Microsoft Windows 10. april 2018-oppdatering: Slik endrer du Command Prompt-standard til PowerShell

Bilde: LeoWolfert, Getty Images / iStockphoto

En grunnleggende bruker av Microsoft Windows 10 er vanligvis innhold for å manipulere konfigurasjonsinnstillinger ved bruk av det grafiske standardgrensesnittet. Behandle oppgavelinjen, tilpasse skrivebordet, installere ny maskinvare og programvare og en rekke andre enkle oppgaver kan alle utføres innenfor rammen for menyene for Windows 10-innstillinger. Det er ikke nødvendig å våge seg inn i det mer komplekse området for kommandolinjegrensesnittet.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

På den annen side finner ofte systemadministratorer og strømbrukere kommandolinjegrensesnittet, og spesielt kommandolinjens skriptmiljø kjent som PowerShell, ekstremt nyttig for alle slags systemoppgaver. Ved å kombinere et interaktivt skall med et skriptmiljø gir PowerShell strømbrukerne tilgang til verktøy, objekter og klassebiblioteker som utvider deres generelle evner utover bare konfigurasjonsinnstillinger.

Med den generelle utgivelsen av Windows 10 april 2018-oppdateringen, kan strømbrukere nå tilpasse standardinnstillingene for Command Prompt i Start-menyen. Denne veiledningen viser hvordan du bytter standard kommandolinjegrensesnitt i Windows 10 til det mer robuste PowerShell-grensesnittet.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som en del av en gratis PDF som inneholder en rekke Windows 10 April 2018 oppdateringstips og teknikker.

PowerShell som standard

Standardinnstillingen for ledeteksten ligger i Tilpasning-delen i Windows-innstillinger. For å komme dit, åpne Windows-innstillinger ved å klikke eller tappe på Innstillinger-ikonet som ligger på Windows 10 Start-menyen. Klikk eller trykk på Tilpasning-fanen på Innstillinger-skjermen for å nå en konfigurasjonsskjerm som skal se ut som figur A.

Figur A

Figur A

I venstre navigasjonsrute klikker du på oppgavelinjeelementet og blar nedover siden til du ser bryteren som sier:

Erstatt ledetekst med Windows PowerShell i menyen når jeg høyreklikker på startknappen eller trykker på Windows-tasten + X.

Som vist i figur B, vri den bryteren til På- stilling for å endre standardinnstillingen.

Figur B

Figur B

Høyreklikk på Start-menyknappen nederst til venstre på standard Windows 10 oppgavelinje, eller bruk tastatursnarveien Windows-tasten + X, hvis du foretrekker det. Figur C viser at alternativene for ledetekst som normalt vises på den menyen nå er merket som PowerShell.

(Tech Pro Research)

Figur C

Figur C

Figur D viser deg hvordan PowerShell-grensesnittet ser ut etter å ha skrevet den enkle kommandoen Get-Help .

Figur D

Figur D

PowerShell støtter andre Microsoft-tjenester og -produkter som Windows Server, Active Directory og Exchange. Det er viktig å merke seg at PowerShell er et åpen kildekode-prosjekt, som gjør verktøyet tilgjengelig for bruk i Linux- og MacOS-miljøer, så vel som Windows. Denne allsidigheten gjør PowerShell til en av de foretrukne metodene for automatisering og skriptkonfigurasjonsadministrasjon i bedriftsinnstillinger. Forenkling av tilgangen til dette kraftige verktøyet ved å endre en standardinnstilling i Windows 10 vil spare strømbrukere tid og mer enn noen få museklikk.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com