Hvordan Microsoft kunne vinne meg tilbake fra Android

Jeg har vært smarttelefon-fan siden veien tilbake da selv de mest smarte av partiet var ganske stumme i forhold til dagens supertelefoner. Min første var en Windows CE-basert telefon, og jeg satt fast med det operativsystemet - som det ble omgjort til "Pocket PC, Phone Edition, " og deretter Windows Mobile - i mange år. Det var dagene, min venn; Jeg brukte mange timer på å tappe en pekepenn på de bittesmå skjermene, og navigerte gjennom en miniatyrisert versjon av Windows-skrivebordet.

Det var ganske kult å kunne få e-posten min og surfe på nettet på telefonen min, spesielt når 3G kom for å få fart på tingene. Vi smarttelefonbrukere var en del av en eksklusiv gruppe der en stund. På den tiden var Microsoft en veldig stor aktør i smarttelefonmarkedet i USA Nokia solgte mer over hele verden, men de var mer populære utenlands enn her.

Oh, Blackberry hadde e-post også (faktisk, det var deres viktigste funksjon), men vi kunne gjøre mye mer. Vi kunne ringe på enhetene våre før de kunne (selv om de første CE / PPC-håndholdte enhetene, som de tidlige BB-ene, ikke hadde den funksjonen), og vi hadde flere applikasjoner. Palm Pilots hadde appene og var toppselgere i PDA-markedet, men de gjorde det ikke like bra da de gikk over til telefoner.

Så skjedde det noe. At noe ble kalt iPhone, og det forandret hele smarttelefonlandskapet. Som bak tidene som det ser ut nå (ingen utvidbar lagring, ikke avtakbart batteri, ingen LTE), da det kom ut, var det virkelig revolusjonerende. Så skjedde det noe annet: Android. Det ga smarttelefonbrukere den samme typen "rekkevidde og berøre noe" -opplevelse som iPhone og ga også nerdete typer alle de tingene de ønsket at de ikke fikk med iOS.

Og plutselig fant Microsoft seg en stor aktør i et marked det en gang hadde fast i hånden.

Begynner på nytt

Det krever litt mot for en programvareleverandør å fullstendig redesigne et produkt helt fra grunnen av, men Microsoft hadde egentlig lite valg når det gjaldt Windows Phone. Den gamle stylusdrevne modellen var død eller i det minste i koma (det er interessant at vi ser en gjenopplivning av pekepennen i form av Samsungs S-Pen på Galaxy Note, og at så mange mennesker sier så gode ting om det).

Det krever enda mer mot å basere den splitter nye designen på brukergrensesnittet til et produkt som var litt av en flopp i markedet - selv om det vant en god del kritikerroste. Men Zunes Metro-grensesnitt, med flyveikonene, jevn rulling og responsiv følelse, var en naturlig. Det kan skilte med den rette kombinasjonen av enkelhet og eleganse for å presentere en utfordring for "grid of icon" -måten for samhandling av enheter som ble etablert av iPhone og Android.

Når det gjelder grensesnittet, er Windows Phone etter min mening en vinner. Men jeg har nettopp kjøpt en ny smarttelefon forrige måned for bruk som hovedtelefon, og den kjører ikke Windows. Det er det flere årsaker til. Noen har mer å gjøre med operatøren min (Verizon) enn med Windows Phone selv. Men selv om Verizon tilbød alle de samme Windows-telefonene som AT&T, ville jeg fortsatt ikke ha en som hovedtelefon akkurat nå.

Små ting betyr noe

Mange av de store grunnene til at jeg ikke vil ha en nåværende Windows Phone er de samme grunnene til at jeg ikke vil ha en iPhone: ingen byttbar microSD, ingen 4G / LTE, krav om å koble til Zune-programvaren på en datamaskin for å oppdatere OS eller overfør filer. Jeg har skrevet om de før. Dette er avbrytere for meg, men det er også altfor mange små irritasjonsmomenter, feil og unnlatelser som legger opp til "ikke helt klar for prime time." Mange av dem vil du støte på bare etter å ha brukt telefonen litt.

Jeg har testet en Windows Phone mye og båret den som en andre telefon, men denne uken har jeg blitt satt i posisjon til å bruke den som min primære telefon. Det er fordi jeg er i Europa, og det er den eneste GSM-telefonen jeg eier. Jeg var glad for at det britiske SIM-kortet jeg kjøpte spratt i og fungerte helt fint.

Dessverre fungerer ikke alt annet ganske så bra. Åh, det er ikke "bugs" eller krasjer eller ytelsesproblemer - det er dummen av telefonens muligheter som får meg til å gå tilbake til Galaxy Nexus hver gang jeg har et Wi-Fi-signal, selv om jeg ikke kan ringe med det. Jeg vet at Microsoft vil kalle det forenkling, noe som høres mye bedre ut, men uansett hva du kaller det, er resultatet frustrasjon. Poenget er at jeg ikke kan gjøre ting jeg vil gjøre - enkle ting som jeg enkelt kan gjøre med Android-telefonen min eller med Windows 7-datamaskinen min (eller med min gamle Windows-mobiltelefon, for den saks skyld).

En ting jeg virkelig gledet meg til i Windows Phone var å ha de "virkelige" Mobile Office-appene. Etter å ha brukt dem, er jeg skuffet over at Mobile Word ser ut til å være mindre fullverdige enn (Word-format-kompatible) Documents to Go-appen på Android. Word begrenser deg til én font, og du kan ikke lage tabeller eller diagrammer (i det minste så langt jeg har oppdaget). Jeg så heller ikke et ordtelling, som er noe jeg er avhengig av mye. Ja, jeg vet at en telefon ikke er den ideelle enheten for å utføre komplekse tekstbehandlingsoppgaver, men noen ganger er det alt du har. Jeg forventet mye mer av Mobile Word.

Noe annet som jeg ikke kunne finne ut hvordan jeg gjør - som jeg enkelt kan gjøre på Nexus - er å lagre en webside for lesing uten nett. Dette er spesielt irriterende når du er ute og reiser og ikke har Internett-tilkobling hele tiden. Det ser heller ikke ut til å være en måte å sende en webside (innholdet, ikke bare URL) via e-post. Begge disse var ting jeg har trengt å gjøre de siste dagene.

Flere irritasjoner

Det virker som om jeg har opplevd en annen, liten irritasjon hver dag. Riktignok er noen av mine kjæledyrskiver med Windows Phone rent kosmetiske. Jeg vil være i stand til å sette et bakgrunnsbilde som jeg kan på Android-hjemmeskjermene mine, og jeg vil gjerne kunne endre flisene til en annen farge enn de lite tiltalende få som tilbys. Jeg vil også kunne stille inn fargene på individuelle fliser slik at de skiller seg ut, i stedet for bare å kunne endre den generelle temafargen.

Merkelig nok, i Europa har jeg ikke vært i stand til å laste ned noen apper fra Windows Marketplace. Jeg kunne gjort det hjemme, og jeg kan laste ned fra Android Market på Nexus min, så jeg er ikke sikker på hva som skjer der, men det er definitivt irriterende. Noen ganger vil Marketplace-appen ikke en gang åpne; andre ganger kan jeg velge en app, men når jeg trykker på Install-knappen, får jeg en feilmelding.

Til slutt, det største problemet jeg har med å prøve å bruke telefonen for å faktisk få gjort arbeid, er mangelen på et alternativt tastatur. Windows Phone-tastaturet er ikke forferdelig - som touch-tastaturer går - men jeg ble forelsket i Swype på Windows Mobile og deretter på noen av mine tidligere Android-enheter og bruker nå det lignende TouchPal-tastaturet på Nexus. Det er mye raskere og mindre slitsomt enn å trykke på individuelle taster.

Jeg liker Windows Phone UI, og Mango-oppdateringen førte den nærmere til å være en brukbar hverdagsenhet, men for å vinne meg tilbake fra Android har Microsoft fremdeles en måter å gå på. Gi meg mye mer fleksibilitet til å tilpasse, få Office-appene og nettleseren til å gjøre det jeg trenger dem å gjøre, og la meg ha den type tekstinndata jeg vil ha. Jeg vet at LTE er på vei, og Nexus har bevist for meg at jeg kan klare meg uten et microSD-kort hvis du gir meg nok intern lagring. Åh, men jeg vil ha skjermoppløsning sammenlignbar med high-end 'Droids, også. Gjør alt dette, så kan jeg handle i Ice Cream Sandwich for neste Windows Phone.

Les også:

  • Fem Windows Phone 7-apper for reise
  • Fem tips for å låse opp Windows Phone 7-enheten din
  • Jeg venter fortsatt på at Windows Phone skal vinne meg over

© Copyright 2020 | mobilegn.com