Naviger Windows 8 som en proff med Windows-tasten

Vi vet alle at Microsoft Windows 8, med sitt Metro-brukergrensesnitt, først og fremst er designet for bruk på et berøringsskjerm-nettbrett. Imidlertid har Microsoft sagt at de også hadde brukeren av mus og tastatur i tankene da de reimagined operativsystemet. Selv om det tar litt å venne seg til å bruke Windows 8 i et berøringsparadigme, vil det sannsynligvis være enklere enn å bli vant til å navigere i Windows 8 med en mus og tastatur - uansett hva folk hos Microsoft sier.

Som en som har jobbet med Windows 8 på et stasjonært system, kan jeg absolutt attestere det. At det er mange fine funksjoner i Windows 8 som skal gjøre det enkelt å bruke mus og tastatur - det nekter jeg ikke for - men problemet er at de egentlig befinner seg i et ukjent territorium .

Alt om igjen

Da jeg først begynte å jobbe med Microsoft Windows 8, hadde jeg definitivt déjà vu-øyeblikk der jeg følte at jeg var tilbake i 1987 og famlet rundt med min første mus - en boxy Logitech-modell C7 med seriekontakt, som jeg fremdeles har i en boks et sted . Det var vanskelig i begynnelsen, men etter å ha spilt Reversi i Windows 2.0 i timevis fikk jeg endelig taket på det.

Å bruke mus og tastatur i Windows 8 er selvfølgelig ikke så langt som plagsomt som den gang, men det er fortsatt vanskelig. Tid og utholdenhet har imidlertid lønnet seg, og jeg har tilpasset meg - nyansene knyttet til Windows 8s mus- og tastaturtriks blir sakte men sikkert andre natur.

Ett sett med tastaturtriks som jeg har funnet ekstremt nyttig i Windows 8, dreier seg om Windows-tasten. Over tid har Microsoft lagt til flere og flere funksjoner i operativsystemet som benytter seg av Windows-nøkkelen, og Windows 8 er ikke noe unntak. Naturligvis eksisterer fortsatt flertallet av snarveiene for Windows som ble funnet i tidligere versjoner av Windows i Windows 8. Imidlertid er det flere nye Windows-snarveier som er designet spesielt for Windows 8.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg dele noen av Windows-nøkkeltriksene jeg har funnet mest nyttige i Windows 8.

Hold deg oppdatert på alle Windows 8-nyhetene:

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Oppgavebytte

Som du vet, når du starter Windows 8 og logger på, er det første du ser Metro Interface. Du kan deretter starte en app eller Desktop. Når du har startet noe, kan Windows-tasten brukes som en rask oppgavebryter som lar deg raskt flytte mellom Metro og hva du nå fikk tilgang til.

Hvis du for eksempel starter Desktop, trykker du på Windows-tasten slik at du raskt kan bytte mellom Metro og Desktop. Hvis du deretter starter Photos-appen, trykker du på Windows-tasten, slik at du raskt kan bytte mellom Metro og Photos-appen. Windows-tasten lar deg selv bytte raskt mellom to ting - Metro og hva du kom til sist.

Hvis du har mer enn to ting på samme tid, kan du selvfølgelig fortsatt bruke den gamle CoolSwitch-funksjonen - Alt + Tab. Hvis du trykker på Windows + Tab, i stedet for Windows Flip 3D, vil du nå se et miniatyrbilde av løpende oppgaver som er veldig lik Live Taskbar Thumbnail-funksjonen i Windows 7, men den er forankret til venstre kant av skjermen, som vist i figur A. Hvis du fortsetter å trykke på Windows + Tab, vil du bla gjennom alle de kjørende appene, akkurat som i tidligere versjoner av Windows.

Figur A

Ved å trykke på Windows + Tab får du opp et miniatyrbilde av løpende oppgaver forankret til venstre side av skjermen.
Nå, her er et triks som jeg plukket opp. Som du kanskje har oppdaget, i motsetning til tradisjonelle Windows-applikasjoner, har Windows 8-apper ikke en Lukk-knapp i øvre høyre hjørne. Så folk lurte på hvordan du lukker en app. Vel, hvis du høyreklikker på miniatyrbildet til en app, vises en Lukk-knapp, som vist i figur B. Bare klikk på knappen, og appen lukkes.

Figur B

Å høyreklikke på miniatyrbildet til en app viser en Lukk-knapp som du kan bruke til å lukke en app.

Charms

Ved å trykke på Windows + C får du opp Charms-linjen. Windows 8 Charms er et sett med fem ikoner som vises på høyre kant av skjermen, som vist i figur C. Via de fem ikonene (med tittelen: Søk, del, start, enheter og innstillinger) kan du få tilgang til en rekke kontroller i Windows 8. På et nettbrett får du tilgang til sjarmene med en sveip av tommelen. Hvis du trykker på Windows + C, vises sjarmpanelet umiddelbart.

Figur C

Charms-linjen gir deg tilgang til en rekke kontroller i Windows 8.

innstillinger

Ved å trykke på Windows + I får du opp innstillingslinjen. Innstillingslinjen (som jeg kaller det, siden jeg ikke er sikker på hva det offisielle navnet er) inneholder et sett med standardikoner samt en kontekstliste med innstillinger eller alternativer som spesifikt angår hva du for øyeblikket har på skjermen. Som du ser i figur D, gir kontekstdelen av skrivebordets innstillingslinje tilgang til Kontrollpanel, personalisering, PC-informasjon og hjelp. Nederst er standardikonene som vises på hver innstillingslinje: Nettverk, Volum, Lysstyrke, Varsler, Strøm og språk.

Figur D

Kontekstdelen av skrivebordets innstillingslinje gir tilgang til Kontrollpanel, personalisering, PC-informasjon og hjelp.

Hvis du nå skulle hente innstillingslinjen med en annen app på skjermen, vil kontekstdelen av innstillingslinjen inneholde forskjellige alternativer. Hvis du for eksempel trykker på Windows + I når Bilder-appen er på skjermen, vil du se at kontekstdelen i Bilderinnstillinger-linjen viser Innstillinger, Om, Hjelp, Tillatelser og Ranger og gjennomgang.

Apper / filsøk

Ved å trykke på Windows + Q får du opp Apps Search-funksjonen. Hvis du leter etter Windows 8-ekvivalenten til Start-menyen, så er det så vidt jeg er bekymret!

Uansett hvor du er, bare trykk på Windows + Q så ser du Apps Menu / Search-verktøyet. I likhet med Start søk-boksen på Windows 7 Start-menyen, kan du begynne å skrive navnet på appen eller applikasjonen du vil kjøre, og det vil vises i resultatlisten. Trenger du for eksempel Notisblokk? Bare begynn å skrive som vist i figur E.

Figur E

For meg er Apps Search-funksjonen i hovedsak Windows 8-ekvivalenten til Start-menyen.
Ved å trykke på Windows + F får du opp Filesøk-funksjonen. Bare start å skrive navnet på filen eller mappen du vil ha tilgang til, og det vil vises i resultatlisten, som vist i figur F.

Figur F

Det virker enkelt nok å søke etter filer.

App-linjen

Hvis du trykker på Windows + Z når du har en Metro-app som kjører, vises App-linjen. Alternativene som vises på appfeltet, vil avhenge av appen du kjører. Hvis du for eksempel trykker på Windows + Z når du har PDF / XPS Reader-appen, vises Apps-linjen vist i figur G.

Figur G

Apps-linjen gir tilgang til appspesifikke funksjoner og alternativer.

Skjermfangst

Hvis du trykker på Windows + PrtScn, tar du et skjermbilde av skjermen. Dette er en veldig kul funksjon å ha; faktisk brukte jeg den til å ta mesteparten av skjermbildene for denne artikkelen. Når du trykker på Windows + PrtScn, tar Windows 8 et bilde av hele skjermen og lagrer deretter bildet automatisk i mappen Bilder og øker filnavnet: Skjermbilde (1), Skjermbilde (2), etc.

Hva tar du?

Det å bli vant til å navigere i Windows 8 med mus og tastatur kan være vanskelig. Heldigvis har jeg oppdaget at Windows-nøkkelen er en stor hjelp når du navigerer i Windows 8. Hva synes du om kraften til Windows-nøkkelen i Windows 8? Har du brukt noen av disse hurtigtastene i Windows? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også:

  • Windows 8: Windows Utforskers kompatibilitetsfunksjoner Enkel overgang
  • Windows Explorer-båndet i Windows 8 er klar for prime time
  • Hvordan slår jeg av Windows 8

© Copyright 2021 | mobilegn.com