

Bytte om

Beskrivelse

/ C

Defragmenter alle lokale volumer på datamaskinen.

/ E

Defragreter alle lokale volumer på datamaskinen bortsett fra de spesifiserte.

/EN

Vis en fragmenteringsanalyserapport for det spesifiserte volumet uten å defragmentere den. Dette alternativet vil fortelle deg om du faktisk trenger å defragfrere en bestemt stasjon.

/ X

Utfør ledig plasskonsolidering på et bestemt volum. Dette alternativet vil slette noen systemgjenopprettingspunkter og andre fremmede filer og frigjør den plassen for bruk.

/ T

Spor en operasjon som allerede pågår på det angitte volumet. Dette alternativet vil rapportere om en defrag-operasjon for tiden foregår på et bestemt volum.

/ H

Kjør operasjonen med normal prioritet i stedet for standard lavprioritet. Spesifiser dette alternativet hvis en datamaskin ikke ellers er i bruk. Dette alternativet bør øke hastigheten som en defrag-operasjon utføres.

/ M

Defragmenter flere volumer samtidig, parallelt. Du må ha SATA- eller SCSI-stasjoner for at dette skal være nyttig.

/ U

Skriv ut fremdriften for operasjonen på skjermen. Dette er et godt alternativ å ha på, slik at du kan spore kommandoene dine - uten det kan du finne deg selv å lure på om noe skjer.

/ V

Verbose-modus. Tilbyr ytterligere detaljer og statistikk, som vil hjelpe dine beslutninger, spesielt når du kobler til analysealternativet oppført ovenfor.
Stasjonsbokstaven eller monteringspunktet for volumet til defragmentering.

Bunnlinjen

De forskjellige defragealternativene gir deg en betydelig mengde kontroll med hensyn til dette vanlige verktøyet. Sannsynligvis ville den vanligste kommandoen med denne teknikken være:

 Defrag C: / H / U / V 
Det vil gi defrag-operasjonen for stasjon C: høyere prioritet, vise deg fremdriften og gi mest mulig beskrivelse under hvert trinn. ( Figur C )

Figur C

Defrag fullført

Tilleggsinformasjon:

  • Gjennomgang: Auslogics Disk Defrag-verktøyet
  • Anmeldelse: Smart Defrag
  • Gjennomgang: Defraggler defrag harddiskverktøyet
  • Gjennomgang Spotlight: Harddisk defrag applikasjoner roundup

© Copyright 2021 | mobilegn.com