Microsofts eneste store mulighet innen mobil

Selv om Microsoft har levert et solid produkt i Windows Phone 7, har opptaket fra publikum vært anemisk da Android og Apple fortsetter å suge det meste av oksygen ut av mobilområdet. WP7 vil få et skudd i armen senere i år når Nokia flytter de fleste av smarttelefonene sine til plattformen, men Microsoft er fremdeles inne for en oppoverbakke i dette markedet, noe som er avgjørende for fremtidens tech. Hvis selskapet ønsker å være mer enn en fjern nisje-spiller innen mobil, vil det trenge å gjøre noe dristig og innovativt for å kunne konkurrere med Android og iOS-enheter.

Forrige uke skrev jeg om den "utopiske konvergensen av PC og mobil" og så på spørsmålet om hvor lang tid det kan gå før smarttelefoner og tradisjonelle datamaskiner samles om en enkelt enhet. Jeg nevnte at mange av maskinvareprodusentene som Samsung, Apple, Dell og HP neppe vil presse denne utviklingen fordi de mye heller vil selge deg to eller tre enheter (PC, smarttelefon og nettbrett) enn en konvergert superenhet. Det er derfor dette kan være den eneste store åpningen for Microsoft å trå til og gjøre en stor innvirkning på mobilområdet.

Muligheten

Det interessante er at tidligere administrerende direktør Bill Gates (til høyre) så denne muligheten komme over et tiår siden. På slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet snakket han ofte om hvordan fremtiden til PC-en kunne være telefonen - spesielt i utviklingsland - og at en bruker ville plassere telefonen på et skrivebord og den trådløst ville koble seg til en tastatur, mus og skjerm og fungerer som en vanlig datamaskin.

Microsoft kan fortsatt være selskapet som bringer denne innovasjonen til markedet i masseskala. Faktisk bør Microsofts ledere se på hva Motorola gjør med Webtop-programvaren som kjører på Android-telefoner som Motorola Atrix og si til seg selv: "Dette er vårt territorium. Vi må eie dette."

På kort sikt, på Windows Phone 7, bør Microsoft injisere en lett Windows-forekomst (ja, jeg er klar over at det høres ut som en oxymoron) som kan startes når enheten er i desktop-modus. La enheten sømløst dele PIM-data mellom mobilprogramvaren og den fullstendige programvaren. Og lever et brukergrensesnitt som er relativt konsistent på tvers av de to opplevelsene. Hvis Microsoft skulle trekke det av og gjøre det til en mye bedre opplevelse enn den svake Motorola-programvaren, kan det gi folk en grunn til å kjøpe en Windows-telefon i stedet for Android- eller Apple-enheter.

Selvfølgelig er det ett problem her. Microsofts viktigste maskinvarepartnere - HP, Dell, Lenovo, Acer og Samsung - vil neppe være ivrige etter å presse dette konseptet, siden det kan redusere tradisjonelt PC-salg. Hvis det er tilfelle, kan det hende at Microsoft må gå alene og gjøre maskinvaren og programvaren. Selskapet hadde en gang en steinhistorie med maskinvare, men de siste årene har det produsert noen enheter av mye høyere kvalitet som den siste generasjonen Xbox 360, Kinect og til og med Zune HD. Det kan være på tide for Microsoft å bygge fremtidens konvergerte PC-mobile enhet - selv om det betyr å kjøpe ut en partner som Nokia eller HTC for å få det til.

To grunner til at Microsoft kunne savne det

Til tross for at Microsoft potensielt kan sprekke gjennom linjen med granskning og løpe etter en touchdown på denne muligheten, er det et par grunner til at det er lite sannsynlig at Microsoft vil ta ballen og gjøre det løpet.

1. Synsproblemet

Siden Gates offisielt gikk av til side i 2008 for å fokusere på filantropi, har Microsoft ikke vist noen visjon for fremtiden til databehandling. Den har ikke klart å fokusere på produktstrategi og har falt lenger og lenger bak på innovasjon, spesielt i de begynnende markedene for smarttelefoner og nettbrett. Nåværende administrerende direktør Steve Ballmer har gjort en god jobb med å skvise fortjeneste ut selskapets produkter - for det meste Windows, Office og serverprogramvare - men han kan ha pantsatt selskapets fremtid ved å legge så liten vekt på produktutvikling innen PC, mobil og cloud computing. Med det i tankene er det vanskelig å forestille seg at Microsoft tar et så dristig sprang.

2. Windows frykter

Akkurat som Microsofts maskinvarepartnere er redde for å kannibalisere eksisterende inntekter fra PC-en og mobile enheter ved å lage en konvergert enhet, vil Microsoft ha vanskelig for å komme forbi den kortsiktige inntektshiten som Windows-divisjonen kan ta hvis Microsoft skulle lage en konvergert uber-telefon som kan erstatte et PC-kjøp. Microsoft tjener enorme overskudd på Windows, og selv om salget av nettbrett allerede har begynt å ta en avgift på nytt PC-salg, vil Ballmer og Microsoft sannsynligvis prøve å melke Windows-kontantkua for lenge før de prøver å gjøre et dristig grep. Når du er et stort offentlig selskap som må maksimere fortjenesten kvart år, tvinger det deg ofte til å spille mer forsvar enn krenkelser. I dette tilfellet har imidlertid Microsofts aksjekurs tråkket vann i mange år, da investorene venter på at Microsoft skal gi dem en grunn til å tro på selskapets fremtid. En konvergert PC-smarttelefon fra Microsoft kunne endelig gi dem noe å bli begeistret for.

© Copyright 2020 | mobilegn.com