Fem tips for effektiv filhåndtering i Windows 7

Windows 7-miljøet talte noen XP-brukere til å begynne med. Det er ikke en utvidelse av XP; det er et helt nytt grensesnitt. Selv om den underliggende filstrukturen er den samme, er det mindre med filhåndtering. Sannheten er at lagring og tilgang til filer i XP og tidligere versjoner krevde viss kunnskap om filstrukturen. Windows 7 krever ikke den kunnskapen - filhierarkiet er bak kulissene. Følgelig vil brukere som er nye på PC-en, finne Windows 7 lett å bruke, men de som oppgraderes fra XP kan være litt desorienterte. Disse fem tipsene vil hjelpe brukerne dine til å akklimatisere seg til Windows 7, slik at de kan jobbe litt raskere.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Bli kjent med dokumentbiblioteket

Documents er XP My Documents-mappen, bare bedre. Det er ikke lenger bare en mappe. Dokumenter er nå et bibliotek. (Jeg skal forklare biblioteker neste.) Når du lagrer en Office-fil, vil applikasjonen som standard være dokumenter, akkurat som den pleide å være Mine dokumenter. Mens du lærer Windows 7, lagrer du filer i dokumenter fordi de er lette å finne senere. Bare klikk på Start-menyen, og dokumentbiblioteket er der, med alle filene dine. Eller åpne Windows Utforsker og klikk på Dokumenter i gruppen Biblioteker. Inntil du lærer deg å gå rundt, vil lagring av filene dine i Dokumentbiblioteket spare deg for mye forvirring.

2: Bruk biblioteker for rask tilgang

I tidligere versjoner av Windows lagret du filer i mapper. Windows Utforsker viste filstrukturen som dusinvis av mapper som inneholder hundrevis av filer. Avhengig av mappestruktur, kan noen filer være flere undermapper dypt. Husker du den gamle filskap-analogien? Se for deg en lang rekke filskap. Funksjonell, ja, men effektiv? Ikke alltid. Og jo flere mapper og filer du la til, jo flere av dem måtte du vade gjennom for å komme til det du trengte.

Et Windows 7-bibliotek er mer som et lagerrom. Se for deg at du er i en hall med flere dører. Skiltet på den første døren lyder "Dokumenter." Du åpner en dør for å finne noen få filskap som lagrer alle filene dine. Den andre dørens skilt lyder "Bilder." Filskap som er fylt med bildene dine, er inni. Windows 7 slår det eldre lineære C: \ hierarkiet med dusinvis av mapper ned til en håndfull biblioteker.

Biblioteker lagrer ikke filene dine faktisk. Filene dine er fremdeles lagret i det tradisjonelle lineære hierarkiet. Biblioteker drar ganske enkelt relaterte mapper til ett sted for raskere tilgang. Det er et virtuelt syn på hierarkiet ditt. Jeg anbefaler at du prøver å tilpasse deg bibliotekstrukturen, men hvis du virkelig hater det, kan du vise et mer tradisjonelt syn. For å gjøre det, velg Mappe- og søkealternativer fra Organiser-menyen. I delen Navigasjonsrute, sjekk alternativet Vis alle mapper.

3: Unngå fallgruve for hjemmegrupper

Hjemmegrupper er som biblioteker, men de jobber med PC-er i nettverk. Enhver maskin som er en del av en HomeGroup, kan gi lese- og skrive tilgang til andre maskiner i HomeGroup. Som du kanskje forventer, er HomeGroups passordbeskyttet. Men i stedet for å la deg oppgi ditt eget passord, genererer Windows 7 et 10-tegns passord for deg. Skriv dette passordet, og ikke mist det! Du trenger det bare en gang når du kobler til første gang. Når du er tilkoblet, kan du endre passordet til hva du vil.

Jeg vet ikke hvorfor Windows 7 tvinger dette genererte passordet på oss, men det gjør det, derav advarselen. Det er lett å bli distrahert og glemme passordet eller miste det før du har en sjanse til å koble til den første gangen. I tillegg fungerer denne nye funksjonen bare med Windows 7-maskiner - en uheldig avgjørelse fra Microsofts side fordi de fleste ikke vil kunne bruke den.

4: Spar tid med hopplister

Hoppelister er en av favorittfunksjonene mine. Du fester applikasjoner og filer du bruker ofte til oppgavelinjen. Det spiller ingen rolle hvor du faktisk lagrer filen. Når den er festet, har du rask tilgang til den. Gjør følgende for å legge til et program:

  1. Klikk på Start-menyen.
  2. Finn applikasjonen og høyreklikk på den.
  3. Velg Fest til oppgavelinjen, som vist i figur A. Windows 7 legger til et ikon, vist i figur B, til oppgavelinjen.

Figur A

Velg Fest til oppgavelinje for å feste et program til oppgavelinjen.

Figur B

Klikk på det festede ikonet for å starte applikasjonen.
Du kan også feste individuelle filer til listen over respektive applikasjoner. Når filen er åpen, høyreklikker du på programikonet på oppgavelinjen. I den resulterende listen høyreklikker du på filen, som vist i figur C. Når du har festet en fil, kan du raskt åpne den. Bare høyreklikk på programikonet og velg filen fra den festede delen. Du vil også se de nylig brukte filene, men listen vil endres når du åpner og bruker nye filer. Den festede listen endres ikke med mindre du legger til eller fjerner elementer.

Figur C

Fest en fil til oppgavelinjen.

5: Arbeid effektivt med to forekomster av Windows Utforsker

Det er enkelt å jobbe med to forekomster av Windows Explorer som er åpne samtidig, takket være Windows 7s nye hurtigoppførsel. Først åpner du Utforsker slik du normalt gjør ved å klikke Utforsker-ikonet i oppgavelinjen. (Det er en fin funksjon i seg selv.) Dra vinduets tittellinje til venstre til Windows 7 viser en disposisjon rundt venstre halvdel av skjermen. Slipp vinduet, og Windows 7 klikker vinduet til venstre halvdel av skjermen. For å åpne en andre forekomst, hold nede Skift -tasten og klikk Utforsker-ikonet på oppgavelinjen igjen. Gjenta prosessen over, men dra den andre forekomsten til høyre og slipp. Du ender opp med to vinduer, side om side. Flytting og kopiering av filer er et blunk med to forekomster av Utforskeren åpen.

Nå, her er et nyttig tips for tastaturbrukere. Etter å ha åpnet den første forekomsten av Utforsker, holder du nede Windows -tasten og trykker på venstre piltast. Hvis du gjør det, justeres vinduet automatisk til venstre på skjermen. Åpne den andre forekomsten, hold Windows nede og trykk på høyre piltast.

Tilleggsressurser

  • De 10 mest nyttige Windows 7-snarveiene
  • Topp 10 Windows 7-skrivebordsmoduler
  • Hvordan får jeg hurtigstartlinjen tilbake i Windows 7?
  • Hvordan tilpasser jeg Windows 7-startmenyen?
  • Dra nytte av Sticky Notes i Windows 7

© Copyright 2021 | mobilegn.com