Fem tips for å få fart på Windows oppstartstid

Hvis du får utålmodig ventetid på at Windows skal starte opp, kan du ta noen få skritt for å få fart på tingene. Endringene jeg foreslår er ikke betydningsfulle, men de vil forkorte tiden som kreves for å starte opp. Hvis det appellerer til deg, kan du lese videre.

1: Endre BIOS-innstillinger

Mange maskinvareeksperter vurderer å endre system-BIOS for å bruke Quick Boot and Boot Device Priority som en god idé. Jeg har prøvd begge på flere datamaskiner. Jeg så ikke mye forbedring. Men hvis du vil prøve det, krever det bare å endre to standardinnstillinger i BIOS.

Dessverre ser det ut til at hver datamaskin har en annen måte å få tilgang til BIOS på. MVP Michael Stevens 'nettsted er stedet å gå for informasjon om hvordan du går inn på datamaskinens BIOS-konfigurasjonsside. Bare vær forsiktig: Ett galt trekk, og det kan hende at datamaskinen ikke starter opp i det hele tatt.

2: Deaktiver ubrukt maskinvare

Datamaskiner har maskinvare som aktiveres ved oppstart, selv om den ikke brukes. Det øker oppstartstiden. I Enhetsbehandling ser du etter ubrukte nettverkskort, Bluetooth-kontrollere, PCMCIA-kortkontrollere, modemer og multimediaenheter som spillporter.

Noe nytt i Windows 7 er Virtual Wi-Fi Miniport-adaptere. De brukes til å lage et trådløst vert nettverk. Uavhengig av å være virtuelle enheter, krever de fremdeles prosessorsykluser ved oppstarttid.

Hvis en bestemt enhet ikke brukes, inkludert virtuelle adaptere, høyreklikker du på den i Enhetsbehandling ( figur A ) og deaktiverer den. Et ord av forsiktighet: Ikke deaktiver enheter som befinner seg under datamaskin, diskstasjoner, skjermadaptere, IDE ATA / ATAPI-kontrollere eller systemenheter.

Figur A

3: Fjern fremmede skrifter

Både Windows XP og Windows 7 laster mer enn 200 skrifter ved oppstart. Og det tallet hopper stort på hvis Office er installert. Spør deg selv: Er alle disse skriftene nødvendige? Hvis ikke, fjern dem. Datamaskinen vil starte opp raskere.

Det er to fjerningsalternativer. Flytt ubrukte skrifter til en annen mappe hvis du er usikker på bruk. Eller slett skriftene hvis det ikke er noen tvil. Følgende koblinger beskriver hvordan det gjelder Windows XP og Windows 7.

4: La WinPatrol hjelpe

WinPatrol er en tredjeparts applikasjon jeg nekter å være uten. I tillegg til å hjelpe med å holde vertsdatamaskinen sikker, kan WinPatrol optimalisere oppstart. Når WinPatrol er åpen, må du ta hensyn til følgende tre faner: Oppstartprogrammer, Forsinket start og tjenester.

Oppstartprogrammer viser alle programmene som starter med datamaskinen ( figur B ). Trenger de alle? Hvis programmet ikke ser kjent ut, markerer du det og stanser Info-knappen. WinPatrol vil gi en forklaring. Hvis du ikke tror at programmet trenger å starte med en gang, kan du deaktivere det.

Figur B

Forsinket start ( figur C ) er for folk som meg. Vi vil ha en rask oppstart, men blir irritert når programmer må startes manuelt. I mitt tilfelle ble det å bytte skriver- og skannerkontrollører til en forsinket start slått nesten fem sekunder av oppstartstiden.

Delayed Start tilbyr to ekstra valg: lengden på forsinkelsen og om applikasjonen åpnes i et normalt vindu, maksimert eller minimert.

Figur C

Antall tjenester og hva de faktisk gjør kan være overveldende. Tjenester-fanen i WinPatrol kan hjelpe med det. Marker den aktuelle tjenesten og trykk på Info-knappen. All tilgjengelig informasjon vises i et nytt vindu ( figur D ). Du får se hvorfor dette er nyttig i neste tips.

Figur D

En annen fin funksjon ved WinPatrol er alternativet Liste ikke-tjenester som ikke er fra Microsoft. Hvis du sjekker det, skjuler du alle Windows-tjenester, slik at du kan fokusere på tredjepartsapplikasjoner.

5: Bruk Windows Services-appen til å endre oppstartstype

WinPatrol hjelper deg med å bestemme hva en bestemt tjeneste er og om den må aktiveres ved oppstart eller startes manuelt ved behov. Neste trinn er å gjøre de faktiske endringene. Det skjer i Windows Services-appen. Figur E viser tilgjengelige alternativer i oppstartstypevinduet.

Figur E

Microsoft Vista og Windows 7 inkluderer et nytt oppstartsalternativ, Automatic Delayed. Det ligner WinPatrol's Delayed Start, men mindre kornete.

Bonustips: Fjern crapware

Jeg skrev nylig en artikkel om hvordan du fjerner crapware fra datamaskiner. Mens jeg undersøkte artikkelen, oppdaget jeg at mange av de uønskede applikasjonene starter når datamaskinen starter. Å tilføre fornærmelse mot skade, som øker tiden som trengs for en datamaskin å starte opp.

© Copyright 2020 | mobilegn.com