Sett inn en snarvei som raskt vil avslutte PowerPoint-presentasjonen

Hvis en presentasjon plutselig må avsluttes, kan du klikke gjennom de gjenværende lysbildene uten å stoppe for å kommentere dem, men det er et jevnere og raskere alternativ å komme til det siste lysbildet - en teknikk som er så uanstrengt at publikum aldri vil vite at de har savnet en del av presentasjonen. For å illustrere denne snarveisteknikken legger vi til en tilpasset handlingsknapp som lenker til det endelige lysbildet i en presentasjon. Ved å legge til denne handlingsknappen til Slide Master, er knappen tilgjengelig på alle lysbildene slik at du når som helst kan klikke på den.

Hopp til slutten

For å komme i gang, åpne en presentasjon - en hvilken som helst presentasjon vil gjøre det, men jeg skal jobbe med en presentasjon som består av fire blanke lysbilder og et avsluttende lysbilde som inneholder en liste over rullerende studiepoeng. Gjør følgende for å legge til handlingsknappen til hvert lysbilde:

  1. Klikk på kategorien Vis, og klikk deretter på Slide Master i gruppen Master Views (Presentations Views-gruppen i 2007) for å åpne lysbildemasteren. I PowerPoint 2003 velger du Master fra Vis-menyen og velger deretter Slide Master.
  2. Klikk kategorien Sett inn. I gruppen Illustrasjoner klikker du deretter på Shapes-nedlastingen. Velg knappen Egendefinert handling fra bunnen av galleriet. I PowerPoint 2003 er handlingsknapper i rullegardinmenyen AutoShapes på verktøylinjen for tegning, og den egendefinerte knappen er den første knappen.
  3. Dra over lysbildet, der du vil plassere handlingsknappen. Dette vil starte Handlingsinnstillinger-dialogen.
  4. Klikk på alternativet Hyperlink To.
  5. Velg Siste lysbilde fra rullegardinmenyen.
  6. Klikk OK.

I presentasjonene dine kan du være mer selektiv. Det kan være lurt å gjøre handlingsknappen usynlig eller bruke et grafisk element som er en del av designet i stedet for en handlingsknapp. I stedet for å velge alternativet Last Slide, kan du velge neste eller siste fra det siste hvis du har mer enn ett lukkende lysbilde.

Gå tilbake til Slide Master-båndet og klikk Lukk mastervisning. Nå er du klar til å kjøre presentasjonen og prøve den nye knappen. For å gjøre dette, trykk F5. Når PowerPoint viser det første lysbildet, ser du knappen.

Ikke klikk på lysbildet for å gå videre til neste lysbilde. I stedet klikker du på knappen, som vil hoppe til det siste lysbildet og umiddelbart begynne å rulle kredittene.

Når du har kjent teknikken, kan du tilpasse den til å passe til andre behov. For eksempel kan du legge til hyperkoblingselementet til et bestemt lysbilde i stedet for alle lysbildene for å omgå detaljert informasjon beregnet på et bestemt publikum. På den måten kan du bruke den samme presentasjonen for to forskjellige målgrupper.

© Copyright 2020 | mobilegn.com