Få det du trenger når du trenger det med kontekstuelle faner i Windows 8 Explorer

I forrige ukes blogginnlegg undersøkte jeg kjernefanene i det nye båndet i Windows 8s Windows Utforsker. Da jeg gjorde det, forklarte jeg at i tillegg til kjernefanene, inneholder båndet også et sett med kontekstuelle faner, som vises basert på plasseringen eller typen objekt du har valgt, og deretter gir deg grupper med passende kommandoer.

I denne utgaven av Windows Desktop Report vil jeg fortsette mitt dyptgående blikk på det nye båndet ved å utforske de kontekstuelle fanene i Windows 8s Windows Explorer.

Undersøk Windows 8 Explorer Ribbon-grensesnittet i Gregs fotogalleri.

Merk: Husk at siden dette er en så tidlig utgave av Windows 8, kan noen av funksjonene som jeg beskriver i denne artikkelen, endres mellom nå og da operativsystemet faktisk blir utgitt.

Kontekstuelle faner

Som jeg nevnte i forrige innlegg, er Ribbon-systemet med fanene designet for å eksponere nærmere 200 forskjellige filstyringskommandoer i Windows Utforsker uten å ha dem begravet i mange nestede menyer, popup-vinduer, dialogbokser eller høyreklikk-kontekstmenyer. En av måtene Ribbon-systemet oppnår denne bragden er ved å bruke kontekstuelle faner, som bare vises når du velger et bestemt sted, for eksempel datamaskin eller nettverk, eller et spesifikt objekt, for eksempel en stasjon, og deretter viser relaterte kommandoer. På denne måten viser kontekstuelle faner hovedsakelig kommandoene du trenger bare når du trenger dem. La oss se nærmere på.

Datamaskin

Når du velger Datamaskin i navigasjonsruten i Windows Utforsker, vises Fil-menyen og to faner med tittelen Datamaskin og visning i båndet. Fil-menyen og Vis-fanen inneholder de samme kommandoene som jeg viste deg forrige uke; kategorien Datamaskin inneholder imidlertid et sett med kommandoer for oppgavene du vanligvis utfører i Computer. Når du velger en stasjonsbokstav, vises en kontekstuell fane med tittelen Disk Tools Drive.

Datamaskin fane

Som du kan se i figur A, heter den første gruppen i kategorien Datamaskin Åpen, og den inneholder tre kommandoer: Åpne åpner ganske enkelt stasjonen, Egenskaper viser en standard dialogboksen Egenskaper for stasjon, og Gi nytt navn lar deg gi nytt navn til det valgte objektet.

Figur A

Fanen Datamaskin viser kommandoer for oppgavene du sannsynligvis vil utføre i Datamaskin.

Nettverksgruppen inneholder kommandoen Map Network Drive samt kommandoen Legg til en nettverksplassering. Sistnevnte starter guiden Legg til nettverksplassering som du kan bruke til å koble til et skysted, et FTP-sted eller et nettverkssted.

Konfigurer gruppen lar deg enkelt trykke inn i kontrollpanelet, starte Uninstall Program-verktøyet, eller få tilgang til et systemskjermbilde akkurat som det du får tilgang til i Windows 7 ved å høyreklikke på datamaskinen og velge Egenskaper.

Disk-fanen

Hvis du velger Disk-fanen, som vist i figur B, gir du tilgang til et sett med kommandoer du ofte trenger å bruke når du arbeider med stasjoner. Du vil merke at kontekstuelle faner er uthevet med en ekstra farget fane for å få dem til å skille seg ut.

Som du kan se, er kommandoene i Flyttbar Medie-gruppe og Omskrivbare Medie-gruppen i skjermbildet mitt inaktive, men de blir aktive når du velger riktig type stasjon, for eksempel en USB-tommelstasjon eller en DVD-R-plate.

Figur B

Fanen Drive inneholder en rekke kommandoer du trenger når du velger en stasjon i Computer.

Når en stasjon er valgt, lar Bitlocker-kommandoen i Protect-gruppen deg aktivere og administrere Bitlocker. Gruppen Administrer inneholder kommandoene Format, Opprydding og Optimalisering, som fungerer nøyaktig som du forventer - men i stedet for å være spredt på en hurtigmeny og et par faner i dialogboksen Egenskaper, er de lett tilgjengelige på båndet .

Søk-fanen

Når du merker av i Søk-boksen i et hvilket som helst Windows Utforsker-vindu, vil du se den kontekstuelle fanen Søk, som vist i figur C. I gruppen Plassering kan du se at det er flere kommandoer som lar deg spesifisere hvor du vil søke. Kommandoene i Refine-gruppen lar deg begrense søket. I gruppen Alternativer finner du flere kommandoer som lar deg utføre forskjellige søkerelaterte operasjoner, for eksempel få tilgang til nylige søk eller konfigurere avanserte søkealternativer. Når du er ferdig med å søke, kan du klikke på Lukk søk ​​for å fjerne kategorien Søk.

Figur C

Når du velger Søk-boksen, vil du se kontekstfanen Søk vises i Windows Utforsker.

biblioteker

Når du velger Biblioteker i Windows Utforskers navigasjonsrute, ser du Fil-menyen, kjernefanene og Administrer kontekstuell fane, som er uthevet som Bibliotekverktøy, som vist i figur D.

Figur D

Når du velger Biblioteker, vises kategorien Administrer kontekstuell.

Fra denne fanen kan du utføre en rekke biblioteksadministrasjonsoppgaver, for eksempel bruke kommandoen Administrer bibliotek til å legge til og fjerne biblioteker, angi filtypen som biblioteket skal optimaliseres for, samt bestemme om et bibliotek skal vises i navigasjonsruten.

Hjemmegruppe

Når du velger Hjemgruppe i Windows Utforskers navigasjonsrute, vises Fil-menyen og to faner med tittelen Hjemgruppe og Visning i båndet, som vist i figur E. Fil-menyen og Vis-fanen inneholder de samme kommandoene som jeg viste deg forrige uke. Kategorien Hjemmegruppe lar deg dele biblioteker og enheter med hjemmegruppen samt endre innstillinger for hjemmegruppe. Du kan også se passordet til hjemmegruppen eller starte feilsøking for hjemmegruppen.

Figur E

Fanegruppen Hjem gjør det enkelt å administrere og konfigurere hjemmegruppeinnstillingene.

Nettverk

Når du velger Nettverk i Windows Utforskers navigasjonsrute, vises Fil-menyen og to faner med tittelen Nettverk og visning i båndet, som vist i figur F. I gruppen Åpne under fanen Nettverk finner du at kommandoen Connect with Remote Desktop Connection er tilgjengelig når du velger en datamaskin i nettverket. Det er en veldig fin kommando å ha lett tilgjengelig! Når du velger en enhet som en ruter, er kommandoen Vis enhetens webside aktivert og lar deg raskt endre konfigurasjonsinnstillinger.

Figur F

Nettverk-fanen viser noen fine kommandoer, for eksempel Connect with Remote Desktop Connection.

I gruppen Konfigurer kan du legge til nettverksskrivere eller enheter, få tilgang til Nettverks- og delingssenteret, og hvis du er koblet til et domene, kan du søke i Active Directory.

Filtype kontekstuelle faner

Når du velger visse filtyper i Windows Utforsker, vil du se kontekstuelle faner som inneholder kommandoer relatert til filtypen. Når du for eksempel velger en bildefil, vil du se en Bildeverktøy-håndtering-fane som inneholder roter og vis-gruppene, som vist i figur G.

Figur G

Å velge en bildefil i Windows Utforsker aktiverer kategorien Bildeverktøyhåndtering.
Når du velger en video- eller musikkfil, ser du Video Tools Play-fanen eller Music Tools Play-fanen, som vist i figur H. Jeg er ikke sikker på at denne fanen er fullført på dette stadiet i utviklingsprosessen, men du kan få den grunnleggende ideen.

Figur H

Valg av musikkfil aktiverer avspillingsfanen for musikkverktøy.

Minimer båndet

Hvis du ikke vil at båndet skal vises aktivt i Windows Utforsker, kan du minimere det. Bare trykk på pilen under lukkeknappen, som vist i figur I. For å få tilbake båndet, klikker du bare på pilen igjen.

Figur I

Du kan minimere båndet hvis du foretrekker å ikke ha det vist i Windows Utforsker.

Rask tilgangsverktøylinje

Hvis du elsket Tilpass verktøylinjefunksjonen i Windows XPs Widows Explorer, vil du gjerne se hurtigtilgangsverktøylinjen i Windows 8s Windows Utforsker. Enhver kommando du ser på en hvilken som helst fane, kan enkelt legges til hurtigtilgangsverktøylinjen - bare høyreklikk på kommandoen og velg Legg til hurtigverktøyverktøylinje. Du kan legge til omtrent 200 kommandoer til hurtigtilgangsverktøylinjen. Så hvis du foretrekker det, kan du minimere båndet og bare bruke en tilpasset hurtigtilgangsverktøylinje, som den som er vist i figur J.

Figur J

Du kan minimere båndet og bare bruke en tilpasset hurtigtilgangsverktøylinje.

Hva tar du?

Hva synes du om Windows 8s Windows Explorer? Er du klar til å omfavne båndet, eller skal du klage på det? Det er ditt valg! Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | mobilegn.com