Hands on: Microsoft Surface vs. Apple iPad

I de to tidligere installasjonene mine som gjennomgikk Microsofts Surface-nettbrett (del én og del to), prøvde jeg bevisst å unngå sammenligninger med Apples iPad. Jeg har aldri vært tilhenger av anmeldelser som ser ut til å bruke mer tid på det konkurrerende produktet enn det produktet faktisk er gjennomgått, og jeg ønsket å unngå å presentere de innledende delene av anmeldelsen som sådan. Imidlertid er iPad den åpenbare dominerende kraften innen nettbrettberegning i forbruker- og bedriftsmarkedet, og alle som vurderer et nettbrettkjøp vil sannsynligvis vurdere Surface i lys av den primære konkurrenten. Så, hvordan blir Surface stablet opp?

Før jeg fikk Surface-nettbrettet, var en iPad 2 den viktigste datamaskinens nettbrett. Jeg brukte nettbrettet i det bransjeguruer kaller en "innholdskonsum" -modus - det vil si for å få e-post, bla gjennom websider, lese elektroniske bøker og aviser, spille et og annet spill og i en klype lage en artikkel eller lengre e-post .

Maskinvaren

På maskinvarefronten samsvarer Surface enkelt med Apples legendariske byggekvalitet. Nettbrettet er solid og elegant, og det skaper sin egen forretningslignende estetikk i stedet for å prøve å "ut-Apple" Apple. Selv om jeg finner plasseringen av knappene suboptimal, er funksjoner som kickstand og touch-tastaturet enorme forbedringer i forhold til hva som er tilgjengelig fra Apple. Mange i teknologibransjen, inkludert meg selv, lurte på om Microsoft faktisk kunne bygge kvalitetsmaskinvare på sin debutinnsats, og bekymringer for Microsofts evne på dette området var stort sett ubegrunnet.

Surface bruker et annet skjermformat enn iPad, og velger en bredskjermoppsett i stedet for iPads mer tradisjonelle 4: 3-skjermforhold, noe som ligner på forskjellen mellom eldre TV-apparater og nyere widescreen-modeller. Dette kan være plagsomt for noen, men jeg syntes det var ganske enkelt å overføre mellom de to skjermstørrelsene. Å lese en bok på overflaten føles som å lese en stor meny når den holdes i portrettorientering, men allikevel virker den bredere skjermen litt mer naturlig for innhold som aviser. Mine aldrende øyne er sannsynligvis ikke de beste dommerne for farge og oppløsning, men skjermen på Surface ser bedre ut enn min iPad 2s skjerm, selv om jeg ennå ikke har gjort en side ved side-sammenligning med den nyere iPad-skjermen "Retina".

programvare

IPad tok en god del kritikk på utgivelsen for å være "bare en stor iPhone." Det er en passende sammenligning, men det er også kraften til enheten. I stedet for å forsøke å tilby en fullverdig datamaskinopplevelse, holder iPad iPhone hurtige responstider og lette operativsystem, samtidig som det gir rom for mer innholdsrike applikasjoner på grunn av den større skjermen.

Surface bød på en interessant og overbevisende alternativ visjon. Målet med Microsofts nettbrett var å være enkel å bruke og fingervennlig, samt innlemme de beste elementene på en tradisjonell datamaskin, som å kjøre fullverdige produktivitetsapplikasjoner, som iPad aldri har gjort bra. Dessverre tror jeg ikke Surface klarte å trekke den helt av, spesielt ikke sammenlignet med iPad.

For bedre eller verre setter iPad baren for tavlesiden av databehandlingsopplevelsen veldig høy. Trykk på et ikon for den gjennomsnittlige iPad-applikasjonen, så er du i appen og klar til å jobbe i millisekunder. Trykk på et ikon for noe så verdifullt som e-postprogrammet på Surface, og du vil sannsynligvis bli møtt med "snurringssirkelen" mens appen lastes inn og en forsinkelse på noen sekunder hver gang du sletter eller flytter en e-post. Forsinkelsene er ikke lange eller enormt plagsomme sammenlignet med en tradisjonell bærbar datamaskin, men de grenser til smertefulle sammenlignet med en iPad. Å lese, flagge, arkivere og slette e-post raskt er en oppgave jeg gjør hele tiden på iPad-en, men jeg finner ut at jeg unngår denne oppgaven på Surface, hovedsakelig på grunn av denne typen forsinkelser. Som et rent nettbrett beveger programvaren på Surface seg i en sneglers tempo sammenlignet med iPad.

Det andre elementet i Surface-proposisjonen er at du kan kjøre fullverdige produktivitetsapper, og hver Surface RT-nettbrett leveres med den tradisjonelle pakken med Microsoft Office-applikasjoner. Overflate "morphs" til en mer tradisjonell dataopplevelse når du jobber i Office-appene, komplett med det velkjente Windows-skrivebordet og kjente menyer og ikoner i stedet for et berøringsoptimalisert produkt. Jeg liker faktisk denne noe usammenhengende brukeropplevelsen; Når jeg setter meg ned for å skrive en artikkel eller jockey et regneark, er tastaturet og musen fremdeles den beste måten jeg har funnet på for å få et meningsfylt arbeid. Surface er en flott bærbar erstatning for denne typen funksjoner kontra nedvannede erstatninger tilgjengelig for iPad.

Hvilken å kjøpe?

Så burde Apple eller Microsoft være navnet på toppen av nettbrettets innkjøpsordre? Hvis din mobile datamaskinvisjon sentrerer seg rundt produktivitetsapplikasjoner, med sporadisk bruk av nettbrett, kan det hende at Surface passer på regningen. Jeg finner på at jeg tar tak i overflaten hvis jeg drar på en helgetur eller en kort forretningsreise der jeg har litt tid på flyet til å skrive eller få gjort noe. IPaden humper i vesken min hvis jeg planlegger å ta igjen lesing eller e-post, eller hvis jeg leter mer etter distraksjoner enn et produktivitetsverktøy for å skrive den neste kolonnen.

Jeg er i den ganske unike posisjonen med å ha begge enhetene tilgjengelige, sammen med en rekke bærbare datamaskiner og andre dataenheter. Hvis jeg bare måtte velge en nettbrett, ville jeg velge iPad på dette stadiet i utviklingen. Selv om det ikke tilbyr produktiviteten til Surface, er det en veldig komplementær enhet til den bærbare datamaskinen som sannsynligvis kommer til å havne i vesken min. Inntil Surface kan stramme opp tavlesiden av brukeropplevelsen, er det absolutt verdt å legge til en nettbrettevaluering, men sannsynligvis ikke klar til å gjøre om iPad i denne iterasjonen.

Hva er dine tanker? Hvis du har jobbet med begge enhetene, hva foretrekker du og hvorfor? Del din innsikt i diskusjonstråden nedenfor.

Les også

  • ZDNet: Microsoft Surface vs. Apple iPad (4. gen) vs. Asus Transformer Infinity
  • ZDNet: Display shootout: Microsoft Surface RT vs. iPads vs. Android-nettbrett
  • ZDNet: Hvorfor jeg ikke kan anbefale Surface RT for nettbrettkjøpere
  • ZDNet: Kjøpe nettbrett for virksomheten? IPad eller Windows RT-dilemmaet

© Copyright 2020 | mobilegn.com