Microsoft Surface: iPad knockoff for enterprise? Det fungerer

Som jeg har sagt mange ganger, har jeg knapt bruk for iPad. De fleste teknologer jeg kjenner føler på samme måte med nettbrett. Imidlertid forstår de fleste av oss at vi er en anomali. For flere titalls millioner mennesker er det uendelig mye lettere og mindre frustrerende å bruke et nettbrett som iPad når det gjelder å håndtere en Windows-bærbar PC. Derfor spiser nettbrett bunnen ut av PC-markedet, og trenden akselererer.

Microsoft vet dette. Den vet også at et alarmerende antall selskaper lar sine ansatte bruke iPad-er, og noen kjører til og med forsøk på å dele ut iPad-er til mange svært mobile ansatte. Det som er enda verre for Microsoft er at de fleste av disse ansatte elsker det og gliser gjerne Windows-bærbare datamaskiner til side.

Les mer: Seks scenarier der iPaden troun PCen

Mens mange av disse ansatte fremdeles vil bruke Windows-maskiner med jevne mellomrom for noe av arbeidet sitt, bruker de dem sjeldnere, og det betyr langsommere PC-oppgraderinger og mindre hastighet for å hoppe til Windows 8. Vi snakker fortsatt bare om en brøkdel av markedet - iPad vil selge 60 millioner enheter i 2012 mot 400 millioner PC-er, ifølge Gartner. Ikke desto mindre har Microsoft sprøtt fordi det er litt over to år siden iPad debuterte.

Det er mye forstyrrelse på kort tid.

Det bringer oss selvfølgelig til kunngjøringen om Microsoft Surface-nettbrettet denne uken. Microsoft snudde mange hoder ved å avsløre at den kommer til å bygge sin egen serie med Windows 8-nettbrett, à la Zune og Xbox. Maskinvaredesignet for Surface som Microsoft viste frem på mandag var imponerende nok til å vekke interesse for techpress og publikum.

Nettbrettet i seg selv ligner veldig på iPad og mange av de avanserte Android-nettbrettene, men det var et par funksjoner som skilte seg ut. Den første var en solid innebygd kickstand som stealthily popper ut fra baksiden av nettbrettet. Det andre er magnetdekselet som fungerer som tastatur og berøringsplate. Når du setter disse to funksjonene sammen har du plutselig et nettbrett som lett fungerer som en bærbar datamaskin. Det eliminerer behovet for at noen har to enheter.

Visst, maskinvaren til Microsoft Surface ekko iPad. Men Microsoft brukte et spesielt magnesiumlegeme som gjør det lett, tynt og holdbart. Visst er omslaget til Surface en kopi av iPadens Smart Cover, men Microsoft innoveret seg ved å legge til et tastatur på innsiden.

Det er mye om overflaten som skriker: "iPad knockoff!" og svikt i Android-nettbrett og nettbrettdebakler hos RIM og HP viser at det kan være en brutal virksomhet å prøve å bygge en iPad-konkurrent for bedriften.

Likevel har Microsoft Surface noe for seg som BlackBerry PlayBook, HP TouchPad og paraden med Android-nettbrett ikke gjør - den kommer automatisk til å slippe inn i Windows-nettverkene som de fleste Fortune 500-selskaper, i tillegg til mye små og mellomstore bedrifter har allerede på plass. Det vil bety mye færre bekymringer for kompatibilitet, sikkerhet og databeskyttelse. Med andre ord betyr det mye mindre arbeid for IT på backend og en jevnere overgang for mange brukere.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Det betyr ikke at Surface-nettbrettet er en slam-dunk. Det er fortsatt et stort spørsmål om brukere kommer til å finne Windows 8-grensesnittet like enkelt å bruke som iPad. Og vil spionprogramvare og malware bli et stort problem på overflaten siden den kjører den fullstendige versjonen av Windows? Hvor mye koster det fremfor alt? Pro-versjonen av Surface-nettbrettet som de fleste bedrifter kommer til å ønske seg, forventes å koste omtrent samme pris som en Ultrabook - i $ 800- $ 1000-serien.

Til syvende og sist, hvis du vil tenke på Microsoft Surface som en iPad-knockoff med noen få viktige innovasjoner og tillegg som gjør det til et legitimt alternativ for bedrifter, er det greit. Mange selskaper vil gjerne betale en premie for en iPad-look som ligner automatisk på deres nåværende nettverk og garantert vil jobbe med deres eksisterende applikasjoner. Hvis du vil ha bevis på det, kan du se på disse tre meningsmålingene som har kjørt på TechRepublic nylig:

  • Avstemning: Venter selskapet ditt på Windows 8 med å bestemme nettbrettstrategien?
  • Avstemning: Vil du kjøpe ditt neste nettbrett fra Microsoft?
  • Microsoft kunngjør Surface Windows-nettbrett, etterlater ubesvarte spørsmål (se avstemning på Windows-nettbrett kontra iPad og Android)

© Copyright 2020 | mobilegn.com