Fem grunner til å vurdere Windows 8-utvikling

En leser spurte meg nylig hva insentivet er for å utvikle Windows 8-applikasjoner. Nå som Windows 8 Consumer Preview er her, er det et veldig godt spørsmål.

Selv om det er en god del kontroverser om det nye Metro UI, tror jeg det er gode grunner for utviklere å se på å gjøre apper klare for Windows 8, men om du anser disse grunnene som overbevisende, avhenger av omstendighetene dine.

1: Ferskt økosystem

Det nåværende Windows-økosystemet er ganske foreldet. Det er praktisk talt ingen kategorier av programvare som ikke er dominert av 1 - 3 spillere allerede. Det er nesten umulig å bryte seg inn i økosystemet med mindre du er spillforfatter.

For å gjøre vondt verre, har forbrukerne blitt vant til at programvare enten er gratis eller betalt via en app-butikk. Å komme i hyllene i en butikk er ikke lenger en effektiv salgsstrategi det virker som. Selv om jeg ikke har noen tall som støtter det, mistenker jeg at shareware heller ikke gjør det bra basert på hvor få shareware-apper jeg har snublet over de siste årene.

Med Windows 8 er økosystemet helt nytt hvis du ser på innfødte Windows 8-apper, og det er bra hvis du har hatt en god idé for et produkt, men ikke har brydd deg på grunn av de etablerte spillerne.

2: App store

Windows hadde en app-butikk i Vista, men den var ikke veldig bra, og den integrerte aldri virkelig i OS. Den nye Windows 8-appbutikken bygger på Microsofts feil i fortiden og erfaringer i Windows Phone 7 (WP7) for å gi en fin brukeropplevelse. Mer nøyaktig, uten sidelading, er det den eneste måten å få Windows 8-programmer på en enhet. Med app store får du et enkelt middel til å selge programvaren din, inkludert å tilby gratis prøveversjoner.

Dette er superenkelt i WP7 og ser ut til å være like enkelt i Windows 8. Ja, Microsoft kommer til å ta et kutt i inntektene, men hvis du kan øke salget ved å være i app-butikken, er det en stor fordel i lang løp.

3: Synkronisering og enhetsroaming

Synkronisering og spørsmål om lokal data når brukere flytter til en ny enhet har vært problemer med mange applikasjoner. Dette er direkte adressert i Windows 8, og jeg tror Windows 8 Server vil ha noen bedriftsgodtigheter også for dette problemet. Opprinnelige Windows 8-applikasjoner vil ha muligheten til enkelt å håndtere synkronisering på måter som lar folk bevege seg fra enhet til enhet sømløst. Det er en enorm fordel, og avhengig av applikasjon og miljø kan det rettferdiggjøre en overgang til Windows 8-utvikling.

4: Bruk din eksisterende kunnskap og noe av din eksisterende kode

Hvis du har skrevet Windows-applikasjoner på en stund og vurderer å skrive applikasjoner for berøringsenheter eller trenger tilgang til sensorer, lar Windows 8 deg bruke mye av din eksisterende kunnskap (VB.NET eller C #, XAML for WPF og Silverlight folkene, WinRT API er veldig lik .NET Framework) og din eksisterende. NET- eller HTML- og JavaScript-kode for å få applikasjoner ut av døra.

Kommer du til å ta de eksisterende applikasjonene dine, bygge dem opp med oppdaterte referanser og ringe det om dagen? Nei ikke i det hele tatt. Selv om Metro / WinRT på Windows 8 ligner veldig på WP7 og Silverlight-utvikling, er det ikke en direkte oversettelse. Likevel er det et mye kortere sprang enn å gå fra Windows-utvikling til Android eller iOS.

5: Enterprise evner

En stor grunn til at BlackBerry fremdeles er relevant, er bedriftsfunksjonssettet, og det er en stor grunn til at Windows 8 vil være relevant for bedriftsutvikleren. Ikke bare kommer Windows 8 Server med funksjoner som muliggjør tette forhold til Windows 8-enheter, men Microsoft-stabelen har sakte utviklet seg med ting som Direct Access (fjerner behovet for en VPN) de siste årene. Det er også vanskelig å overdrive nytten av Active Directory for IT-ansatte.

Windows 8-enheter vil være attraktive for bedrifter som ønsker å felt mobile enheter; utviklere skal ikke være så raske til å ignorere det.

J.Ja

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com