Fem tips for å få fart på Windows XP-ytelsen

Hvis noen av Windows XP-klientene dine går tregere enn andre, kan det skyldes noen av standardinnstillingene som ligger i dialogboksen Ytelsesalternativer. Du kan endre alternativene i denne dialogboksen for å øke ytelsen til en Windows XP-klient. La oss undersøke innstillingene du kan endre for å forbedre ytelsen til Windows XP.

Merk: Disse tipsene er basert på en oppføring i Microsoft Windows-bloggen vår. De er også tilgjengelige som PDF-nedlasting.

1: Åpne ytelsesalternativene

De mest nyttige alternativene for Windows XP-ytelsesinnstilling er på fanene Visuelle effekter og avanserte i dialogboksen Ytelsesalternativer. Gå til Start | Kontrollpanel | System | Ytelse | Innstillinger for å åpne denne dialogboksen. Figur A viser både visuelle effekter og avanserte kategorier med ytelsesalternativene du enkelt kan endre.

Figur A

2: Endre innstillinger for visuelle effekter

Fanen Visuelle effekter er det enkleste stedet å starte når du feilsøker visse ytelsesproblemer. Som standard aktiverer Windows XP visuelle effekter, for eksempel rullealternativet for Start-menyen. Disse effektene bruker systemressurser. Hvis du feilsøker et tregt system, kan du prøve å velge Juster for beste ytelse, som vil deaktivere mange av disse innstillingene for visuelle effekter. Selvfølgelig vil du miste de kule visuelle effektene, men det er alltid en avveining for ytelse.

3: Endre innstillinger for prosessplanlegging

Hvis du feilsøker noe mer enn treg skjermtegning, må du justere ytelsesalternativene i kategorien Avansert i dialogboksen Ytelsesalternativer. Det er tre seksjoner på denne kategorien: Prosessorplanlegging, minnebruk og virtuelt minne. Innstillingene i disse seksjonene har stor innvirkning på hvordan systemet ditt fungerer.

Prosessorplanlegging-seksjonen kontrollerer hvor mye prosessortid Windows XP bruker til et program eller en prosess. Prosessoren har en begrenset mengde ressurser som skal deles mellom de forskjellige applikasjonene. Hvis du velger Programmer-alternativet, vil du bruke mest prosessortid til programmet som kjører i forgrunnen. Valg av bakgrunnstjenester tildeler lik prosessortid til alle kjørende tjenester, som kan inkludere utskriftsjobber og andre applikasjoner som kjører i bakgrunnen. Hvis brukerne klager over saktekjørende programmer, kan du prøve å sette prosessorplanleggingen til Programmer.

På baksiden, hvis brukere klager over at utskriftsjobber aldri skriver ut eller er trege til å skrive ut, eller hvis de kjører en makro i ett program mens de arbeider i et annet, kan det være lurt å tildele like tidskiver (kalt kvanta ) til hver prosess ved å velge alternativet bakgrunnstjenester. Hvis du bruker Windows XP-maskinen som en server, er det bedre å velge alternativet bakgrunnstjenester.

4: Endre innstillinger for minnebruk

Minnebruk-delen styrer hvordan Windows XP bruker system RAM. Det første alternativet, Programmer, tildeler mer RAM til å kjøre applikasjoner. For stasjonære systemer med svært lite RAM gir dette valget den beste ytelsen. For en server eller et skrivebord med mye RAM vil imidlertid valg av System Cache-innstilling gi bedre ytelse. Når systemet er satt til Systembuffer, vil systemet bruke det meste av tilgjengelig RAM som en diskbuffer, noe som kan resultere i store ytelsesforbedringer på systemer som er avhengig av disk I / O.

5: Endre innstillinger for virtuelt minne

En rekke innstillinger i delen Virtuelt minne påvirker hvordan Windows XP presterer. Virtuelt minne er et område på disken som Windows bruker som om det var RAM. Windows krever denne typen systemer i tilfelle det går tom for fysisk RAM. Det virtuelle minneområdet brukes som et bytteområde der informasjon som ligger i RAM skrives til det virtuelle minneområdet (også kalt sidefilen eller byttefilen) for å frigjøre RAM for andre prosesser. Når systemet trenger informasjonen i byttefilen, setter Windows den tilbake i RAM og skriver noe annet ut til disken på sin plass.

Windows XP har en anbefalt standard sidefilstørrelse på 1, 5 ganger mengden system RAM. Du kan la Windows administrere denne filen fullstendig eller har ingen fil i det hele tatt. Jeg anbefaler på det sterkeste at du ikke fjerner sidefilen fordi du vil oppleve en merkbar forringelse av systemytelsen uten den.

En måte å øke systemytelsen på er å plassere sidefilen på en separat fysisk harddisk fra operativsystemet. Det eneste forbeholdet er at hvis den andre stasjonen er tregere enn den primære stasjonen, vil du la sidefilen ligge der den er.

Du kan også spenne personsøkerfilen over flere disker for å øke ytelsen. For å gjøre endringer i det virtuelle minnet, klikker du på Endre-fanen i kategorien Avansert i dialogboksen Ytelsesalternativer, gjør ønskede endringer og klikker Angi. Eventuelle endringer du gjør, får virkning etter at du har startet maskinen på nytt.


Sjekk ut fem tips ... nyhetsbrevet

Få en kortfattet oppsummering av løsninger og teknikker som vil gjøre IT-jobben din mer smidig. TechRepublics Five Tips-nyhetsbrev, levert hver tirsdag, gir deg øyeblikkelig tilgang til informasjonen du trenger. Registrer deg automatisk i dag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com