Drep og feller useriøse prosesser i Windows med Daphne

Daphne er et lite, gratis program som ligger i systemvarslingsskuffen og lar deg raskt og enkelt administrere Windows 7-prosessene. Og Daphne har noen få andre funksjoner som vil appellere til administratorer og hard-core sluttbrukere.

Et av de fineste triksene Daphne har opp ermet, er muligheten til å felle applikasjoner. Med denne funksjonen kan du sørge for å forhindre at visse applikasjoner kjører ved å drepe dem med det samme de starter. La oss ta en titt på hvordan du dreper og hvordan du feller en prosess med Daphne.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Drepe en prosess

Det er alltid en rekke måter å drepe en prosess på. Jeg antar at du allerede har installert Daphne og at den kjører i varslingsbrettet. Når det er tilfelle, kan du drepe en applikasjon på følgende måter:

1. Bruk dra og slipp

Hvis du åpner Daphne-hovedvinduet ( figur A ), bør du være i stand til å finne ut minst en måte å drepe et program på. En måte du kanskje ikke lett får øye på, er å bruke dra-og-slipp-målet.

Figur A

Det viktigste Daphne-vinduet lar deg drepe et program ved å høyreklikke på applisten og velge om du vil drepe appen høflig, bare drepe den eller drepe den på et spesifikt tidspunkt.

Når hovedvinduet er åpent, vil du se korshårene i midten av vinduet nederst. Ved siden av er en rullegardinliste der du kan velge handlingene som vil være assosiert med drapsmålet. Si at du vil bruke korshårene for å drepe en applikasjon. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Velg Drepe fra nedtrekkslisten.
 2. Dra og slipp krysshårene til det åpne programmet du vil drepe.

Det er det. Men husk at du kan gjøre mer enn bare å drepe et program med denne metoden. Du kan også skjule applikasjoner, angi / deaktivere applikasjonen på toppen, angi programmets alfa-nivå (transparens) og aktivere / deaktivere et program.

2. Bruk høyreklikkmenyen

Hvis du finner et program oppført i hovedvinduet i Daphne du vil drepe, er alt du trenger å gjøre å høyreklikke på applikasjonen og velge handlingen du vil utføre i vinduet. Hvis du er usikker på hva handlingene er, her er en beskrivelse:

 • Kill - Dette vil faktisk drepe applikasjonen som om du dreper applikasjonen fra oppgavebehandleren.
 • Drep høflig - Dette vil drepe applikasjonen som om du lukker den fra programmets File | Lukk eller File | Avslutt menyen.
 • Kill at ... - Dette lar deg planlegge et programs drapstid.
 • Drep høflig på ... - Dette lar deg planlegge et program høflig drapstid.

Det er også en rekke andre oppføringer (for eksempel å opprette en felle, sette prioritet, stille fokus osv.) Som ikke direkte er relatert til å drepe applikasjonen, men som fremdeles er ganske nyttige å ha rundt.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

3. Lag en felle

Dette er et av de mest praktiske trekkene til Daphne. Vi har alle sett dette før - et program som vi ikke ønsker (men ikke kan avinstallere) som starter opp på egen hånd. Ved å lage en felle, kan du sette opp Daphne til å øyeblikkelig drepe et program så snart det starter. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Hvis applikasjonen allerede kjører, finn den i Daphne hovedvindu.
 2. Høyreklikk på målsøknaden.
 3. Velg Opprett felle fra menyen.
 4. Fra det nye vinduet ( figur B ), velg handlingen du vil aktivere i applikasjonen fra rullegardinmenyen.
 5. Klikk OK.

Figur B

Navnet på prosessen vil allerede fylles ut (siden du oppretter denne fellen fra prosesslisten).

Når denne prosessen prøver å løpe, vil Daphne drepe den.

Siste tanker

Når du leker med Daphne, vil du oppdage at den kan gjøre så mye mer. Men så langt som å eliminere disse useriøse applikasjonene, bør metodene som er foreskrevet ovenfor, ta vare på prosessdrepingsbehovene dine. Men ikke stopp med å drepe - sørg for å undersøke de andre funksjonene Daphne har å tilby. Selv om de ikke er så "må-ha" som Daphnes prosessdrap, er de absolutt "må-se."

© Copyright 2020 | mobilegn.com