Jeg vil ikke leve i en verden uten Microsoft og det gjør du heller ikke

Forrige uke skrev jeg om "post-pc-verdenen" som er den nåværende visjonen om valg for mange teknologiske forståsegpåere. Noen samtaler jeg nylig har hørt, antyder at noen tror at det går lenger enn det; de antyder at vi er på grensen til en Brave New World som ikke bare ikke inkluderer PCer, men til slutt ikke vil inkludere Microsoft i det hele tatt.

Dette er generelt de samme menneskene som hevder at selskapet svikter (til tross for rekordoverskudd), blir irrelevant (til tross for programvarens nesten allestedsnærværende natur), og er bestemt til å visne inn i historiens annaler før enn senere. Jeg tror det er et latterlig synspunkt, men hvis det skjedde, ville det være en trist ting for oss alle, inkludert de som bare bruker Mac eller Linux og de som ikke eier eller bruker datamaskiner i det hele tatt. Selv om mange kanskje gleder seg over ideen, tror jeg ikke de ville like virkeligheten like mye som de tror.

Den umulige drømmen

Ideen om at et selskap med et markedskapital på 214, 65 milliarder dollar og over 50 milliarder dollar i kontanter kommer til å forsvinne når som helst snart, er åpenbart absurd. Hvis General Motors og Bank of America (med markedsverdier på henholdsvis 37 milliarder dollar og 83 milliarder dollar) blir ansett som "for store til å mislykkes", passer teknologigigantene også til den kategorien.

Med tillatelse fra Yahoo Finance

Men la oss anta et øyeblikk at det kan skje. Effekten på økonomien hvis Microsoft plutselig skulle gå ut av drift ville være ødeleggende. Ikke bare ville over 90 000 personer som er direkte ansatt i Microsoft, være uten jobb, men det vil også mange selskaper og individuelle konsulenter som installerer Microsoft-teknologier. Faktisk anslått et IDC-papir utstedt i mars i fjor at Microsoft Partner-økosystemet alene genererte inntekter på 580 milliarder dollar. Det er mer enn det dobbelte av føderalt budsjett for offentlig forvaltning, utdanning og transport samlet.

Selvfølgelig kan man også hevde at hvis Microsoft plutselig skulle gå ut av virksomhet, ville det være en stor mulighet for selskaper som støtter Microsoft-programvare. Det er tross alt høyst usannsynlig at de 87, 59% av datamaskinbrukerne som for tiden kjører Windows umiddelbart ville bytte til noe annet. Når Microsoft ikke lenger er der for å støtte dem, måtte noen gjøre det.

Men ville de selskapene overta for Microsoft på områder som å opprette og utstede oppdateringer for å løse problemer og sårbarheter? Selv om de gjorde det, ville hvert støttende selskap gjøre sine egne ting, slik at det ville komme dusinvis av forskjellige versjoner av disse lappene? Uten standardisering kan ting bli ganske vilt og ullent, og kompatibilitetsproblemer vil være mer sannsynlig.

Hvem vil bli skadet?

Hvis Microsoft forsvant, hva ville virkningen ha på alle de som ville sitte fast med et ikke-støttet, end-of-the-line OS? De kunne absolutt fortsette å kjøre den i ti-pluss år, slik mange har gjort med XP (og faktisk er det noen datamaskiner som fremdeles kjører Windows 98, 2000 og NT). Men etter hvert brytes systemene ned og må byttes ut. Kostnaden for å omskolere brukere på et helt nytt system vil være betydelig (til tross for alle klager om endringer når brukere oppgraderer til en ny versjon av Windows, er det fortsatt nok grunnleggende likheter til å gjøre det enklere enn å bytte til Mac eller Linux).

Sluttbrukere er imidlertid bare en del av ligningen. Millioner av IT-proffer som har brukt hele karrieren på å lære seg alle inn- og utkjørsler for Windows-serverprodukter, må starte på nytt og lære UNIX, den eneste levedyktige erstatningen. Eller ville bortfallet av Microsoft føre til slutten av datacenters på stedet og dermed tap av hundretusenvis av jobber? Ville vi alle ende opp med å bo i en UNIX-basert sky? Jeg tror at å ta Microsoft ut av bildet vil endre ansiktet til IT dramatisk - og ikke til det bedre.

Et stort problem med å flytte av Windows handler ikke i det hele tatt om OS; det handler om applikasjoner. De millioner av programmene som er skrevet for å fungere på Windows, må portes til en annen plattform, eller brukerne måtte bytte til nye apper. For selskaper som kjører dyre proprietær spesialprogramvare, kan kostnadene være astronomiske.

Mottakerne

Naturligvis vil ikke alle selskaper bli skadet av Microsofts bortgang, og de to som åpenbart vil være til fordel for de fleste er Apple og Google. Uten at Microsoft kan tilby en midtvei, kan vi se en helt krig bryte ut mellom de to veldig forskjellige filosofiene: Apples politikk for ekstrem lockdown og kontroll og Googles bekjente dedikasjon til åpenhet og valg. Det virkelige problemet ville oppstå hvis den ene eller den andre ble en klar vinner. Selskapet som seiret ville være i samme slags monopolistiske situasjon som Microsoft en gang likte, men opererte fra en mer ekstrem posisjon.

Utover datamaskiner

Det mange av dem som vil danse på Microsofts grav ikke skjønner, er bare hvor mange paier selskapet har fingrene i. Når vi tenker på Microsoft, tenker de fleste av oss på Windows-klient- og server-operativsystemer, Office og relatert produktivitetsprogramvare, serversystemene (Exchange, SharePoint, SQL, Lync), administrasjonsverktøy (System Center-familien), og kanskje Windows Phone og Xbox. Men det er et stort antall dedikerte enheter der ute som kjører Windows innebygde operativsystemer, fra Point of Sale-terminaler til salgsautomater til biler og mer.

Microsoft leverer også spesielle tjenester og støtte til mange vertikale markeder, for eksempel helsehjelp, biovitenskap, utdanning, myndigheter, rettshåndhevelse, produksjon, energibransjen, luftfart, detaljhandel, finansielle tjenester og mer. Hvis disse ressursene plutselig ble trukket tilbake, ville det ha betydelig innvirkning på disse næringene.

Microsofts forskningsdivisjon driver laboratorier over hele verden og samarbeider med toppinstitusjoner som MIT, Carnegie-Mellon og Barcelona Supercomputing Center om futuristiske prosjekter. De ansetter mange toppeksperter innen informatikk, matematikk og fysikk, inkludert en rekke Turing-prisvinnere. Med de dype lommene til Microsoft bak seg, klarer disse menneskene å forfølge nye ideer som kan ende opp med å endre livene våre.

Microsoft sponser stipendprogrammer som gjør at talentfulle unge mennesker kan forfølge karrierer som programmerere, utviklere og programvareingeniører. De kjører også et internatprogram for sommeren for å hjelpe studentene å få en smak av den virkelige verdenen av programvareutvikling og produksjon.

Avskjed

Så populært som forestillingen kan være i noen kretser, tror jeg en verden uten Microsoft ville gjort livene våre verre, ikke bedre. Selv om du foretrekker et annet operativsystem, vil livet og dataopplevelsen din bli påvirket. Konkurransen fra Microsoft er med på å motivere andre selskaper til å komme med nye innovasjoner. Og Microsoft gjør mye mer enn bare å lage operativsystemer og applikasjoner for datamaskiner. De sitter i kjernen av et enormt økosystem, hvis sammenbrudd ville gjøre den "umulige drømmen" om en verden uten Redmunds innflytelse til et mareritt.

Les også

  • Rekordfortjeneste som et sviktende selskap? Color Me Confused
  • Operativsystemet er fortsatt av betydning og vil alltid i henhold til avstemning
  • Windows XP fortsetter å være operativsystemet som bare ikke vil dø

© Copyright 2020 | mobilegn.com