Microsoft bør løsrive seg fra patentkrigene

Jeg vet at dette sannsynligvis aldri vil skje, men dette er tiden på året hvor vi suspenderer vår kynisme og tror på alver og flygende reinsdyr, så tilgi meg hvis jeg unner meg en litt umulig drømmer om en kald desemberdag.

Når jeg sitter her og hører på sanger som gir stor glede av fredene på jorden og velviljen overfor menn, tenker jeg på mangelen på velvilje som patentsystemet har produsert i teknologibransjen.

Apples søksmål har resultert i et (nå opphevet) salgssalg av Galaxy Tab i Australia. Motorola Mobilitys søksmål har fått et lignende påbud mot salg av Apples 3G-aktiverte iOS-enheter over hele Europa. HTC står overfor muligheten for å få utestengt smarttelefoner i USA, hvis en kjennelse 14. desember går i Apples favør.

Er det virkelig det originale konseptet om patentsikring var ment å gjøre? Det er forbrukerne som lider etter hvert som konkurransen er kvalt og produkter de venter på, ikke får komme på markedet.

Hvor er Microsoft i alt dette?

Microsoft har vært involvert i sin del av patentsøksmål, både som saksøker og som saksøkte. Og de har vunnet noen og tapt noen. I en av de mest høyprofilerte sakene nylig hevdet selskapet at Android-enheter krenker patentene og signerte avtaler med ti selskaper - inkludert Samsung, HTC og Acer - som angivelig dekker rundt halvparten av alle Android-enheter.

Microsoft betaler selv store penger for å lisensiere patenterte teknologier fra andre selskaper. I følge deres generelle rådgiver, Brad Smith, har selskapet betalt mer enn 4, 5 milliarder dollar til andre selskaper for lisensavgift det siste tiåret.

Søksmålsgalskap

Når det gjelder patenter, virker det som om alle saksøker alle i en haglegeværtilnærming som utvilsomt gjør advokatene glade. Sommeren 2010 saksøkte Microsoft-grunnlegger Paul Allen de fleste av de store aktørene i teknologibransjen (unntatt Microsoft og Amazon) for brudd på patenter som dekker online handel og viser informasjon som nyhetsoppdateringer og aksjekurser på websider.

Eksplosjonen i antall patentsøksmål fornyet seg virkelig på 1990-tallet, da det årlige antallet slike søksmål fordoblet seg. Og antallet patentdrakter, bare på det mobile håndsettområdet, har økt med rundt 25 prosent per år. I 2011 var det 294 av de mobile patentsøksmålene anlagt på bare en måned (august).

I mange tilfeller har begge parter i patentsøksmål anlagt søksmål mot hverandre. I teknologibransjen har det blitt vanlig at selskaper bygger porteføljer med patenter som de deretter kan krysslisenser til andre selskaper hvis teknologier de vil bruke, i realiteten handler lisensavtaler.

Det minner om den gamle "MAD" (Mutually Assured Destruction) teorien om global politikk, der hvert parti holdes i sjakk av kunnskapen om at den andre partiet har lignende våpen å bruke mot det. Så hvis du nekter meg evnen til å bruke den patenterte teknologien din, vil jeg nekte deg muligheten til å bruke min, og vi blir begge ødelagt (eller i det minste kritisk hemmet).

Denne "lagerbeholdningen av patenter" som et defensivt tiltak ligger ofte bak anskaffelser av selskaper som ikke ser ut til å ha mye verdi for kjøperen - men gjør det på grunn av patentene de har. Dette var en grunn gitt av Larry Page for Googles kjøp av Motorola Mobility tidligere i år.

Her er problemet

Hvis alt fortsetter som det er, vil selskaper fortsette å hente opp patentene og oversvømme domstolene med søksmål. Advokater vil fortsette å bli rikere, ettersom selskaper bruker mer og mer penger på å gå etter krenkere av sine patenter og / eller forsvare seg mot anklager som de har krenket andres patent. Kostnaden for all denne rettssaken vil bli gitt videre til kundene som kjøper disse selskapenes produkter.

Innovasjon vil bli kvalt fordi bare de største selskapene har råd til å ta risikoen for å lage nye produkter som kan påkalle søksmål. Forbrukerne vil ha færre valg - og mindre konkurranse kan også bety høyere priser.

I mellomtiden vil enheter som forbrukere og bedrifter ønsker og trenger bli forsinket eller til og med forhindret i å selge helt. Etter at Apple sikret seg forbud mot Galaxy Tab i Europa, snudde bordene i forrige uke og Motorola vant en kjennelse som kunne forby salg av Apples 3G iOS-enheter i det europeiske markedet. Med sin logiske konklusjon kan dette "MAD" løpet løpe oss uten mobile enheter i det hele tatt.

Hva er løsningen?

Credit: PS3Blog.net

Husker du det eneste "riktige trekket" som WOPR-datamaskinen kunne komme med i War Games (film fra 1980-tallet som var en kommentar til den kalde krigen)? Etter å ha analysert alle mulige utfall, bestemte systemet at det eneste vinnende trekket ikke var å spille.

Kanskje hvis en stor aktør i teknologibransjen skulle være modig nok til å slutte å spille patentspillet, ville andre følge etter. Tross alt er opinionen generelt negativ mot de som saksøker. Apple, som en gang var godt likt av nesten alle, har skaffet seg et rykte som en mobber for sin barrage av patentsøksmål.

Hva ville skje hvis Microsoft tok ledelsen i å avdekke det sammenfiltrede rotet som patentsystemet har utført ved å nekte å saksøke? Ville det starte en trend - eller ville selskapet umiddelbart bli desimert av fiender som ville skynde seg å krenke alle patenter?

Trinn i riktig retning?

I fjor sommer tok Microsoft faktisk et skritt for å ta på seg patentlovene selv, og inngav en sak for USAs høyesterett - som ikke hører vanlige patentkonflikter - for å utfordre bevisnivået som har vært standarden for patent rettstvist, som skiller seg fra de fleste andre sivile saker. Microsoft ønsket at standarden ble senket fra "klare og overbevisende bevis" til "en overvekt av bevisene" for å bevise et patent ugyldig. Google og (mer interessant) Apple støttet Microsoft i innsatsen. Imidlertid motarbeidet statsadvokaten og riksadvokaten og domstolen avgjorde mot Microsoft.

Min umulige drøm

Kreditt: pablopicasso.org

Dessverre tror jeg ikke det er en snøballsjanse på Hot Place at Microsoft faktisk vil gjøre det jeg foreslår. Patentene deres har vært for lukrative for dem å gi slipp på slike potensielle pengeprodusenter. Goldman Sachs analytikere sier at Microsoft vil ta inn 444 millioner dollar fra sine Android-patentavgifter alene i 2012.

Den mer sannsynlige løsningen - hvis det noen gang er en - vil være statlige inngrep, i form av en overhaling av patentsystemet. Selv om en "overhaling" -lovgivning - som Microsoft støttet - ble inngått i lov i september, gjør det egentlig ikke så mye for å løse problemet med overdreven rettstvist, men fokuserer heller på å fremskynde patentsøknadsprosessen. Det kan bety enda flere patenter og dermed (selv om lovforslaget sies å være rettet mot å redusere de juridiske kampene) enda mer rettstvist.

Så jeg er ikke veldig håpefull for at Microsoft (eller noen andre) vil løse dette problemet når som helst snart. Men det er en fin liten drøm.

Les også:

  • Microsoft mister anke av patentsøksmål, men hvem vinner virkelig?
  • Siste skudd avfyrt i Apple Patent Wars
  • Microsoft Bully Is Back

© Copyright 2020 | mobilegn.com