Endre oppstartladeren for Windows 7 med verktøyet Boot Configuration Data Editor

Noen ganger er dobbeltoppstart av et system en praktisk måte å teste ny programvare, et nytt operativsystem eller et program som må kjøres i en spesifikk versjon av Windows. Andre grunner til dual-boot kan være replikering av et klientmiljø.

Windows håndterer dobbel oppstart ved å bruke boot.ini for å vise en meny med oppstartbare valg eller partisjoner som finnes på det gjeldende systemet. I Windows Vista og senere versjoner av Windows ble bootloader flyttet fra boot.ini til et verktøy kalt BCDEdit.

Nylig bestemte jeg meg for at jeg kunne bruke bedre diskplass som jeg hadde satt av til å lage en oppstartbar VHD for Windows Server 2008 R2. Det var ingen andre data enn OS-installasjonen inneholdt filen, fordi jeg bare hadde brukt den til å forberede et blogginnlegg om oppstart fra virtuelle harddisker. For å frigjøre plassen, slettet jeg VHD.

Merk: Sørg alltid for å sikkerhetskopiere data som du vil beholde før du sletter eller endrer partisjoner på VHD-er. Endringene dine kan gjøre partisjonen uoverkommelig.

Når jeg hadde fjernet VHD-en, trodde jeg at Windows ville være smart nok til å rydde opp i boot-loader, men jeg var ikke så heldig. Jeg hadde Windows 7 satt som det primære operativsystemet, så jeg var ikke uten et system.

Jeg begynte å se meg om etter boot.ini og ble rettet mot Boot Configuration Data Editor (BCDEdit) som verktøyet jeg kunne bruke når jeg redigerte informasjon om oppstartslaster i Windows 7 (og i Vista også).

For å begynne, åpne Start-menyen, velg Alle programmer og velg deretter Tilbehør. Høyreklikk på ledetekst og velg Kjør som administrator. Når du er i kommandovinduet, skriver du bcdedit. Dette vil returnere den gjeldende konfigurasjonen av oppstartslasteren din, og viser alle elementer som kan starte på dette systemet.

I dette eksemplet bestemte jeg meg for å fjerne oppføringen for Windows 2008 R2-installasjonen, siden jeg ikke ville trenge den foreløpig. For å fjerne en oppføring, må du kjenne Boot Loader Identifier (funnet i krøllete seler i figur A ). Figur A

Jeg kopierte hele listen til Notisblokk og valgte og kopierte bare ID, seler inkludert.

Fjerner en oppføring fra Boot Loader

En enkel kommando fikk Windows Server 2008 R2-oppføringen ut av oppstartslasteren. Skriv inn følgende ved ledeteksten:

Bcdedit / delete {boot loader identifier}

Trykk Enter, og Boot Configuration Data Editor (BCDEdit) vil fjerne oppføringen for IDen du spesifiserte og vise en melding når du er ferdig. Når Windows starter, bør det eneste tilgjengelige valget i oppstartsmenyen være den nåværende Windows-installasjonen.

Advarsel : Vær forsiktig når du redigerer startkonfigurasjonsdataene. Hvis du feilaktig fjerner den nåværende forekomsten av Windows, kan du gjøre datamaskinen uoverveibar.

© Copyright 2020 | mobilegn.com