Hvordan bruker jeg ... System Restore i Windows Vista?

Noen ganger blir Microsoft Windows Vista ødelagt til det punktet der det siste alternativet før du tørker av harddisken og installerer operativsystemet på nytt er å prøve en systemgjenoppretting. Den siste tiden problemer vi har sett stammer fra installasjonen av Internet Explorer 8, er et godt eksempel på en situasjon som kan kreve et hopp tilbake til et tidspunkt hvor Vista fungerte skikkelig.

Appleten Windows Vista System Restore er faktisk mye enklere å bruke enn den var i Windows XP. Slik bruker du det til å lage et restaureringspunkt og deretter returnere til det punktet når det er nødvendig.

Merk: I en bedriftssituasjon er denne funksjonen ofte slått av. Nettverksadministratorer i denne situasjonen holder ofte en uberørt versjon av PCen praktisk i spesielle situasjoner.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Lag et restaureringspunkt

For å komme til dialogboksen Systemgjenoppretting, høyreklikk datamaskinikonet på skrivebordet og klikk Egenskaper eller naviger til Kontrollpanel | System for å nå System-skjermen som er vist i figur A.

Figur A

System-skjermen
Klikk på koblingen Systembeskyttelse på venstre side av skjermen. Klikk på Fortsett ved UAC-ledeteksten, så kommer du til dialogboksen med faner som vises i figur B.

Figur B

System egenskaper

Midt i dette skjermbildet indikerer om systemgjenoppretting er aktiv og viser det nyeste tilgjengelige restaureringspunktet. Hvis du vil stoppe systemgjenoppretting fra å fungere, fjerner du merket for den aktuelle boksen.

Hvis du vil lage et nytt restaureringspunkt, klikker du på Opprett-knappen. Å opprette et gjenopprettingspunkt manuelt er ofte nyttig like før du gjør en større oppgradering av et program eller en annen form for større systemendringer. Hvis ting går galt, som vi vet at de ofte gjør, vil du kunne gå tilbake til et punkt like før du begynte den korrupte prosessen.

Når du klikker på Opprett-knappen, blir du bedt om å gi en beskrivelse ( figur C ). Det er her du vil beskrive hva du gjør, slik at du kan finne det senere hvis noe skulle gå galt.

Figur C

Legger til en god beskrivelse om gjenopprettingspunktet

Gå tilbake til et restaureringspunkt

Hvis du vil gå tilbake til et restaureringspunkt, klikker du på System Restore-knappen på skjermen som er vist i figur B. System Restore Wizard åpnes ( figur D ) og foreslår et restaureringspunkt.

Figur D

Veiviser for systemgjenoppretting
Hvis du har et annet restaureringspunkt i tankene, klikker du på alternativknappen Velg et annet gjenopprettingspunkt og klikker Neste for å komme til skjermen som vises i figur E.

Figur E

Velge et restaureringspunkt

Klikk Neste når du er klar. Bekreft valget ditt og klikk Fullfør. Merk at du må gjennom en omstart for å fullføre prosessen.

restaurert

Det er egentlig alt det er å gjøre. Som mange har sagt i TechRepublic Community Forums, er dette ikke en idiotsikker prosess, men du bør prøve det før du tar deg tid til å installere Windows Vista på nytt. Tenk det som det neste-til-siste trinnet du må ta når Windows-operativsystemet er ødelagt.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com