Manuelt oppretter koblingspunkter i Windows XP

NTFS-reparasjonspunkter (monteringspunkter og koblingspunkter) kan redusere mengden tid og krefter du bruker på å navigere på harddisken. Den mest nyttige funksjonen for reparasjonspunkter er koblingspunkter, som lar deg omdirigere en mappe på en harddisk til en annen mappe på den samme harddisken eller på en sekundær harddisk.

Når det gjelder å lage koblingspunkter, kommer ikke det eneste Microsoft-verktøyet som er designet for oppgaven - et kommandolinjeværktøy som heter Linkd.exe - operativsystemet og er ikke veldig effektivt. Imidlertid oppdaget jeg nylig en udokumentert metode i Windows XP for manuelt å opprette veikrysspunkter uten behov for verktøyet Linkd.exe eller tredjepartsprogramvare. Denne udokumenterte metoden innebærer ganske enkelt å lage en spesielt konfigurert Desktop.ini-tekstfil, en standard snarvei og noen få mappemanipulasjoner. Slik lager du den spesielle Desktop.ini-filen og hvordan du bruker den til raskt og enkelt å opprette veikryss.

Advarsler

Å jobbe med NTFS-koblingspunkter innebærer feller som det er lett å falle i hvis du ikke virkelig forstår hva du gjør. Det er viktig å huske på at NTFS-koblingspunkter er designet for å bare fungere på lokale harddisker. De fungerer ikke på tvers av et nettverk. Med andre ord, du kan ikke opprette et veikrysspunkt på en NTFS-stasjon som peker til en nettverksstasjon.

En annen stor felle er at du faktisk kan slette mappen som fungerer som veikrysset fra Windows Utforsker eller fra kommandolinjen med Del-kommandoen. I stedet for bare å slette et veikryss, kan imidlertid disse kommandoene slette målkatalogen og alle underkataloger. Så det er ekstremt viktig at du bruker trinnene i denne artikkelen når det er på tide å fjerne eller endre veikrysspunktene dine.

Husk videre at veikryssingspunkter kan forårsake ødeleggelser med visse verktøy, for eksempel sikkerhetskopieringsprogrammer, som ikke er kjent med kryssingspunktet. Du vil kanskje også legge merke til at Dir-kommandoen rapporterer merkelig friarealstatistikk om stasjoner som inneholder mapper som fungerer som veikryss.

CurrentWork-filhåndteringsteknikken

I en forrige artikkel viste jeg deg hvordan du kan bruke reparasjonspoeng sammen med CurrentWork-teknikken. Siden denne eksempelteknikken virkelig hjelper deg med å bringe målene som oppnås ved å bruke veikrysspunkter, er det verdt å ta et øyeblikk for å kort oppsummere CurrentWork-filhåndteringsteknikken.

Den største fordelen med å bruke veikrysspunkter er å redusere tiden og kreftene du bruker på å navigere på harddisken din i både Windows Utforsker og i applikasjonens Åpne og Lagre som-dialogbokser.

Helt siden jeg oppdaget fordelene ved veikryss, har jeg oppbevart en mappe som heter CurrentWork i rotkatalogen til NTFS-stasjonen. Når jeg begynner på hver nye skriveoppgave, oppretter jeg et veikrysspunkt som omdirigerer C: \ CurrentWork-mappen til en mappe dypt nede i mappestrukturen som jeg bruker for å holde arbeidet mitt organisert. For eksempel kan målmappen ha banen:

C: \ Dokumenter og innstillinger \ Greg Shultz \ Mine dokumenter \ Mitt arbeid \ Freelance \ TechRepublic \ 10-oktober04 \ JunctionPoints

Når jeg er ferdig med en oppgave, fjerner jeg dette veikrysset og lager et nytt for neste oppdrag. Dette betyr selvfølgelig at målmappen alltid endres når jeg går fra oppgave til oppgave. Når jeg først har opprettet det nye veikrysset, er det eneste mappenavnet jeg må navigere til når jeg åpner, lagrer eller kopierer filer relatert til oppgaven C: \ CurrentWork-mappen. Dette har spart meg en uendelig mengde tid og frustrasjon.

Når du har lært hvor enkelt det er å lage dine egne veikrysspunkter, kan du bruke dette eksemplet på måten du jobber på. Sjansen er stor for at du også vil høste fordelene når du kommer til vanen.

Forberedelse

Nå som du har en ide om hvordan CurrentWork-filhåndteringsteknikken fungerer, bruker vi den som et eksempel når vi går videre. For å komme i gang, må vi gjøre noe forarbeid som innebærer å opprette en CurrentWork-mappe, Desktop.ini-filen og to spesielle hjelperfiler.

For å begynne, starter Windows Utforsker og oppretter en ny mappe i rotkatalogen kalt CurrentWork. Deretter starter du Notisblokk og skriver inn følgende tekst:

.ShellClassInfo CLSID2={0AFACED1-E828-11D1-9187-B532F1E9575D}

Lagre filen i mappen CurrentWork som Desktop.ini. Som standard vil Notisblokk legge til .txt-utvidelsen med mindre du legger ved filnavnet i doble anførselstegn i dialogboksen Lagre som.

Desktop.ini-filen er en standard tekstfil som brukes til å tilpasse utseendet og oppførselen til mappen som den inneholder. I dette tilfellet lar kommandoene i Desktop.ini mappen konfigureres som et veikryss. La oss se nærmere på.

Linjen .ShellClassInfo er en seksjonsoverskrift som indikerer at oppføringene og tildelte verdiene som faller under overskriften, i dette tilfellet, tilpasser mappens oppførsel. CLSID2-oppføringen tildeles verdien {0AFACED1-E828-11D1-9187-B532F1E9575D}, som peker til en registernøkkel som identifiserer en spesiell mappesnarvei som heter Target.

Mens Notepad fremdeles er åpen, trykker du på Ctrl N for å åpne et nytt dokument. Skriv deretter følgende kommando:

Attrib +s C:\CurrentWork /s /d

Lagre filen i rotmappen som EnableSys.bat. Bytt ut plustegnet med et minustegn slik at kommandoen ser slik ut:

Attrib -s C:\CurrentWork /s /d

Lagre filen i rotmappen som DisableSys.bat. Som du ser, kjører begge disse batchfilene DOS-kommandoen Attrib, som lar deg angi fil- og mappeattributter. Vi må ty til Attrib-kommandoen fordi Windows Utforsker lar deg angi bare skrivebeskyttet og skjult attributter.

Når det gjelder EnableSys.bat, brukes Attrib-kommandoen til å sette systemattributtet i mappen CurrentWork. Når det gjelder DisableSys.bat, brukes Attrib-kommandoen til å fjerne systemattributtet i mappen CurrentWork.

Opprette et veikryss

Nå som du har opprettet og lagret Desktop.ini-filen i mappen CurrentWork og EnableSys.bat og DisableSys.bat-filene i rotkatalogen, er du klar til å opprette veikrysspunktet. Det første trinnet er å lage en snarvei til mappen du vil at veikrysset skal referere til.

Den enkleste måten å opprette denne snarveien på er å åpne mappen CurrentWork, trekke ned Fil-menyen og velge Ny | Snarveiskommando. Når du ser Opprett snarveiviseren, klikker du på Bla gjennom-knappen og bruker Bla gjennom etter mappeverktøyet for å finne mappen, som vist i figur A.

Figur A


Opprett snarveiviserens Bla gjennom etter mappeverktøy gjør det enkelt å lage en snarvei til en mappe som ligger dypt nede i mappestrukturen.

Etter at du har klikket OK og Neste, ber guiden deg om å oppgi et navn for snarveien. Skriv inn Mål i tekstboksen, som vist i figur B, og klikk deretter Fullfør. (Som du husker, peker CLSID2-oppføringen i Desktop.ini-filen til en nøkkel i registeret som identifiserer en spesiell mappesnarvei som heter Target.)

Figur B

For at den manuelle koblingspunktteknikken skal fungere, må du navngi snarveien Mål.

Naviger til rotkatalogen og dobbeltklikk på filen EnableSys.bat. Du vil øyeblikk se et ledetekstvindu. Når vinduet forsvinner, åpner du CurrentWork-mappen, og du vil oppdage at du nå har enkel tilgang til Target-mappen. (Husk at det kan ta et par sekunder før koblingspunktet trer i kraft.) Som figur C viser, har jeg nå tilgang til C: \ Documents and Settings \ Greg Shultz \ My Documents \ My Work \ Freelance \ TechRepublic \ 10-October04 \ JunctionPoints.

Figur C

Som du ser i tekstboksen Adresse, gir nå CurrentWork-mappen enkel tilgang til den dypt nestede Target-mappen.

Endre veikryss

Når det er på tide å jobbe i en annen mappe, må du endre veikrysspunktet. Først får du tilgang til rotkatalogen, dobbeltklikk på filen DisableSys.bat og åpne mappen CurrentWork. Du finner nå Desktop.ini-filen og Target-snarveisfilen. Du kan enten redigere Målstrengen for Target-snarveisfilen, som vist i figur D, eller du kan slette Mål snarveisfilen, starte Opprett snarveiviseren og opprette en ny.

Figur D

En måte å endre veikrysset på er bare å redigere målstrengen i boksen for snarveigenskaper.

Rett til poenget

Ved å bruke veikryss kan du spare tid og krefter ved å forenkle prosessen med å navigere på harddisken din i både Windows Utforsker og i applikasjonens Åpne og Lagre som-dialogbokser. Det er enkelt å lage koblingspunkter manuelt når du vet hvordan, og det sparer deg for å måtte installere enda et verktøy i det allerede overbelastede operativsystemet.

© Copyright 2021 | mobilegn.com