IrfanView: En robust (og gratis) bilderedigerer for verktøysettet ditt

For en tid tilbake presenterte jeg en artikkel om gratis eller rimelige verktøy for webdesign og inkluderte flere bilderedigeringsverktøy. En leser foreslo at det ble lagt ut en mer grundig gjennomgang av flere av verktøyene; I tillegg la en annen leser til at IrfanView sto utenfor listen og ønsket å komme med uttalelsen for inkludering av den som et nyttig gratis redigeringsverktøy. Jeg må innrømme at for mange år siden den eneste bruken av IrfanView på PCene mine bare var som et visningsverktøy for bilder, og det var først for nylig at jeg fant at redigeringsevnen går utover å bare se på bilder.

Disse kommentarene er inspirasjonen til denne gjennomgangen i dag, som inkluderer litt historie og noen kjennetegn ved verktøyet og en demonstrasjon som inneholder flere funksjoner i IrfanView-bildeverktøyet. Som jeg sa tidligere, hadde IrfanView i det siste falt mer på den bare visningssiden av bildeverktøy; Imidlertid har de siste årene tatt på seg flere funksjoner som redigeringsverktøy og kan raskt bli integrert i hvilken som helst webdesigners verktøysett.

Versjonskontroll

Den første lanseringen av Irfan Skiljan fra Jajce, Bosnia, ble verktøyet introdusert for verden i januar 1996 med versjon 1.70, og det sørget for visning av TIFF-er i et ukomprimert format. Og med over syttiåtte versjoner og revisjonsoppdateringer siden starten, er Skiljans IrfanView nå inne i den nåværende versjonen 4.3, som ble utgitt i juni 2011, og i dag regnes den som en kraftig bildevisning, enkel for nybegynnere, men likevel kraftig for profesjonelle.

Det er støtte for det

I dag kan IrfanView lese og lagre en rekke grafiske, video- og lydfilformater. Det var verdens første grafiske visning i Windows OS med flere GIF-støtte, og en av de første grafiske seerne med flere TIF- og ICO-støtte. Mens visse plugin-moduler er påkrevd for å se på bestemte filtyper, inneholder den komplette listen over støttede filtyper, utvidelser og formater mer enn 115 grafiske filformater og 17 video- og lydfilformater. For øyeblikket er det grafiske verktøyet freeware tilgjengelig og støttet i Windows OS, inkludert 9x, ME, NT, 2000, XP, 2003, 2008, Vista og Windows 7. IrfanView kan også kjøres i Linux under Wine, og på Mac OS X under Winebottler .

Plug-ins

IrfanView har mange plugins tilgjengelig, inkludert mange som er pakket sammen i zip-filer, men du kan laste ned alle plugin-modulene fra en stor kjørbar fil, som er anbefalt prosess. En av de pakkede zip-filene er tilgjengelig for multimedia som inneholder plugins for IV_Player, Med, Mp3, Burning, Nero, Quicktime, Real Audio og SoundPlayer. En annen zip-fil med rettighetsformater inneholder plugins for Awd, B3d, Crw, CADImage, Dicom, DjVu, EaFsh, Ecw, Exr, Flash, Formater, Fpx, Hdp, Ics, ImPDF, JPEG2000, Jpeg_LS, Jpm, Kdc, LogoManager, Mng, Mrc, MrSID, PhotoCD, PNGOUT, Postscript, RIOT, Sff, Wbz, Wsq og Vtf.

Feature show

Foruten de 130 pluss støttede filtypene, har IrfanView også støtte for flerspråk, malingsalternativer for å tegne flere former, den stadig populære lysbildefunksjonen som gir alternativer som kan lagres som en exe- eller scr-fil eller brennes til CD / DVD, og ​​støtte for Adobe Photoshop-filtre. Jeg vil berøre mer om å bruke lysbildefremvisning-funksjonen senere i dette innlegget.

Nedlasting av freeware

Den engelske versjonen av nedlastingen sammen med MD5-sjekksumene er tilgjengelig fra flere speilvendte kilder, inkludert CNET, software.com og andre. IrfanView er nedlasting # 2 i kategorien for redigeringsprogramvare for CNET-nedlastinger, og den leveres som en exe-fil, akkurat i filstørrelsen 1.6MB. I tillegg er det over tjueto ekstra språk tilgjengelig for den gjeldende versjonen, og en SDK-oversetter for andre språkkonverteringsfunksjoner. En full installasjon med alle plugins vil ta cirka 10 MB diskplass, og i denne størrelsen er IrfanView et lite program som gir mye mer enn den typiske bildeviseren.

Installasjonen er enkel

  1. Bla gjennom til et av de speilvendte nettstedene og last ned den kjørbare filen. Jeg liker å laste ned filene mine til en arkivmappe for programvare, og i dette tilfellet vil det være noe som D: \ SWArchive \ IrfanView \.
  2. Dobbeltklikk på filen iview430_setup_exe.exe for å starte installasjonen.
  3. IrfanView Setup-menyen åpnes, og det er flere alternativer for å lage snarveier, brukervalg og valg av installasjonsmappe. Jeg liker å holde skrivebordet rent, så jeg fjerner merket for de fleste av snarveier for å opprette alternativer, og beholder standardinstallasjonsstedet.
  4. Klikk Neste og gjennomgå gjeldende utgivelsesinformasjon for versjon 4.3. Det er her du kan fange opp alle de nyeste forbedringene og tilleggene til programvaren.
  5. Klikk på Neste igjen og dialogboksen for alternativer for filtilknytning vises. Du kan velge filtypene du vil automatisk bli assosiert med IrfanView.
  6. Etter å ha fullført resten av standard veivisersalternativer, klikker du Klar til å installere. Når installasjonen er fullført, klikker du på Ferdig. Hvis du holder avkrysningsboksen Start IrfanView, vil den åpne når du klikker på Ferdig.

Figur G

Bildebehandling

Bla gjennom mappen med bilder, og klikk Åpne. Eksempelbildet jeg bruker i denne gjennomgangen inkluderer bilde av kosmosblomsten og bugfaget, som egner seg godt til eksempler på bilderedigering. IrfanView kan også rette alle aktive bilder som skal åpnes i enhver installert ekstern grafikkredigerer, for eksempel Photoshop.

Figur H

Legg merke til den nederste statuslinjen viser den opprinnelige størrelsen i pikseldimensjon og bitene per piksel, som i dette tilfellet vises som 2398 x 1602 x 24 BPP, deretter det gjeldende bildet som det 55. av 69 bilder i denne mappen, prosentene zoom på 36%, diskstørrelse og gjeldende minnestørrelse, (1, 28 MB / 10, 99 MB), og fildatoen og klokkeslettet, oppført her som 23.08.2010 / 20:55:31. For mer informasjon om bildet, klikk på "i" -knappen, gå til Image | Informasjon, eller bruk tastatursnarveien I.

Figur I

Egenskaper for bildeinformasjon gir flere detaljer, inkludert filnavn, katalognavn, full filsti, komprimeringsmetode, oppløsning i DPI som kan endres, originalstørrelse, nåværende størrelse, utskriftsstørrelse i cm / tommer basert på bildet DPI, original og gjeldende farger i biter per piksel (BPP), antall unike farger i bildet, filstørrelsesstørrelse, bildeminnestørrelse i KB, gjeldende katalogindeks, fil og dato og tiden som skal lastes inn. EXIF og IPTC informasjon er også tilgjengelig; Begge disse krever imidlertid en plug-in-installasjon for å se eller redigere informasjonen.

Redigeringsalternativer inkluderer også beskjære, endre størrelse og rotere, og endringsverktøy inkluderer lysstyrke, kontrast, fargetone, gammanivå enten manuelt eller automatisk, og deretter kan bilder enkelt konverteres til andre filformater. IrfanView har også et batchprosessalternativ der mange bildefiler kan endres i en operasjon.

Lysbildefremvisning og skjermsparere

Ved hjelp av lysbildefremvisning-funksjonen fra Fil-menyen lar IrfanView deg lage skjermsparere og lysbildefremvisning fra bildesamlinger, samt muligheten til å legge inn MP3-lyd for bakgrunnsmusikk. Skjermsparer eller lysbildefremvisning-prosjekter kan lagres som frittstående kjørbare filer som kan kjøres på Windows PCs uavhengig av IrfanView.

Innstillinger for lysbildefremføring kan være automatiske i et hvilket som helst antall sekunder, eller kan stilles inn for manuell mus- eller tastaturinnføring, og kan også stilles inn for tilfeldig fremgang. Alternativene for lysbildefremvisning inkluderer innstilling av startbilde, og husk den siste filindeksen ved avslutning, kontinuerlig sløyfing av lysbildefremvisningen, loop MP3-filene for bakgrunnsmusikk, gjem musemarkøren og lukk filen etter siste lysbildefremvisning. Spillemodus kan velges fra fullskjerm for å passe til bredde eller høyde, eller skjermmultiplikatoren kan uttrykkes som en prosentandel av skjermstørrelsen. Klikk på Play Slideshow-knappen for forhåndsvisning før du lagrer filen for å sikre at presentasjonen er satt som forventet. Lastet tekst fra .txt-filer kan også legges til i lysbildefremvisningsfilen. Fra skjermegenskaper og innstillingsvindu kan bakgrunnsfargeskjermen også endres fra en farge gane. Lysbildefremvisningen kan lagres som en .exe-fil for en frittstående lysbildefremvisning, eller som en .scr-fil for skjermsparer.

Figur J

Klikk for å forstørre.

Et eksempel på et skjermbilde fra en lysbildefremvisning vises nedenfor:

Figur K

ikoner

Du kan også bruke IrfanView til å lage ikoner eller favoritter (favorittikoner) ved å konvertere dem til .ico-filformatet. Beskjær bildet til seksjonen du vil bruke for ikonet, og sett deretter pikselstørrelsen til 16x16 med 16 farger, og navngi deretter filen som "favicon.ico" for eksempel.

TWAIN

IrfanView støtter TWAIN for å hente bilder fra skannere eller andre kompatible enheter, for eksempel digitale kameraer eller videoopptakskort som er koblet til datamaskinen. Fra Fil-menyen velger du deretter TWAIN Source for å koble til enheten, som vist i skjermbildet nedenfor der en HP Officejet 6200 er valgt.

Figur L

IrfanView har vært en mangeårig favoritt blant mange mennesker, hovedsakelig på grunn av sin enkle installasjon, brukervennlighet og raske læringskurve. Selv om den ikke erstatter noen større malings- eller fotoprogrammer, gjør den en god jobb med det den har tilgjengelig. Jeg vil anbefale programmet til enhver webdesigner eller grafisk designer som leter etter et gratis redigeringsverktøy.

© Copyright 2021 | mobilegn.com