Microsoft og Build 2018: Bruke AI-drevet produktivitet for å skape fremtidens kontor

Bilde: Microsoft

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Hvorfor kjøpte Microsoft LinkedIn? Fordi det er den eneste beste måten å forstå den moderne arbeidsplassen og hvordan folk gjør jobber - og å "gjenoppfinne produktivitet" er det første punktet i Microsofts oppdrag.

Noe av den kunnskapen om arbeid er å informere Microsofts visjon for fremtiden til Office, og kontorer generelt, sammen med nye enheter, sensorer, smarte høyttalere, AI og søkeverktøy. Det siste vil bruke det selskapet har lært fra å bygge Bing på det eldgamle spørsmålet om hvorfor det er lettere å finne omtrent alt på nettet enn informasjonen du trenger om hva ditt eget selskap gjør.

Visjonen kom sammen i Keynote fra Build 2018, i en demo Satya Nadella kalt "fremtiden til moderne møter". Dette brukte den typen maskinvare som PC-produsenter lanserer på Computex som Windows Collaboration Displays, samt smarte høyttalere for kontoret som Microsoft håper samarbeidspartnere vil bygge ved å bruke sine Speech Devices SDK og nylig enhetlige taletjeneste, for å gjenkjenne hvem som var i møterommet, transkriber hva alle sa, oversett det til kinesisk, og vis "handlingene" som folk forpliktet seg til på en liste på storskjerm (i tillegg til å legge dem til alles plan med påminnelser fra Cortana).

I det siste har Microsoft snakket om selvstendige "sentrum av rommet" -enheter som Skype Rooms, atskilt fra den interaktive tavlen som henger på veggen (som Microsoft vanligvis snakker om som en enhet for "fronten av rommet" eller en gangen samtale). Nå jobber de sammen. Og begge er avhengige av Microsoft-tjenester som Office 365, Azure Active Directory og den stadig voksende listen over kognitive tjenester som kan gjenkjenne ansikter, tale og til og med konseptene folk snakker om.

Prototypen smarte høyttaleren så ut som en oppdatert versjon av RoundTable videokonferansetelefon som Microsoft bygde og deretter overleverte til Polycom. Den bruker støydemping, fjernfeltstemme og stråleforming for å forbedre talegjenkjenning fra flere personer i rommet. Det gjør 360-graders video til et panorama med alle i rommet som heter - fordi de ble gjenkjent av ansiktsgjenkjenning og koblet til Azure AD-kontoen som de fikk invitasjonen til Outlook på.

Kombinasjonen av høyttalergjenkjenning og ansiktsgjenkjenning betyr at transkripsjonen viser hvem som sa hva, noe som gjør det lettere for eksterne møtedeltakere å følge med på hva som foregår og lar alle som kom inn sent (eller gikk glipp av møtet helt) ta igjen. I Build-demoen ble den også brukt til en live oversettelse til kinesisk - du kan prøve oversettelse i dag på Skype eller ved å chatte på Microsofts gratis oversettelsesside. Du kan også prøve både transkripsjon og oversettelse på flere språk ved å bruke tilpasset talegjenkjenning basert på teksten i lysbildene dine med PowerPoint Presentation Translator.

Den tilpassede talegjenkjenningen i demoen utvidet til bedriftsspesifikke produktnavn og akronymer som finnes i e-post og Office-dokumenter ved maskinlæring og lagt til Microsoft Graph for å gjøre gjenkjennelsen mer nøyaktig. Words nye forkortelsesfunksjon vil begynne å vise akronymdefinisjoner bare for organisasjonen din i en rute ved siden av dokumentet senere i år (hvis du er en kommersiell Office 365-bruker).

Hvis det er relevante dokumenter for et møte, lover Cortana å finne dem automatisk. Det er en utvidelse av Delve intelligent søk og funn i Office 365, som ser på OneDrive, SharePoint og Exchange for å finne dokumenter laget av kolleger som du har tillatelse til å se og er relevante for det du jobber med. Cortana vil til og med se i dokumenter du skrev selv, fordi du kanskje allerede har sagt det du trenger.

I dag kan du se en generell liste over dokumenter som Delve mener vil være nyttige for deg i den mobile SharePoint-appen, men å ha listen som en del av en møteforespørsel, eller å kunne søke fra et dokument du jobber med, sparer deg for å måtte huske å gå og se om det er noe du bør ta med. Men med så mange nye verktøy, er det enkelt å miste oversikten over hva de kan gjøre, og bare fortsette å jobbe slik du alltid har.

Fremtiden til møter kan involvere en smart høyttaler og et samarbeidsdisplay, pluss mange skybaserte tjenester som bruker talegjenkjenning og maskinlæring for å lage en liste over hvem som lovet å gjøre hva.

Bilde: Microsoft

Bruker kontorer bedre

Build-demoen startet med å be Cortana planlegge et møte og finne et møterom med riktig utstyr. Du kan allerede registrere deg for forhåndsvisning av dette og cc Cortana på en gruppe-e-post der du spør folk når de kan møte (ved å bruke gratis / opptatt informasjon i Exchange-servere eller en serie e-postmeldinger som Cortana sender og leser svarene til) . Microsofts interne versjon kan finne rom med spesifikk maskinvare, for eksempel en Surface Hub. Microsoft vil til og med prøve å komme deg dit i tide: Outlook på iOS (og snart på Android) tilbyr samme "tid til å forlate" påminnelser om møter som Cortana kan gi deg på Windows.

Forvent flere systemer som dette. Kontormøbelleverandør Steelcase benyttet Azure IoT og maskinlæringstjenester for å bygge sin egen Find-app som kundene kan bruke til å bestille rom, fordi de vanlige 20 minuttene det tar å finne et møterom for tre eller fire personer er så bortkastet tid. Appen bruker passiv infrarød for å finne rom med riktig utstyr som er i riktig størrelse som er tomme (selv om kalenderen sier at de er booket). Hvis du har lagt konfidensielle dokumenter i møtesagendaen, vil den lete etter et møterom som er privat - og hvis det er to muligheter, booker det begge deler, slik at du kan bestemme deg selv. I stedet for å måtte skynde deg ut på slutten av sporet fordi folk for neste møte står i kø utenfor, advarer appen deg 15 minutter før du skal reise hvis du vil bestille mer tid, eller flytte til et annet rom for å Fortsett. Og det ber alle i møtet om å rangere rommet (fungerte teknologien? Hadde du nok privatliv?) Og gir tilbakemeldingene til fasilitetsteamet.

Hvis problemet er at det aldri er noen møterom gratis, kan Steelcase plassere trådløse sensorer i rom for å finne ut om de brukes effektivt, eller om alle bare skal til nærmeste kaffebar i stedet fordi det ikke er satt opp bra. Verktøyets rådgiververktøy sammenligner sensordataene som viser hvordan rom brukes med møtene som er booket der, og kombinerer det med informasjon om energibruk og romoppsett før du kjører maskinlæring over det.

Ett kontor hadde to tilsynelatende identiske rom; den ene ble brukt i fire til fem timer om dagen, den andre i bare 24 minutter i uken. Lysene var de samme, stolene var de samme - men ett rom hadde skrivebordet plassert slik at ryggen var til døren og ingen følte seg komfortable med å jobbe i den. En annen kunde fant ut at deres store videokonferanserom stort sett ble brukt til videokonferanser av store grupper som bestilte det på forhånd, men salgsteamet brukte det også som en veldig kostbar telefonkiosk slik at de kunne tempo opp og ned mens de lagde telefon samtaler. (Løsningen på det var å legge tredemølle i et mindre rom.)

Det er mulig at Microsoft vil lage en smart høyttaler som skal kobles sammen med Surface Hub og levere AI-drevet møteproduktivitet, men mer sannsynlig at partnere som Polycom vil bygge en enhet. Vi ser individuelle deler av dette i Office 365 (spesielt i Microsoft Teams) og Dynamics, på grunn av Office-grafen som kobler brukere og jobber og dokumentene de lager og enhetene deres, og all den andre informasjonen som AI kan min å være nyttig.

Men når du bruker disse funksjonene, kan de se mindre ut som den store visjonen til hovednotatet og mer som måten Office allerede bruker AI for å filtrere e-post, designe presentasjoner, sjekke stavemåte og grammatikk, fortelle deg når figurer i et regneark ser ut uvanlig bra eller dårlig og generelt hjelper deg å få ting gjort. For hvis Microsoft virkelig ønsker at vi skal bruke disse nye produktivitetsfunksjonene, må de dukke opp i verktøyene folk allerede bruker.

Se også

  • Windows 10. april 2018 Oppdatering: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Google I / O vs. Microsoft Build: Duellere likevel lignende visjoner for utviklere (ZDNet)
  • Microsoft Azure: Et jukseark (TechRepublic)
  • Microsoft åpner 'BrainWave' AI-on-FPGA-tjenesten for eksterne testere (ZDNet)
  • Microsoft tvinger Windows 10-oppdatering på PC-er som ble satt opp for å blokkere den (TechRepublic)
  • Microsofts besettelse av Windows er slutt, og jeg kunne ikke være lykkeligere (CNET)

© Copyright 2020 | mobilegn.com