Hvordan lager jeg snarveier i Microsoft Windows 7?

En av de mest forespurte Microsoft Windows-justeringene er for snarveier som slår av, slår av og starter en Windows-økt på nytt. Prosedyren for Windows 7 ligner veldig på Vista og XP, men nå kan du feste de nyopprettede snarveiene til Start-menyen eller oppgavelinjen eller begge deler.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig som et TechRepublic Photo Gallery og TechRepublic nedlasting. Da jeg publiserte dette tilbake i februar 2010, var det noe spørsmål om disse snarveiene var nødvendig lenger, men likevel er det fortsatt et populært tips. Er dette et tilfelle av gamle triks som dør hardt?

Opprette en snarvei

Oppretting av en snarvei bør være kjent for nesten alle, men vi vil gå gjennom prosessen bare for klarhet. Det er andre måter å utføre denne oppgaven på, men dette er min foretrukne metode. Høyreklikk først på et tydelig sted på skrivebordet og naviger til Ny | Snarvei, som vist i figur A.

Figur A

Naviger i menyen for å opprette en ny snarvei.
Når du klikker på snarvei-menypunktet, kommer du til innspillingsskjermen som er vist i figur B. Det er her du legger inn de spesifikke kommandostrengene for å få den nye snarveien til å gjøre det du vil at den skal gjøre.

Figur B

Skriv inn kommandoen for den nye snarveien.

For eksempel, vil vi legge inn den spesifikke kommandoen som vil slå av en Windows-PC. Skriv inn følgende kommando i boksen, og klikk deretter Neste.

 Shutdown.exe -s -t 00 
Det neste skjermbildet ( figur C ) ber deg om å navngi snarveien. Jeg foreslår at du navngir snarveien for å samsvare med handlingen den vil utføre. I dette tilfellet kaller vi det Shutdown.

Figur C

Gi det et passende navn.

Nytt ikon

Teknisk sett kan du stoppe her, men jeg foretrekker å gi disse snarveiene et ikon som vil hjelpe meg å huske hva det er som de gjør. I Windows 7 er det å endre et ikon likt hvordan du endret ikoner i tidligere versjoner av operativsystemet.

Høyreklikk på det aktuelle ikonet for å få hurtigmenyen vist i figur D, og naviger deretter til menypunktet Egenskaper.

Figur D

Finn egenskaper på menyen.
Velg Endre ikon-knappen fra Properties-kontrollpanelet, vist i figur E.

Figur E

Velg Endre ikon.
Neste skjermbilde ( figur F ) viser deg en liste over potensielle ikoner. Velg den du vil bruke, og klikk OK-knappen to ganger.

Figur F

Velg ikonet ditt og klikk OK.

Du skal nå ha en ny snarvei på skrivebordet. Når du klikker på snarveien, slås PCen av, så sørg for at du lagrer arbeidet ditt før du tester det.

Windows 7-funksjoner

En av de fine funksjonene i Windows 7 er at du kan feste den nye snarveien til Start-menyen og / eller til oppgavelinjen. Jeg er en stor oppgavelinje-bruker, så det er der jeg vil si det. Høyreklikk snarveien for å få hurtigmenyen, og klikk på knappen Pin to Taskbar-menyelementet ( figur G ).

Figur G

Fest snarveien.
Når snarveien er festet ( figur H ), vil du alltid ha tilgang til en rask avslutning.

Figur H

Slå av når som helst.

Ekstra snarveier

Det er flere avstengnings- og avstengingskommandoer du kan lage til snarveier. Å lage snarveier for disse kommandoene fungerer nøyaktig det samme som vår snarvei.

Start datamaskinen på nytt

 Shutdown.exe -r -t 00 

Lås arbeidsstasjon

 Rundll32.exe User32.dll, LockWorkStation 

Dvale datamaskin

 rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState 

Sov datamaskin

 rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState 0, 1, 0 

Bunnlinjen

Disse snarveiene kan være sanntidssparere, det er helt sikkert. Benytter du deg av dem? Hvilke andre små tweaks er du spesielt glad i og villig til å dele?

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | mobilegn.com