IT-fagfolk vil ikke slippe Windows XP stille (hvis noen gang)

For et par uker siden spurte jeg en serie spørsmålsspørsmål om Microsoft Windows XP. Det eneste blogginnlegget fører til nærmere 300 separate innlegg i den korresponderende diskusjonstråden. Målingsresultatene er veldig informative og gir oss definitivt en indikasjon på hvor TechRepublic-medlemskapet står når det gjelder en potensiell migrasjon av operativsystemet.

For å si det høflig og kortfattet - de fleste IT-fagfolk gleder seg ikke til det. Faktisk er mange aktivt og lidenskapelig imot selve ideen.

La oss ta en dypere titt på resultatene og se hva vi kan skaffe oss med hensyn til fremtiden til Windows XP.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

resultater

Figur A

Det er klart det er en stor installert base av Windows XP distribuert over hele verden.

Figur B

Det ser ut som den virkelige taperen i dette spørsmålsspørsmålet er Windows Vista. De aller fleste av respondentene venter enten på Windows 7 eller planlegger å beholde Windows XP.

Et annet interessant datapunkt er den manglende hensynet til Linux eller Mac OS X. Til tross for hva vokale og lidenskapelige talsmenn for disse operativsystemene kan gå inn for, er IT-fagfolk i forretningsområdet bare interessert i Windows - i det minste for akkurat nå.

Figur C

Sikkerhetskopiering av forrige resultat er dette spørsmålet om hvilke operativsystemer som er testet som en mulig erstatning for XP. En anstendig prosentandel av IT-fagfolk har testet potensialet til Linux, men flertallet av de spurte er fremdeles i Windows-leiren.

Figur D

Selv om gamle applikasjoner definitivt er et stort hensyn, ser de ikke ut til å være det største hinderet for migrering av operativsystemet.

Figur E

Dette er det første spørsmålsspørsmålet som omhandler den faktiske praktiske distribusjonen av et nytt operativsystem. Det er rikelig åpenbart at mange IT-fagpersoner ikke er klare til å implementere en migrasjon. Med mindre det er en katalysator som ikke kan ignoreres, kommer Windows XP til å forbli det primære operativsystemet for mange organisasjoner så lenge det er mulig.

Diskusjonstråden etter det første blogginnlegget støtter svaret på dette spørsmålet. Mange plakater i diskusjonen var fast bestemt på å beholde Windows XP så absolutt lenge de kan.

Figur F

De to viktigste årsakene til at Windows XP ser ut til å forbli en faktor i noen tid fremover, er at det fungerer og at Vista ikke blir oppfattet som en levedyktig erstatning. Uten en slags katalysator for å tvinge en migrasjon, vil distribusjonen av ethvert operativsystem foruten XP være treg og metodisk.

Format G

Konseptet med en metodisk utrulling bekreftes av resultatene fra dette spørsmålsspørsmålet. De fleste IT-fagfolk har ingen planer om å implementere en virksomhetsdistribusjon av et nytt operativsystem. Snarere vil sannsynligvis nye operativsystemer, hvis de i det hele tatt skal introduseres i en organisasjon, sildre inn med nytt utstyr.

Figur H

Nok en gang ser vi i svaret på dette spørsmålsspørsmålet at andre operativsystemer enn en eller annen form for Windows ikke blir vurdert. Betydningen er at IT-fagfolk har veldig liten interesse av å migrere bort fra Windows XP uansett hvilket annet operativsystem du ber dem vurdere.

Bunnlinjen

Når man ser på resultatene fra avstemmingen, etterlater det liten tvil om at den generelle konsensus er mot migrasjon av operativsystemet til det er absolutt nødvendig. Windows XP fungerer helt fint for mange, og så langt har ingen gjennomførbar eller praktisk grunn presentert seg som en katalysator som vil få IT-fagfolk til å vurdere en endring. Det ser ut som Windows XP kommer til å eksistere lenger enn Microsoft kan ha mistenkt.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com