Nokia og Microsoft: Økonomi, risiko for en 2-årig overgang til Windows Phone 7

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

For i dag dreier fokuset mellom Microsoft og Nokia-partnerskapet seg om smarttelefoner, Windows Phone 7 og et app-økosystem, men paktens økonomi vil snart bevege seg foran. Den største ukjente er om Nokia kan tåle en to årig overgang til Windows Phone 7-enheter i en mobil verden som utvikler seg så raskt.

På mange måter ligner Microsoft-Nokia-partnerskapet den søkepakten programvaregiganten har med Yahoo. Microsoft betaler for andel og partneren kan fokusere, kutte forsknings- og utviklingsutgifter og permittere ansatte for å bli mer effektive.

Her er en titt på hva som er kjent for øyeblikket. Se også: Nokia / Microsoft-partnerskap - Vinnere og tapere

Fordeler for Nokia:

 • I følge New York Times ble Nokia tilbudt "hundrevis av millioner" i teknisk assistanse og markedsføringsstøtte. Unødvendig å si at Microsoft betalte Nokia pent.
 • Nokia får dele en oppblåst bedriftsstruktur. Nokias administrerende direktør Stephen Elop antydet fredag ​​kostnadskutt, omskolering av jobben og permitteringer fremover. Reuters bemerker at det kan være "tusenvis av permitteringer fremover."
 • Med en parert struktur kan Nokia fokusere, bli mer strømlinjeformet og potensielt få et kutt i fremtidige annonseinntekter via Bing og stedsbaserte tjenester.
 • Microsofts markedsføringsbudsjett kan hjelpe Nokia til å bryte inn i USA og åpne et nytt marked.
 • CNet News 'Stephen Shankland siterer Elop: "Vi har forskjellige former for verdioverføring i forskjellige retninger. Vi har nye muligheter som kommer fra reklame og nye former for inntektsgenerering." Det er trygt å si at Nokia kommer foran på betalingssiden av ligningen.
 • Det er uklart hva Nokia brukte på programvareutvikling, men dette diagrammet belyser hvordan kostnadene vil falle dramatisk. Nokia vil sende Windows Phone 7-enheter i volum i 2012 etter hvert som Symbian fases ut, støttekostnadene vil avta.

Fordeler for Microsoft:

 • Microsoft får distribusjon for Windows Phone 7 OS. Det er uklart hva lisensordningen er mellom Nokia og Microsoft, som vil innkreve ikke avslørte royalties.
 • Programvaregiganten bukker det som kunne ha vært mobil dominans av Google.
 • Microsoft vil få flere utviklere om bord på grunn av Nokias globale distribusjon.
 • Merk at mange av fordelene for Microsoft er immaterielle. Microsoft blir en mobil aktør igjen, men som vi vet fra selskapets internettinnsats, kan fortjeneste være unnvikende.

Risiko for begge:

Den største risikoen for Nokia og Microsoft er overgangsperioden. Nokia indikerte en overgangsperiode på to år til Windows Phone 7-enheter. Smarttelefonmarkedet opererer i hundeår. To år er en evighet, og hvis forbrukerne ikke spiller ball med Nokia og Microsoft, kan begge selskapene bli irrelevante.

Stifel Nicolaus-analytiker Doug Reid bemerket:

Nokias planlagte overgangsperiode til en OS Phone-smarttelefon OS-verden ser ut til å være treg. Spesielt kunngjorde ikke Nokia et Windows Phone-produkt. Midlertidige planer for multi-OS-støtte for å øke kostnadene i løpet av lang vei til utvinning av markedsandeler. Merkelig nok planlegger Nokia å fortsette senere i 2011 med introduksjonen av en smarttelefon basert på Nokias MeeGo-plattform. Nokia planlegger også å fortsette å lansere nye Symbian-baserte enheter, med planer om å sende opptil 150 millioner slike enheter. Administrerende direktør Stephen Elop antydet at avtalen med Microsoft var ikke-eksklusiv og at 2011 og 2012 begge ville være overgangsår for Nokia. Nokia nektet å gi klar veiledning for 2011, med henvisning til usikkerhet knyttet til OS-overgangen.

Med andre ord, denne to år lange overgangsperioden vil bety litt økonomisk smerte for Nokia. Barclays-analytikeren Andrew Gardiner knuser noen få tall:

Den ene delen av økonomiske veiledninger fra Nokia var at de forventet at driftsmarginaler for Devices and Services ville komme tilbake til mer enn 10% etter overgangsperioden 2011 og 2012. Implisitt veileder de derfor for at marginene skal være under 10% i år. og neste, som er under våre nåværende estimater på 11% og 13%. Dette forutsetter en jevn forverring av bruttomarginene i industrien. Nokia har for tiden 29% bruttomarginer.

Hovedpoeng: Nokia er i to år, og når det kommer frem med Microsofts mobile operativsystem, er det uklart hvilken markedsandeler den vil fungere fra.

Mer: Nokia-uttalelse, Microsoft-uttalelse og åpent brev

 • Windows Phone 7 blir bedt om mobildansen av Nokia
 • Hva vil Nokia-avtalen bety for Microsofts andre partnere for telefonprodusenter?
 • Nokia / Microsoft-partnerskap - Vinnere og tapere
 • Nokia stoler på Microsofts Windows Phone 7: 'Dette er nå et trehestersløp'
 • Microsoft og Nokia kunngjør drømmepartnerskapet mitt, så hvorfor er dere ikke alle glade?
 • Administrerende direktører: Nokia, Microsoft går sammen om å forstyrre mobile økosystemer
 • Nokia og Microsoft kunngjør Windows Phone-partnerskap
 • Nokia og Microsoft slår seg sammen: Lider sammen, fusjonerer for å overleve?
 • Google mot Microsoft: Den pågående kampen flytter til Nokias "brennende plattform"

© Copyright 2021 | mobilegn.com