Microsoft betyr virksomhet, men det betyr ikke at forbrukermarkedet er tapt

Bildet av Windows som det stodgy, "all business" operativsystemet som kjører kjedelige regneark og databaseapplikasjoner mens alle de "morsomme tingene" som skjer på en Mac var temaet for en hel serie Apple-annonser. Den unnfangelsen ble visuelt forsterket av den dress-and-tie-kledd, brille-slitne, litt pudgy PC-fyren som ble gjort til å se ut som en av de hyggelige karene som alltid avslutter sist, i kontrast til den hippe, kule, unge Mac-fyren som får alle jentene til tross for (eller kanskje på grunn av) hans arrogante holdning.

Med iPhone - og senere iPad - appellerte Apple tydeligvis til forbrukermarkedet med det forenklede, pene grensesnittet. Inntrengningen av disse enhetene til forretningsområdet kom ikke så mye fordi de ble laget for bedriftsbrukeren som på grunn av forbrukeren av IT-trenden som har ansatte som bringer sine egne enheter til å fungere.

Selvfølgelig fortsetter Microsoft å glede seg over en behagelig dominans i markedsandeler på servere; ifølge IDC var Windows-serverens markedsandel 71% av alle serverforsendelser i andre kvartal i år. I 2010 hadde Exchange Server en verdensomspennende installert base på 301 millioner postkasser og (PDF) ble forventet å vokse til 470 millioner innen 2014. SharePoint er bredt distribuert og rapportert å være på vei til å være en $ 2 milliarder virksomhet.

Apple drepte derimot sin Xserve-serie med rack-servere i slutten av 2010, og kunngjorde at den (PDF) ville bli erstattet av Mac Pros og Mac Minis som kjører Snow Leopard Server, og har bare en liten andel av servermarkedet.

I forbrukermarkedet har imidlertid Apple vært svært vellykket de siste årene. Jeg har nylig hørt noen teknologiske forståelsespersoner gi beskjed om at Microsoft burde tilgi forbrukerområdet til Apple og fokusere på bedriften, omtrent som IBM har gjort (ganske vellykket) siden dumpingen av PC-virksomheten. Jeg er uenig, og tror ikke det å gi opp forbrukermarkedet ligger i Microsofts planer for fremtiden.

Windows Phone er rettet mot forbrukere

Noen av dem som sier at Microsoft ikke har det som trengs for å vinne forbrukerens hjerter og sinn, peker på Kin-debakelen som "bevis" på deres påstand. The Kin var rettet mot ikke-forretningsmessige brukere - faktisk et veldig spesifikt segment av slike brukere: unge mennesker som ønsket noe som ikke var så smart (eller så dyrt) som en fullverdig smarttelefon, men ønsket å kunne gjøre sosiale nettverk og deling av innhold fra telefonene deres.

Det var fornuftig i teorien, men utelatelsen av noen funksjoner som var nødvendig for å konkurrere med rimelige Android-telefoner skuffet kjøpere. Disse inkluderte en kalender-app, direktemeldingsstøtte, stavekontroll og, aller viktigst, en appbutikk eller muligheten til å kjøpe tredjepartsapper på annen måte for å utvide telefonens funksjonalitet.

I tillegg var den månedlige kostnaden for tjenesteplanen som krevdes av transportøren (Verizon) for høy for telefonens målgruppe. Med minimale tale- og dataplaner så barna på en telefonregning på 70 dollar per måned - det samme som for en fullt funksjonell smarttelefon. Endelig ble Kin introdusert "i mellom" Windows Mobile og Windows Phone 7, som var forventet å være en "ekte" smarttelefon. Denne dødelige kombinasjonen resulterte i stygge salg.

Microsofts snuble med Kin betyr imidlertid ikke at de ikke kan lage en vellykket forbruketelefon. Windows Phone (tidligere Windows Phone 7, men nå omgjort til 7.5 av Mango-oppdateringen) har fått mange gode anmeldelser og har så imponert noen analytikere at vi har spådommer fra Gartner om at den vil overhale iPhone og Blackberry innen 2015.

Noen vil kanskje si at gevinstene vil være overveldende i forretningsområdet, men en nøye titt på den nåværende iterasjonen av Windows Phone viser at det virkelig er mer forbrukervennlig enn forretningsvennlig på dette tidspunktet. Den tunge integrasjonen i sosiale nettverk (en idé som ble lånt fra Kin men implementert mer effektivt i Windows Phone) og den forenklede brukergrensesnittet appellerer til unger og bestemødre - kanskje mer enn til bedriftsledere. Det er definitivt ikke førstevalget for nørder, som ønsker mer tilgang til OS og filsystem og mer valgfrihet; Android fyller den regningen. Windows Phone konkurrerer med iPhone, og det betyr at forbrukerne kommer først.

Det betyr ikke at Microsoft ikke vil ha det mobile bedriftsmarkedet også, og at de beveger seg mer i den retningen nå - med nylige endringer i maskinvarespesifikasjonene for å eliminere kravet til et kamera og nye funksjoner lagt til av Mango-oppdateringen som appellerer til forretningsbrukere, for eksempel mobilklienten for Lync og e-postserver-søk. Jeg tror at hvis Microsoft kan fange forbrukernes fantasi, kan Windows Phone med hell gjøre overgangen til næringslivet på samme måte som iPhone gjorde. Sikkerhet er et stort problem innen bedriftsdatabehandling, og Windows Phone tilbyr noen sikkerhetsfordeler.

Windows 8 vil sannsynligvis appellere til forbrukerne først

Man kan hevde at Windows 8 handler om forbrukeren. Metro-grensesnittet er designet for å dra nytte av berøringsskjermteknologi som i dag hovedsakelig finnes på nettbrett. Selv om nettbrett har begynt å komme inn i forretningsverdenen (takket være den forbrukertrenden), er de fremdeles mer en innholdsforbruksenhet enn et verktøy for å lage innhold.

Forbrukere gjør mer forbruk og mindre oppretting enn forretningsbrukere generelt. Faktisk kommer mye av kritikken som har kommet så langt angående Windows 8 fra de som stiller spørsmål ved hvor effektiv det flisebaserte brukergrensesnittet vil være for å få gjort arbeid.

Men selv om Metro / klassisk stasjonær kombinasjon i Windows 8 viser seg å være bra for å utføre forretningsoppgaver, er det høyst sannsynlig at IT-avdelinger vil være motstandsdyktige mot å oppgradere nettverk til Windows 8. Økonomiske faktorer vil få bedrifter til å nøle med å oppgradere, og det er ikke bare kostnadene for det nye operativsystemet. Selv om Microsoft har lovet at Windows 8 vil kjøre på hvilken som helst datamaskin som kjører Windows 7, for å ha den beste brukeropplevelsen med Metro, trenger du en berøringsskjerm. De fleste stasjonære og bærbare datamaskiner som brukes i næringslivet nå, er ikke berøringsaktiverte.

Faktisk kan Windows 7 i seg selv være den største snublesteinen for adopsjon av Windows 8 i forretningsområdet. Mange, mange selskaper har stukket av med Windows XP i ti år, og de begynner akkurat nå å tenke på å oppgradere til Windows 7. Ganske mange planlegger ikke å bytte selv etter at støtten for XP ble avsluttet i 2014. De oppdaget at verden ikke gjorde det Det er ikke slutt, og virksomheten deres falt ikke fra hverandre fordi de ikke hadde den nyeste versjonen av Windows som kjører på stasjonære PC-er, og de kan nå tenke at Windows 7 vil fungere helt fint de neste ti årene. Hvorfor sette brukerne i angst for å lære et helt nytt operativsystem helt igjen, etter den nylige overgangen fra XP til Windows 7?

Forbrukerne derimot er ofte langt mer åpne for å prøve noe nytt. Og de ser på å oppgradere bare en eller en håndfull datamaskiner i stedet for hundrevis eller tusenvis - et mye mer håndterbart (og lettere reversibelt) foretak. Dermed trenger Windows 8 å appellere til forbrukere, og det er all indikasjon på at Microsoft vet dette og håper å gjøre Windows 8 til det mest forbrukervennlige operativsystemet ennå.

Microsoft er fortsatt med i spillet

For alle som tviler på at Microsoft fremdeles er i stand til å markedsføre og selge til forbrukermarkedet, har jeg ett ord: Xbox. Som jeg bemerket forrige måned i kolonnen min om hvordan Microsoft kunne oppnå verdensherredømme, hjalp Xbox 360 Microsoft med å oppnå rekordinntekter forrige kvartal.

Da Xbox ble introdusert i 2001, sto den overfor tøff konkurranse fra Sonys PlayStation. Men en skifer med killer-spill og noen unike funksjoner som en harddisk hjalp Microsoft med å få markedsandeler. Så i 2006 ga Nintendo ut Wii med sin særegne trådløse kontroller. Men Microsoft fyrte tilbake med Kinect. Spillkonsollen er det ultimate forbrukerproduktet, og Microsoft har bevist seg på det området og fortsetter å gjøre det.

Stort bilde

Jeg tror de som mener Microsoft bør forlate forbrukerområdet og trekke seg tilbake i bedriftsverdenen som IBM, ikke klarer å se det store bildet. Heldigvis tror jeg ikke at noen hos Microsoft lytter til dem. Fra det jeg ser, har selskapet sine sikt for å gjenvinne markedsandelen for forbrukerne, samtidig som det holder på å holde på bedriften. Hvorvidt og i hvilken grad det skjer vil avhenge av mange faktorer - hvorav noen er under Microsofts kontroll og andre ikke - men jeg tror ikke selskapet gir opp forbrukermarkedet snart.

Les også:

  • Slutt å sprite ut om Windows 8-grensesnittet
  • Windows 8-debatt: riktig retning eller feil retning?
  • 10 grunner til at Microsoft Mango kan være et spillskifte
  • Microsoft bør få hodet ut av skyene

© Copyright 2020 | mobilegn.com