Hvordan lager jeg et virtuelt bilde av en fungerende Windows-installasjon med Disk2vhd?

For så mange administratorer og utviklere, kan virtuelle maskiner være en veldig enkel måte å spare tid og penger i tillegg til å øke sikkerheten. For Microsoft Windows-brukere er det noen få alternativer for å lage og bruke virtuelle maskiner. Du kan ansette enten Microsoft Virtual PC eller Microsoft Hyper-V-virtuelle maskiner for å kjøre forekomster av et Windows-operativsystem som gjest på en Windows-vertsmaskin. Men det etterlater spørsmålet om hvor får du bildene?

Du kan alltid installere et nytt bilde eller besøke et av en rekke nettsteder som lar deg laste ned forskjellige bilder i vhd-format som deretter kan importeres som en virtuell maskin. Men hva hvis du vil lage din egen virtuelle maskin? Hva om du har laget den perfekte installasjonen du vil importere som en virtuell maskin? Hvordan gjør man det? Selvfølgelig er det verktøy for akkurat den oppgaven. Et av disse verktøyene, Disk2vhd, ble opprettet av Sysinternals (produsenter av mange fine applikasjoner).

I denne opplæringen lærer du hvordan du tar Windows-installasjonen du for øyeblikket har, og lager et vhd-bilde som deretter kan importeres til det valgte virtuelle maskinverktøyet (så lenge det støtter vhd-filer).

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Hvordan det fungerer

Disk2vhd kan lage bilder fra alle stasjoner som er koblet til en PC, så lenge stasjonen har de nødvendige filene. Verktøyet fungerer ved å bruke Windows 'volumbildefunksjon som finnes i ethvert Windows-operativsystem, starter med XP og senere. Faktisk er den beste metoden for å bruke dette verktøyet å lagre .vhd- filen på en eksternt festet stasjon. Hvis du lagrer bildet på den samme stasjonen du tar bildet fra, vil ytelsen forringes alvorlig. Siden prosessen allerede er ganske treg, vil du ikke gjøre saken verre.

Du må også sørge for at du har god plass på målstasjonen. Installasjonen du bruker for å lage et bilde er mest sannsynlig ikke en ren installasjon, men et spesifikt bilde med forskjellige applikasjoner og konfigurasjoner. Dette vil føre til at størrelsen vokser ganske mye. Dette bringer også opp et annet problem: Hvis stasjonen er en VFAT-formatert stasjon, kan ikke bildefilen din være over 4 GB. Så sørg for at enten filsystemet ditt vil godta større filer, eller at vhd-filen er mindre enn 4 GB.

Så med det sagt, la oss se på hvordan dette verktøyet brukes.

Komme og installere

Det er virkelig ingen installasjon involvert med Disk2vhd. Dette programmet er ikke et installasjonsfil, men en selvstendig binær, som kan kjøres fra et hvilket som helst sted (til og med en tommelstasjon). Så når du laster ned og pakker ut Disk2vhd-filen, vil du se fire filer inne i den nyopprettede Disk2vdh-katalogen. Av disse filene er den du vil bruke disk2vhd. Du kan enten dobbeltklikke på den filen fra Disk2vhd-katalogen eller feste filen til enten Start-menyen eller hurtigstart-menyen.

Når du starter applikasjonen, vil du se hovedvinduet ( figur A ). Det er ingen konfigurasjonsvindu, noe som gjør dette verktøyet enkelt å bruke.

Figur A

De eneste tilgjengelige konfigurasjonsalternativer er å velge volumene du vil inkludere og bestemme plasseringen til målfilen.

Som du kan se, har jeg angitt plasseringen av målfilen min til å være på en ekstern harddisk. Dette sikrer at jeg har nok plass til bildet, i tillegg til at prosessen ikke drar maskinen til en gjennomgang.

Når de minimale alternativene er ivaretatt, er det bare å klikke på Opprett-knappen. Når du har gjort dette, begynner prosessen. Avhengig av størrelsen på bildefilen din, kan denne prosessen ta litt tid. Under opprettelsen vil du se fremdriftslinjen veldig sakte tvers over vinduet ( figur B ).

Figur B

Tiden som er angitt nederst til høyre i vinduet er en tilnærmet fullføringstid. I dette tilfellet vil ferdigstillelsen ta omtrent tretti minutter.

Når prosessen er fullført, vil du ha en fil på målstasjonen din oppkalt etter PCen din med utvidelsen .vhd. Det er denne filen du deretter kan importere til det virtuelle maskinverktøyet du ønsker. Uten å gå inn på detaljene i hvert virtuelt maskinverktøy, er prosessen med å legge til disse bildefilene enkel:

  • Lag en ny virtuell maskin med egenskapene som samsvarer med maskinen som ble brukt til å lage bildefilen.
  • Bruk vhd-filen som den nye maskinens IDE-disk under prosessen med å lage den virtuelle maskinen.
  • Når du først starter den nye maskinen, vil det virtuelle maskinverktøyet oppdage maskinens maskinvare og automatisk installere driverne.

Disse trinnene kan variere, avhengig av det virtuelle maskinverktøyet du bruker.

Siste tanker

Hvis du er en administrator som er avhengig av virtuelle maskiner, må du dra nytte av dette utrolig praktiske verktøyet. Med Disk2vhd kan du lage et veldig spesifikt maskinbilde for distribusjon via virtuell maskin.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com