Legacy-kompatibilitet er en realitet med Virtual Windows XP i Windows 7

I den siste bloggen min, "Bestem om maskinvaren din kan støtte Windows XP-modus i Windows 7, " beskrev jeg prosedyrene som jeg gikk gjennom for å finne ut om maskinvaren på Windows 7-testsystemet mitt ville støtte Windows XP-modus. (Mens denne nye funksjonen blir referert til som Windows XP Mode, kalles selve installasjonen Virtual Windows XP.)

Som jeg nevnte var jeg vellykket og har hatt Virtual Windows XP opp og kjørt på Windows 7-testsystemet mitt i flere uker nå. Jeg må gjenta at jeg virkelig er overrasket over hvordan denne funksjonen fungerer, og virkelig tror at denne nye funksjonen vil bidra til å lindre de typer problemer med applikasjonskompatibilitet som forhindret Vista i å få et sterkt fotfeste i bedriften.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg vise deg hvordan noen av de nye funksjonene i Windows Virtual PC og Virtual Windows XP gjør bruk av Windows XP-applikasjoner i Windows 7 til en enkel operasjon. (Windows XP-modus vil bare være tilgjengelig i Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate og Windows 7 Enterprise.)

Merk: Husk at dette er en Release Candidate-versjon, og at utseendet og funksjonene i Windows 7 som jeg vil diskutere her, veldig godt kan endre seg mellom nå og det tidspunktet operativsystemet faktisk blir utgitt.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Installere Windows Virtual PC og Virtual Windows XP

Siden både Windows Virtual PC og Virtual Windows XP-programmene fremdeles er i betafasen, vil jeg ikke gå nærmere inn på hvordan jeg installerer dem. Installasjonsprosedyrene kan være veldig forskjellige når Windows 7 er tilgjengelig.

Hvis du vil eksperimentere med dem, kan du laste ned både Windows Virtual PC Beta og Windows XP Mode Beta fra hjemmesiden til Windows Virtual PC.

Jeg vil si at installasjonsprosedyrene for begge var ganske greie. Det er enkelt å installere Windows Virtual PC Beta-utgave i Windows 7-utgivelseskandidaten: du bare kjører installasjonsprogrammet og deretter starter systemet på nytt. Du finner deretter Windows Virtual PC på Start-menyen.

Når du har installert Windows Virtual PC Beta, kan du starte Virtual Windows XP Setup Wizard og bare følge trinnene. Når du er ferdig, finner du Virtual Windows XP på Start-menyen rett i Windows Virtual PC-mappen, som vist i figur A, og vil kunne få tilgang til en virtuell maskin med en fullstendig installert versjon av Windows XP SP3 på den virtuelle hardisk.

Figur A

Når den er installert, finner du både Windows Virtual PC og Virtual Windows XP på Start-menyen.

Miljøet

Når du kjører Virtual Windows XP, finner du en liten menylinje øverst i vinduet, som vist i figur B, som ser ut og fungerer som menyen på Eksternt skrivebord. Du bruker tommel-ikonet for å veksle mellom menylinjens visning mellom automatisk skjul og alltid visning. Handlingsrullegardinmenyen inneholder to kommandoer: Start på nytt og lukk. Valg av lukk-kommandoen vil faktisk sette det virtuelle Windows XP-systemet i dvalemodus.

Figur B

Den virtuelle Windows XP-menylinjen ligner på menylinjen for Eksternt skrivebord.

Når du har en USB-enhet koblet til Windows 7-vertssystemet, viser rullegardinmenyen USB den enheten og lar deg direkte og eksklusivt få tilgang til enheten fra Virtual Windows XP. (Som standard blir alle USB-enheter som har drivere installert på både Windows 7-vertssystemet og det virtuelle Windows XP-systemet, automatisk delt mellom verten og virtuelle systemer ved å bruke integrasjonsfunksjonen. Hvis du velger enheten på rullegardinmenyen USB, kobles fra enheten fra verten.)

Velge Ctrl-Alt-Del-kommandoen initierer praktisk talt den sikre oppmerksomhetssekvensen (SAS) og vil få opp Windows Security-dialogboksen. Du kan deretter velge blant de seks standardknappene: Lås datamaskin, Logg av, Slå av, Endre passord, Oppgavebehandling og Avbryt.

På menylinjen vises sveveteksten for minimeringsknappen Gå tilbake til Windows 7, og ved å klikke på den minimeres det virtuelle Windows XP-vinduet på full skjerm til oppgavelinjen i Windows 7. Holdeteksten for gjenopprettings-knappen leser Avslutt fullskjerm, og klikke på den reduserer størrelsen på vinduet som du forventer. Holdeteksten for lukkeknappen leser Lukk, og ved å klikke på den, settes det virtuelle Windows XP-systemet i dvalemodus.

Installere applikasjoner

For å installere XP-applikasjonene dine, start Virtual Windows XP, sett inn CD-en og installer applikasjonene akkurat som du vanligvis ville gjort i Windows XP. Når du gjør det, vil du selvfølgelig finne applikasjonen på den virtuelle Windows XP Start-menyen, men du vil også finne applikasjonen på Windows 7 Start-menyen. Dette vil tillate deg å starte XP-applikasjonen din uten å måtte laste inn Virtual Windows XP først.

For eksempel installerte jeg min vintagekopi av Jasc Paint Shop Pro 8 i Virtual Windows XP, og den dukket også opp på Windows 7 Start-menyen, som vist i figur C. Når jeg starter Paint Shop Pro, laster den altså Virtual Windows XP i bakgrunnen uten noe UI, og det ser ut og føles som om jeg kjører Paint Shop Pro direkte i Windows 7, som vist i figur D. Microsoft kaller dette Sømløs modus .

Figur C

XP-applikasjoner installert i Virtual Windows XP vises på Start-menyen i Windows 7.

Figur D

Når du starter en XP-applikasjon fra Windows 7 Start-menyen, kjører den i Sømløs modus.

Du vil også legge merke til at jeg installerte AVG Anti-Virus i Virtual Windows XP. Selv om det er et virtuelt miljø, er det fremdeles utsatt for de samme typene ondsinnet programvare som et reelt system, og å ha antivirusprogramvare på vertssystemet vil ikke beskytte det virtuelle systemet.

Tilgang til stasjon og mappe

Når du jobber i det virtuelle Windows XP-miljøet, sitter du ikke der så langt stasjonen og skrivertilgangen går. Når du åpner Min datamaskin, ser du faktisk ikke bare den virtuelle harddisken, men også alle stasjonene som er tilgjengelige på Windows 7-verten, som vist i figur E.

Figur E

Fra Min datamaskin i Virtual Windows XP kan du få tilgang til alle stasjonene som er tilgjengelige på Windows 7-verten.

Du har også tilgang til Windows 7-hovedmappene dine, for eksempel Mine dokumenter, bilder, skrivebord, musikk og video, fra det virtuelle Windows XP-miljøet.

Utklippstavle deling

Med delingsfunksjonen for utklippstavlen kan du klippe, kopiere og lime inn data mellom vertssystemet Windows 7 og det virtuelle Windows XP-systemet.

Skriver tilgang

Med Printer Redirection-funksjonen vil du kunne installere drivere og skrive ut direkte til Windows 7-skriveren fra den sømløse applikasjonen eller den virtuelle maskinen.

Hva tar du?

Hva synes du om det nye virtuelle Windows XP-miljøet etter å ha lest dette? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com