Gleder meg til Windows Store

Jeg fikk en sjekk fra Microsoft forleden for den fantastiske summen på $ 12, 17. Dette ville ha deprimert meg hvis jeg trodde jeg skulle bli rik av å utvikle en Windows Phone-app, men det pedagogiske spillet vårt handlet mer om å undersøke utviklingen for Windows Phone og distribusjonssystemet, og det var også et forfengelsesprosjekt, da vi oppdaterte et av våre PC-spill fra begynnelsen av 1980-tallet.


En fyrstelig sum.

Når vi går over til betatesting av vår nyeste versjon av vår PC-applikasjon, står jeg overfor den vanlige beslutningen om programvaredistribusjon. Det første problemet er aktivering. Ideelt sett bør vi kunne distribuere programmet fritt i demomodus. Programvaren skal generere et lokalisert serienummer på brukerens datamaskin, og når dette returneres til oss, vil det bli brukt til å generere en opplåsingskode som vil bli levert til brukeren etter passende betaling. Den forrige versjonen vår brukte en DLL for å generere serienummeret og låskoden, og var innebygd i programvaren. Den nye versjonen vil trenge den samme funksjonaliteten, men vi venter på å skrive koden selv, og den forrige versjonen fikk oss manuelt til å generere opplåsingskodene fra e-postmeldinger som ble sendt av kundene våre.

I disse dager trenger du virkelig online aktivering, som uunngåelig betyr online betaling og en klientdatabase. Du kan selvfølgelig gjøre alt selv. Ulike WPF-kontroller er tilgjengelige for programvarebeskyttelse, PayPal vil gi deg online betaling i tillegg til debet- og kredittkortbetaling, og en rekke andre selgere tilbyr lignende fasiliteter. Du kan knytte det sammen med noen HTML / webtjenester til en intern database. Når alt dette er gjort, trenger du bare å overbevise folk om å komme til nettstedet ditt.

Personer fra Valve og Blizzard har nylig vist en viss alarm på kommende Windows 8 og den tilhørende Windows Store. De kan knapt klage på Win 8s ytelse, da testing viser at programvaren og spillene deres faktisk burde prestere bedre. Det ser ut til å være mer aversjon mot at Windows Store konkurrerer med Steam- og Battle.net-leveringsplattformene. For å være tydelig, fungerer både Steam og Battle.net fint på Windows 8, men Windows RT (stilen tidligere kjent som "Metro-style") apper og applikasjoner vil bare komme fra Windows Store. Windows RT refererer til Runtime, og bruker WinRT framework - et Windows runtime-bibliotek som fungerer på både ARM og x86 plattformer. Når utviklere går over til WinRT og etterlater Win32 API-er, må de bruke Windows Store for å distribuere appene sine.

Du kan selvfølgelig skrive applikasjoner som bare kjøres på skrivebordet x86, men det kommende markedet for Windows 8 ARM-nettbrett og Windows-telefoner er veldig attraktivt.

Noe som bringer meg tilbake til min sjekk fra Microsoft. Å utvikle for Windows Phone og distribusjon gjennom markedsplassen har vært en nesten problemfri og smertefri opplevelse, men ikke økonomisk givende.

Å gjøre det har vist følgende fordeler: du kan enkelt ta med noen få kodelinjer som lar appen din fungere i demomodus; Microsoft leder deg gjennom ved å tilby skjermbilder, pris og markedsføringsmateriell; når en app-pakke lastes opp, skannes koden for ekkel oppførsel; appen din vises på det globale markedet, og folk kan prøve den gratis; nedlasting og betaling blir håndtert av Microsoft; informasjon om kjøp er lett tilgjengelig; og viktigst av alt: du får betalt.

Jeg ser for meg at jeg vil ha den samme opplevelsen når jeg publiserer i den nye Windows Store. Jeg trenger ikke lenger å bekymre meg om programvarebeskyttelse, nedlastingsserver, aktiveringsserver, online kjøp eller klientkontoer. Min programvare er tilgjengelig globalt, og produktet har også blitt merket "trygt" av Microsoft.

Så, hva er ulempen?

Penger er alltid viktig, og Microsoft vil ta 30 prosent for å vise og distribuere appen din; appen må være priset under $ 1000; Windows RT er Metro, og dets brukergrensesnitt, begrensninger, sandboksing og nye funksjoner kan kreve betydelig omskriving eller ny vurdering av applikasjonen din; Windows RT-programvare vil bare være tilgjengelig fra Windows-butikken; og appen din kan gå tapt blant tusenvis av andre apper.

Fra en Windows-utviklers synspunkt, tror jeg fordelene oppveier eventuelle ulemper.

Enkel distribusjon og en global markedsplass er vanskelig å gi opp. Når det gjelder Blizzard og Valve, handler det ikke bare om spill, og Windows Store ser ut som vi vil kjøpe Windows-programvare i fremtiden. Hvis jeg var i et av disse selskapene, ville jeg seriøst på Windows RT for fremtidig Windows-spillutvikling og tenkt på å outsourcere distribusjon og salg av Windows til Microsoft.

Microsoft tilbyr i hovedsak et utsalgssted for produktet ditt mot en avgift på 30 prosent (20 prosent, når du selger 25 000 dollar), men det vil være det eneste utsalgsstedet for Windows RT-applikasjoner. Microsoft har også makt til å avslå søknaden din av forskjellige grunner. Dette kan være urovekkende for noen, og det gir absolutt muligheten for sensur og maktmisbruk, men det er allerede metoden som er brukt av Apple og i mindre grad Google for iOS- og Android-appene deres. Det er heller ikke den eneste metoden for å distribuere apper, da x86-applikasjoner og HTML 5-apper kan distribueres fritt.

Jeg håper Windows Store også lar meg distribuere x86-apper, men jeg mistenker at det ikke vil gjøre det. Heldigvis er applikasjonen vår på fullskjerm, som passer Metro, så jeg begynner å tenke hvordan jeg kan komprimere fire nivåer av overlagte vinduer til det nye brukergrensesnittet, og overføre fra WPF til WinRT.

© Copyright 2020 | mobilegn.com