Hvis du ikke kan slå dem, bli med dem. Microsoft bringer Windows 10 Edge-nettleser på linje med konkurransen

Etter år med å prøve å pløye sin egen furu med Internet Explorer (IE), har Microsoft sagt at den nye Edge-nettleseren i det store og hele vil oppføre seg som Apple Safari og Google Chrome.

Microsoft beskrev denne uken hvordan Edge-nettleseren for Windows 10 i stor grad vil samsvare med hvordan Safari og Chrome håndterer nettsteder og apper.

Det følger år med at Microsoft ble angrepet for at Internet Explorer (IE) behandler HTML, CSS og JavaScript annerledes enn andre store nettlesere - noe som førte til påfunn i hvordan nettsteder så ut og oppførte seg i IE.

Edge vil være annerledes, ifølge Microsoft. Utover å overholde standarder for hvordan man håndterer webteknologier, vil det dekke sider som er skrevet med andre nettlesere i tankene.

Microsoft har en kamp på hendene i nettleserområdet, og mister gradvis markedsandeler mens både Chrome og Safari vinner.

Overfor utsiktene til å avgi brukere til konkurrenter, har Microsoft kunngjort at Edge vil gjengi nettsteder designet for Safari og Chrome på riktig måte - og går så langt som å si at Edge har mer til felles med nettleserne - basert på WebKit-layoutmotoren og WebKit-gaffelen Blink - enn Internet Explorer.

"Microsoft Edge matcher 'WebKit' -atferd, ikke IE11-oppførsel (eventuelle Edge-WebKit-forskjeller er feil som vi er interessert i å fikse). Etter vår erfaring kjører Microsoft Edge best på 'WebKit' kodebanene på disse nettstedene, " sa Frank Olivier, programleder for Microsoft Edge, i et blogginnlegg.

Med Edge sier Microsoft at det vil bygge videre på interoperabiliteten mellom nettlesere den begynte å introdusere med Internet Explorer 11, som fikk muligheten til å vise et bredere spekter av mobile nettsteder på riktig måte etter introduksjonen av støtte for WebKit-prefiksert CSS i fjor.

"Når vi utvikler motoren vår til å være mer interoperabel med Blink og WebKit, har vi brukt mye tid på å samarbeide med alle nettleser leverandører for å fikse interoperabilitetsproblemer i nettlesere og spesifikasjoner, " sa han og la til en av de mest gunstige endringene fra IE hadde endret hvordan nettleseren identifiserer seg til servere via sin brukeragentstreng.

Microsoft har også lovet at Edge vil betjene nettsteder og apper som har vanlige feil på riktig måte. Eksempler inkluderer å forhindre en endeløs sløyfe der et nettsted har en misformet metakode for å håndtere oppdateringer, gjengi de forventede tegnene der tegnsettet er feilmerket og gjengi skrifter som ligger på et annet webdomene. Nedenfor kan du se eksempler på hvordan dette oversettes til et nett som ser bedre ut.

Hvordan IE11 gjengitt nettsteder med feilmerkede tegnsett. Hvordan Edge vil gjengi dem. Bilde: Microsoft Det samme nettstedet er gjengitt på IE 11 på Windows Phone 8.1 og Edge på Windows Phone med de nyeste justeringene Bilde: Microsoft

Edge vil støtte noen av de nyeste webteknologiene, sa Olivier, inkludert ECMAscript6 - spesifikasjonen som JavaScript er basert på, HTTP / 2, responsive bilder og Media Capture, samt eldre funksjoner som XPath og Motion JPEG-støtte.

Når det er sagt, stemmer ikke den nyeste utbyggingen av Edge-nettleseren som er tilgjengelig via den tekniske forhåndsvisningen av Windows 10, Chrome for støtte for de nyeste webteknologiene. Kopien av Edge tilgjengelig med Build 10122 av Windows 10 scoret 402 på HTML6-teststedet, sammenlignet med 526 for Chrome 43, mens den fremdeles slo IE 11s poengsum på 348. Microsoft har også gjort betydelig fremgang med å forbedre Edges JavaScript-ytelse over IE.

Interoperabilitet betyr også å fjerne de ikke-standardiserte teknologiene som finnes i IE, så det betyr ikke mer støtte for ActiveX, DirectX-filtre, VML-vektorgrafikk og VBScript.

"Dette er bare noen eksempler på tusenvis av store og små endringer i interoperabilitet vi har gjort i nettlesermotoren vår. Under utviklingen har Microsoft Edge konsekvent vært mer interoperabel med det bredere nettet enn noen tidligere Microsoft-nettleser, " sa Olivier.

"Å utvikle nettet uten å ødelegge det er veldig vanskelig - noen feil er veldig, veldig vanskelig å rydde opp - men et interoperabelt nett som bare fungerer på tvers av alle nettlesere og enheter er nærmere enn noen gang."

© Copyright 2020 | mobilegn.com