Nye feilsøkingsfunksjoner i Windows 7 System Configuration tool

Etter å ha lest det siste blogginnlegget mitt, "Bruk Windows 7 Event Viewer til å spore opp problemer som forårsaker langsommere starttider, spurte en venn som nylig gikk over til Microsoft Windows 7 fra Windows XP om systemkonfigurasjonsverktøyet fremdeles var et levedyktig verktøy å bruke i Windows 7. Etter at jeg forsikret ham om at det fremdeles var et nyttig feilsøkingsverktøy og beskrevet modifikasjonene i den nye versjonen, tenkte jeg at mange mennesker som flyttet fra XP til Windows 7 kan ha det samme spørsmålet.

Derfor vil jeg i denne utgaven av Windows Desktop Report se nærmere på Windows 7s systemkonfigurasjonsverktøy.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting og som et TechRepublic Photo Gallery.

Lansering av systemkonfigurasjon

Selvfølgelig, akkurat som i Windows XP, kan du starte Windows 7 System Configuration verktøyet ved å trykke på Windows + R for å få tilgang til Kjør-dialogboksen, skrive msconfig.exe i Åpne-boksen og deretter klikke OK. Imidlertid er det litt raskere å bare klikke på Start-knappen, skriv msconfig.exe i Start Søk-boksen og trykk Enter.

Når systemkonfigurasjonen er startet, som vist i figur A, vil du oppdage flere forskjeller sammenlignet med Windows XP-versjonen. Til å begynne med, vil du merke at ordet "Verktøy" har blitt droppet fra navnet på verktøyet. Du vil også legge merke til et mer kortfattet sett med faner. La oss se nærmere på.

(Husk at å klikke på Hjelp-knappen vil gi deg detaljene for hvert alternativ i systemkonfigurasjon.)

Figur A

I Windows 7s systemkonfigurasjonsverktøy finner du et mer kortfattet sett med faner.

Generell

Når du ser på innholdet i fanen Generelt, vist i figur A, vil du merke at den inneholder de samme tre oppstartsalternativene som Windows XP-versjonen. Standard er selvfølgelig Normal oppstart, som laster inn alle normale enhetsdrivere og tjenester. Diagnostisk oppstart-alternativet lastes bare med grunnleggende tjenester og drivere, mens Selektiv oppstart gir deg muligheten til selektivt å laste inn systemtjenester og oppstartsprogrammer. (Merk av for Bruk original oppstartkonfigurasjon forblir markert med mindre du endrer standardinnstillingen på Boot-fanen.)

Støvel

Når du åpner Boot-fanen, som vist i figur B, finner du alternativer som lar deg enkelt starte opp i sikkermodus i tillegg til å konfigurere andre oppstartsalternativer som vil være nyttige når du feilsøker oppstartsproblemer. Hvis du for eksempel velger avmerkingsboksen for oppstartlogg, vil du opprette en detaljert logg i filen C: \ Windows \ Ntbtlog.txt . Hvis du velger avmerkingsboksen OS Boot Information, kan du se alle driverne når de lastes inn under oppstarten.

Ved å merke av i avmerkingsboksen Safe Boot, kan du tvinge systemet til å starte opp i Safe Mode og deretter velge en av alternativknappene for å konfigurere hvordan du vil at Safe Mode skal fungere. Hvis du velger Alternativ Shell, vil Windows 7 starte rett til en ledetekst som bare kjører kritiske systemtjenester. Både det grafiske brukergrensesnittet og nettverkstilgangen blir deaktivert.

Figur B

Du bruker alternativene på Boot-fanen for å feilsøke oppstartsproblemer.

Nederst til høyre finner du en avmerkingsboks med navnet Make All Boot Settings Permanent. Bruk denne funksjonen med forsiktighet!

Når du merker av for Make All Boot Settings Permanent, vil systemkonfigurasjon ikke holde rede på endringene du gjør. Med andre ord vil du ikke kunne angre endringer bare ved å velge Normal oppstart på fanen Generelt. Når denne innstillingen er aktivert, må du manuelt tilbakestille alle og alle endringer du har gjort.

Hvis du klikker på knappen Avanserte alternativer, åpnes dialogboksen Boot Advanced Options, vist i figur C. I de fleste tilfeller trenger du sannsynligvis ikke å bruke disse alternativene, men de kan komme til nytte. Hvis du for eksempel mistenker at et oppstartsproblem skyldes flere prosessorer, kan du begrense antall prosessorer som brukes til å starte opp systemet ved å merke av for antall prosessorer og angi et nummer.

Figur C

I de fleste tilfeller trenger du sannsynligvis ikke å bruke alternativene i dialogboksen Boot Advanced Options.

tjenester

I kategorien Tjenester finner du en liste over alle tjenestene som starter når datamaskinen starter opp, sammen med deres nåværende status - enten Løp eller Stoppet - som vist i figur D. Akkurat som i Windows XP kan du aktivere eller deaktivere individuelle tjenester ved oppstart for å feilsøke tjenester som kan bidra til oppstartsproblemer. En ny og veldig verdifull funksjon i kategorien Tjenester er at Systemkonfigurasjon nå vil holde oversikt over datoen du deaktiverte en bestemt tjeneste.

Figur D

I kategorien Tjenester vil du oppdage at systemkonfigurasjon nå vil holde oversikt over datoen du deaktiverte en bestemt tjeneste.

oppstart

Velger du kategorien Oppstart vil du vise en liste over alle applikasjonene som kjører når Windows 7 starter, som vist i figur E. To nye funksjoner i kategorien Oppstart inkluderer Produsent-overskriften, som kan være en stor hjelp i å identifisere et program og Dato deaktivert overskrift, som vil hjelpe deg å holde oversikt over datoen du deaktiverte et oppstartsapplikasjon.

Figur E

Start-fanen viser alle applikasjonene som for øyeblikket lastes inn når Windows 7 starter opp.

Verktøy

Verktøy-fanen er en veldig nyttig ressurs å ha fingertuppene når du feilsøker konfigurasjonsfeil. Som du ser i figur F og figur G, er listen over verktøy omfattende og inneholder detaljerte beskrivelser. Og det er enkelt å bruke: bare velg verktøyet du ønsker og klikk på Start-knappen.

Figur F

Verktøy-fanen gjør det enkelt å få tilgang til og kjøre operativsystemets avanserte diagnostiske verktøy - bare velg verktøyet du ønsker og klikk på Start-knappen.

Figur G

Listen over verktøy som tilbys av Windows 7s systemkonfigurasjonsverktøy er ganske omfattende.

Hva tar du?

Har du brukt Windows 7 System Configuration verktøyet for å feilsøke konfigurasjonsfeil? I så fall, hva har du opplevd? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

© Copyright 2021 | mobilegn.com