Hvordan justerer jeg Windows Explorer for å åpne i en katalog du velger?

Når det gjelder informasjonsteknologi og operativsystembetingelser, har Microsoft Windows XP eksistert i veldig lang tid. Gjennom årene har TechRepublic bokstavelig talt skrevet tusenvis av tips, justeringer, triks og hacks i artikkel-, nedlastnings- og bloggsidene våre. En av favorittene mine er en rask og enkel finjustering som vil endre oppførselen til Windows Explorer.

Katalog- / mappemetaforen ansatt av Windows XP for å organisere filer på en harddisk passer godt med min naturlige tendens til hierarkisk organisering. Mitt tankemønster følger det generelle> mindre generelle> spesifikke> mest spesifikke rammeverket. Så det er noen ganger når jeg vil se et bestemt mappehierarki lagt ut foran meg i Windows Utforsker.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting. Dette blogginnlegget ble opprinnelig publisert 3. desember 2008, men flere medlemmer har bedt om informasjonen, så jeg beklager den.

Finpusse den viste mappen

Standardvisningen for Windows XP Explorer er å vise mappen Mine dokumenter med alle undermappene utvidet og klar til å bli valgt ( figur A ).

Figur A

Standard Windows XP Explorer-visning

Det er ingenting galt med denne visningen, men jeg vil ikke alltid åpne Windows Utforsker i mappen Mine dokumenter. Jeg har tilgang til, og behovet for å bruke, flere forskjellige nettverksmapper i løpet av en dag. Med en liten finjustering av Windows Explorer Properties-innstillingene kan du endre hvilken mappe som vises og hvordan skjermen blir avslørt.

For å komme til dialogboksen Egenskaper for Windows Utforsker, høyreklikk på snarveien til Windows Utforsker. Du kan kopiere snarveien i Start-menyen til skrivebordet for å gjøre det enklere å jobbe med. Jeg liker å ha flere Windows Explorer-snarveier på verktøylinjen for enkel tilgang - hver til et annet sted.

Når du høyreklikker og går til Egenskaper og klikker på snarveien-fanen, skal du se et skjermbilde som ligner på figur B.

Figur B

Dialogboksen Egenskaper for Windows Utforsker

Nøkkelboksen er Mål-boksen. Hvis du vil endre snarveien til Windows for å åpne en bestemt mappe du velger, endrer du Mål-boksen for å lese:

c: \ windows \ EXPLORER.EXE / n, / e, X: \ Mappen jeg velger

For eksempel lagres blogginnleggene jeg skriver eller redigerer på en nettverksstasjon (U) i en mappe jeg har kalt "Working Folder." Mål-boksen for denne snarveien ser slik ut, og det tilsvarende skjermbildet vises i figur C.

c: \ windows \ EXPLORER.EXE / n, / e, u: \ arbeidsmappe

Figur C

En ny målmappe
Når jeg klikker på denne Windows Explorer-snarveien, får jeg skjermen vist i figur D.

Figur D

Arbeidsmappen min

Ekstra finjustering

Tweak over viser Arbeidsmappen min og alle undermappene under den. Men med en liten finjustering, kan jeg få en Windows Explorer-visning som viser undermappene til arbeidsmappen kollapset ( figur E ).

Figur E

Arbeidsmappe med undermapper kollapset

Dette er et renere og mer kortfattet utseende. For å få denne oppførselen, legg / velg kommandoen til Mål-boksen slik:

c: \ windows \ EXPLORER.EXE / n, / e, / select, u: \ working folder

Ditt valg

Du kan bruke denne finpusse på så mange mapper du vil. Du kan gi dem forskjellige ikoner og plassere dem på skrivebordet eller på verktøylinjen. Denne lille finjusteringen gir deg stor fleksibilitet i hvordan du samhandler med Windows XP.

Noen spurte

I den vedlagte diskusjonstråden var det en forespørsel om en forklaring av Windows Utforsker-kommandoene. Jeg fant en referanse på Microsofts hjelp- og støttesider:

  • / n: Åpner et nytt vindu i enkeltsidet (Min datamaskin) -visning for hvert valgt element, selv om det nye vinduet dupliserer et vindu som allerede er åpent.
  • / e: Bruker Windows Utforsker-visning. Windows Explorer-visning er mest lik File Manager i Windows versjon 3.x. Merk at standardvisningen er Åpen visning.
  • / root: Angir rotnivået til den angitte visningen. Standardinnstillingen er å bruke den normale navneområdet (skrivebordet). Uansett hva som er spesifisert er roten til skjermen.
  • / select: Angir mappen som skal motta det første fokuset. Hvis / select brukes, blir overordnede mapper åpnet og det angitte objektet valgt.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com