Fem adminiseringsverktøy som bygger bro mellom plattformen

Du vil være hardt presset for å finne fem verktøy som kan administrere ethvert system på hvilken som helst plattform. Tross alt er ikke alle systemer på alle plattformer. Men du kan finne administrasjonsverktøy som overbryter gapet og fungerer godt på flere plattformer. Jeg fant fem slike verktøy som i varierende grad kan administrere tjenester og systemer (eller en kombinasjon av de to) på enestående måte. De har vist seg å være solide verktøy som gjør jobben med administrasjon mindre vanskelig.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Webmin

Webmin ( figur A ) er et av de kraftigste administrasjonsverktøyene der ute. Det er et nettbasert systemadministrasjonsverktøy for UNIX, men det er også blitt portet til Windows. Med Webmin kan du administrere nesten hva som helst - fra Apache til DNS til Samba ... og mye mer. Som du kanskje forventer, vil Webmin på Windows ikke ha alle klokkene og fløytene som vanligvis finnes på et UNIX-basert system. Dette er ganske enkelt fordi ikke alle tjenester som er på et UNIX-basert system kan finnes på et Windows-basert system. Men du kan installere Webmin på Windows, og det vil hjelpe deg å administrere dette systemet også.

Figur A

webmin

2: MySQL arbeidsbenk

Uten tvil er MySQL Workbench ( figur B ) det beste grafiske verktøyet som er tilgjengelig for å administrere en MySQL-database. Alt du kan gjøre fra MySQL-kommandolinjen, kan du gjøre på arbeidsbenken - bare uten å måtte vite kommandoene. Gitt, å vite kommandoene vil forbedre din forståelse av hvordan du administrerer MySQL. Men dette verktøyet vil gi deg en lignende kraft. Og MySQL Workbench er tilgjengelig for både UNIX-baserte og Windows-baserte plattformer. MySQL GUI er utrolig brukervennlig og kan administrere databaser på den lokale maskinen eller til og med en ekstern tilkobling.

Figur B

MySQL arbeidsbenk

3: VirtualBox

VirtualBox ( figur C ) er ikke et administratorverktøy i seg selv, men det tillater administratorer å utføre solid sandkassetesting før de distribuerer et programvare eller en plattform. Med dette verktøyet kan du laste opp et operativsystem, finpusse det, ødelegge det og fikse det. Du kan til og med servere plattformbilder eksternt, og du finner forskjellige forhåndsbygde bilder du kan laste opp og teste eller bruke. VirtualBox kjører på UNIX, Linux, Windows, Mac og Solaris.

Figur C

VirtualBox

4: PaperCut

PaperCut ( figur D ) er et kraftig skriveradministrasjonsverktøy. Den kontrollerer utskrift ved å overvåke utskriftskvoter og belaste forskjellige avdelinger til varierende kostnader for utskriftstjenester. Dette lar deg kontrollere utskriftsbudsjetter og følge med på hvem som skriver mest ut og hvordan du best kan kontrollere utgifter til denne tjenesten. Du kan til og med kontrollere trådløs utskrift. PaperCut er tilgjengelig for Linux, Windows, Novell og Mac.

Figur D

Papirkutt

5: TeamViewer

TeamViewer ( figur E ) er et kraftig fjernadministrasjonsverktøy som lar deg ta kontroll over en ekstern brukers maskin og administrere og løse problemer. Den tilbyr alle funksjonene du trenger i et eksternt administrasjonsverktøy, og det er en plattform på tvers. Du kan gå fra Windows til Linux, fra Linux til Windows, fra Windows til Mac, fra Android til Windows, etc. TeamViewer bryr seg ikke hvilken plattform du er på, så lenge du har en nettverkstilkobling og legitimasjon for å logge inn den eksterne maskinen. Når du er inne, kan du administrere til ditt hjerte innhold.

Figur E

Teamviewer

Å bygge bro

Å krysse av det store plattformskillet er ikke så utfordrende som det en gang var - selv fra administratorens perspektiv. Disse verktøyene kan hjelpe deg med å administrere et system eller en tjeneste uansett hvilket operativsystem som brukes.

Tilleggsressurser

  • De 10 beste applikasjoner på tvers av plattformer
  • 10 problemer du må ta hensyn til når du utvikler en sikkerhetskopi-strategi for plattformer
  • 10 måter å gjøre Samba-livet ditt enklere på

Andre verktøy?

Hvilke adminverktøy på tvers av plattformer vil du legge til i denne listen? Del valgene dine med andre TechRepublic-medlemmer.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com