Lære å elske Windows 8

Helt tilbake på midten av åttitallet og begynnelsen av nittitallet hadde jeg en rekke samtaler med IT-fagfolk som beklaget begynnelsen av brukergrensesnitt og nedgradering av kommandolinjen. Jeg hadde eksperter til å fortelle meg at tekstbehandling aldri ville lykkes, ettersom alt som trengtes var Tex. Inngangen til Windows-grensesnittet var dødsnakket for kommandolinjelitistene, og det introduserte et standardgrensesnitt til kaoset i DOS-baserte applikasjoner .

Desktop-analogen med ikonene for arkivskap og manila-mapper ble allestedsnærværende, og bortsett fra noen få små forskjeller, er det samme grensesnittet i bruk i dag på Windows, OS / X, iOS, Android og Linux.

Et overfylt skrivebord ble normen for de fleste brukere, frem til Start-menyen i Windows 95. Dette ga en metode for tilgang til ofte brukte programmer og direkte tilgang til ofte brukt lagring, for eksempel dokumenter og bilder. Dette ga etter hvert plass til bruk av en Windows oppgavelinje eller Mac Dock, der ofte brukte applikasjoner kunne startes direkte.

I dag er stasjonære maskiner som ikonbegravelser, med de fleste funksjoner som du får tilgang til på en oppgavelinje, dock eller en Start-meny. Det blir også mer vanlig å bare skrive inn navnet på et verktøy for å kjøre det - på grunn av økningen i antall tilgjengelige verktøy / apper.

To andre faktorer presser også på for utviklingen av vår felles GUI, og det er et behov for å bringe litt orden til det økende kaoset i våre applikasjoner / data og utviklingen av flere inndatametoder.

Windows 8 og WinRT (Metro) -grensesnittet er et første forsøk på å tilby et operativsystem som bruker flere inndatametoder, og gjør et forsøk på å organisere dataene og appene våre.

Akkurat som DOS-brukerne fra forrige århundre, er det mange som erger over den kommende pensjonen fra Start-menyen. Selv om jeg kan forstå hvorfor noen mennesker motsetter seg (det er tross alt en endring), forstår jeg ikke egentlig begrunnelsen bak deres innvendinger. Start-skjermen for Windows 8 er ganske enkelt en kombinasjon av Start-menyen og oppgavelinjen som alltid er synlig - og tar opp skjermens eiendommer hvor vi pleide å plassere de ubrukte ikonene våre.

I tillegg er Windows 8 Start-skjermen dynamisk. De større ikonene / flisene vil vise informasjon fra deres underliggende applikasjoner, uten å måtte starte dem. Det gir også en grad av organisering, så posten min vil være under Mail og bildene mine under Bilder, til tross for mylderet av applikasjoner som produserte dem. Det beste er at jeg bruker den samme brukergrensesnittet på flere plattformer og formfaktorer.

Når det gjelder inndatametoder, ønsker jeg ikke å være begrenset. Ja, nettbrettet eller telefonen min er først og fremst en berøringsenhet, men jeg burde også kunne bruke stemme, mus / tastatur, pekepenn, spillkontroller og gest, avhengig av hvilken maskinvare som er tilgjengelig. Hvis jeg bruker et Microsoft Surface-nettbrett, vil jeg kunne bruke alle disse inndatametodene. Når jeg jobber, kan jeg bytte fra berøring til mus / tastatur, eller lene meg tilbake og bruke stemme eller bevegelser - Windows 8 vil gi meg den muligheten.

Det kan være at jeg har brukt Windows Phone i et år og brukt Windows 8-forhåndsvisninger av utvikleren og forbrukeren, men det rutenettet med statiske ikoner begynner å se veldig gammelt ut. Nå som Microsoft forhindrer at Windows 8 starter opp på det gamle skrivebordet, ser det ut til at vi alle blir dratt inn i fremtiden - meg med ivrig forventning, og noen få av oss skriker og sparker.

© Copyright 2020 | mobilegn.com