Ikke bare et nytt grensesnitt: dypere dypere i Windows 8

I del 1 av denne diskusjonen gjorde jeg en oversikt over Steve Sinofskys presentasjon på D9 som formelt introduserte Windows 8 for verden og tok en titt på noen av de mer interessante reaksjonene og kommentarene den inspirerte. De fleste var enige om at det nye brukergrensesnittet ser bra ut, men er det nok? La oss dykke litt dypere inn i noen av tingene vi ikke så i D9-demoen, og implikasjonene av et nytt Windows som "endrer alt."

Mer enn bare et pent (inter) ansikt?

Annet enn et penere, blankere, mer touchy-føely utseende, lurer vi alle på hvilke nye funksjoner og funksjonalitet Windows 8 vil gi til bordet. Igjen, ingen vet sikkert på dette tidspunktet (og hvis de gjør det, blir de sverget til hemmelighold), men det er antydninger og rykter i massevis, noen av dem er støttet av de som har hatt litt praktisk tid med de tidlige byggene .

WinFS, Redux?

Et av de største spørsmålene i hodet på Windows-teknologiene er: Vil det eller vil det ikke omfatte et etterlengtet og lenge forsinket nytt filsystem? Vi husker alle WinFS, som ble introdusert på PDF i 2003 og forventet å være en del av "Longhorn" (kodenavnet som Vista ble utviklet under). Det ble aldri materialisert, og det dukket heller ikke opp i Windows 7.

Prosjektet på-igjen / av-igjen ville ha fornyet måten data lagres og administrert, og erstattet den gamle NTFS hierarkiske katalogstrukturen med en relasjonsdatabase som ville gjøre organisering og innhenting av informasjonen raskere og mer effektiv. Nå får vi rapportene om at Windows 8 har et nytt filsystem som heter Protogon.

Tilsynelatende de tidlige byggene inkluderer det nye filsystemet i tillegg til - i stedet for - FAT, FAT32 og NTFS, og testere har vært i stand til å formatere stasjoner i det nye formatet (fra kommandolinjen).

  • Den gode nyheten: Det ser ut til å være raskere og utnytter diskplass bedre.
  • Den dårlige nyheten: Den er ikke kompatibel med mye av noe ennå.

Og før vi blir for begeistret for det, la oss ikke glemme at vi ikke har noen garantier for at det til og med vil gjøre det til den endelige utgivelsen av OS. Tross alt inkluderte de tidlige byggene av Longhorn / Vista WinFS før det forsvant et sted på beta-test måte.

Hva er i butikken

Etter at Apple kunngjorde at de ville bringe App Store sin til skrivebordsversjonen av Mac OS X, var det sannsynligvis uunngåelig at den neste versjonen av Windows ville ha en lignende markedsplass der brukere kan laste ned apper. Funksjonen er kreditert som en av de store grunnene til suksessen til iPhone og er blitt adoptert av Google (Android Market), Microsoft (Windows Phone 7s Marketplace), RIM (Blackberry App World) og HP (WebOS App Catalog).

Tidlige bygginger av Windows 8 inkluderer Windows Store, som tilsynelatende også lar deg "streame" apper til datamaskinen fra skyen, i tillegg til å laste ned og installere dem på PC-en. Det er noe nytt, og er veldig i tråd med Microsofts satsing på nettsky.

Det vil være interessant å se hvordan de såkalte "altoppslukende" appene sameksisterer med tradisjonelle Windows-applikasjoner og om disse lave kostnadene, mer dedikerte programvare-programmene kannibaliserer markedet for store, dyre applikasjonssuiter som Office, PhotoShop, osv. Vil de store og komplekse programmene til slutt bare leveres som tjenester? Forbrukerne blir allerede motstandsdyktige mot å bruke til og med $ 30 eller $ 40 for programvare, når de er vant til å kunne laste ned en app til sine telefoner og nettbrett for $ 1, 99 til $ 9, 99. Vil selskaper fortsette å være villige til å betale store penger for programvare?

Jeg håper bare Store er enklere å navigere enn Windows Phone 7's Marketplace. På sistnevnte, når jeg søker etter en app, får jeg tilbake resultater som inkluderer en haug med sanger sammen med applikasjonsnavnene, noe som gir meg nøtter. Og det sier seg selv at det ville være en enorm feil for Microsoft å prøve å "låse" skrivebordet / nettbrettet OS og la brukere laste ned bare "autoriserte" apper fra Store. For å forhindre et massivt opprør, må Store være bare en måte å få og installere programvare på - ikke den eneste måten.

Det er de små tingene

For meg er det alle de små tingene som gjør programvaren enkel å bruke - eller ikke. Jeg var begeistret over grunn til å høre at Windows 8 vil inkludere (endelig!) Muligheten til å montere ISO-filer. Jeg har alltid syntes det var latterlig at Microsoft leverer alt operativsystem og applikasjonsprogramvare på TechNet og MSDN i ISO-format - noe Windows ikke kan gjøre noe med med mindre du brenner det til en plate eller laster ned et tredjepartsprogram.

Jeg er også glad for å høre at gruppepolicyene i Windows 8 indikerer muligheten for innebygd støtte for oppgavelinjer på flere skjermer. Jeg har vært en fan av flere skjermer siden Windows 2000 (jeg har for øyeblikket fire koblet til min primære arbeidsstasjon) og jeg hater å måtte kjøpe UltraMon eller et annet tredjepartsverktøy bare for å ha en oppgavelinje på hver av skjermene.

Noen endringer, for eksempel det ryktede båndgrensesnittet for Windows Explorer, vil bli elsket av noen og hatet av andre. Jeg håper (men forventer ikke) Windows vil gi deg muligheten til å bytte tilbake til den "klassiske" Explorer-stilen for de som ønsker det. Jeg sier dette som en som elsker Office-båndet - men som også må støtte mange, mange brukere som ikke gjør det.

Jeg antar at hvis ikke dette alternativet er inkludert, vil det gi enda en mulighet for tredjepartsutviklere (for eksempel produsentene av Classic Menu for Office) - men de fleste brukere liker ikke å måtte ut $ 20 her og $ 35 der bare for å få OS for å jobbe slik de mener det burde ha virket i utgangspunktet.

Windows 8 står overfor en situasjon som er annerledes enn tidligere versjoner. Det vil ikke konkurrere bare mot Mac og Linux, men mot en helt ny formfaktor: nettbrett. Ikke bare vil den konkurrere direkte med iOS, Android, webOS, etc. som et operativsystem som kjører på nettbrett, men stasjonære Windows-PCer vil selv konkurrere med nettbrett ettersom brukere spør seg selv om de kan gjøre alt de trenger med et nettbrett og fjerne skrivebordet helt.

Det betyr at det er par "småting" som kommer til å spille mye: rask oppstart og generell rask ytelse. Nettbrett har bortskjemt brukere; de forventer nå øyeblikkelig respons og respons uten forsinkelse. Det er spesielt viktig når du samhandler via berøringsskjermen. Vi får beskjed om at Windows 8 vil tilby en ny hybrid oppstartsmodus som drastisk vil forbedre oppstartstiden, så vel som ytelsesforbedringer. Microsoft må absolutt levere det løftet om å få suksess med Windows 8.

Hva med skyen?

Som nevnt er muligheten til å streame applikasjoner gjennom Store en måte Windows 8 kan skille seg ut som et ekte skyintegrert OS. Noen av disse appene vil sannsynligvis være designet for tilgang til forskjellige online tjenester. Jeg liker den ideen. Jeg finner meg selv å ringe etter telefonen min for å gjøre ting som å gå inn på kostholdet mitt og trene detaljer i MyFitnessPal-tjenesten, selv når jeg sitter ved skrivebordet mitt med PC-en foran meg, fordi det er lettere å gjøre det via telefonappen enn via nettstedet.

Internett-tjenester for slike ting er bra, men de fleste jeg hører fra vil ikke at Windows skal gå som Chrome. det vil si at de ikke vil at et operativsystem er helt avhengig av Internett. Det de ønsker er sømløs integrasjon med Internett og online tjenester.

Hvorfor må jeg for eksempel åpne nettleseren og navigere til et nettsted for å laste opp dokumenter til SkyDrive? Hvorfor vises den ikke som en stasjon i Windows Utforsker, så jeg kan dra og slippe filer til den på samme måte som med lokale stasjoner?

Det forventes at Live ID vil bli integrert i Windows 8, slik at du kan bruke din Live-konto til å logge deg på OS og opprette en "roamingprofil" som følger deg online. Dette er et første trinn som gjør det mulig for den slags Explorer / SkyDrive-interaksjon jeg ønsker å se.

Cloud synkroniseringsfunksjonen som forventes å bli integrert i Windows 8, lar deg synkronisere forskjellige Windows-innstillinger på tvers av flere Windows 8-systemer, slik at du får den samme stasjonære konfigurasjonen og preferanser på alle disse enhetene.

Integrasjon ser absolutt ut til å være navnet på spillet når det gjelder Windows 8 - og det inkluderer også spill. Denne uken fikk vi beskjed om at Xbox Live vil være innebygd i Windows 8. Dette har tilsynelatende vært en suksess på Windows Phone 7.

Selv om jeg ikke er en gamer, ble jeg fascinert av muligheten til å bygge en avatar som ser ut (liksom) som meg på Windows Phone. Jeg kan se for meg muligheten for å utvide avatarideen utover spillplattformen, til å fungere som en online visuell representasjon av identiteten min på forskjellige typer interaktive tjenester og nettsteder. Selvfølgelig vil sikkerhetsmessige implikasjoner av alt dette være interessante - og det er fôr for en artikkel i seg selv.

I mellomtiden er en annen indikasjon på at Windows 8 vil ha et tungt fokus på nettet og skyen, det faktum at den har en ny utviklingsplattform som tilsynelatende vil være basert på HTML og JavaScript. I følge noen rapporter er ikke alle glade for det.

Utviklere, utviklere, utviklere

Ars Technica rapporterte, rett etter Windows 8-demoen, at utviklere er "forferdet" over nyheten om at de nye API-ene er basert på disse web-sentriske språkene. I en noe altfor dramatisk diatribe tolker Peter Bright dette for å bety at Windows-utviklere nå må "kaste to tiår med kunnskap og kompetanse" og bytte til et "langt mer primitivt, rudimentært system med vesentlig dårligere verktøy." Men etter all angst konkluderer han på side 2 med at "Windows 8 ikke vil være en HTML-drevet skrekk tross alt."

I mellomtiden oppfordrer Mary Jo Foley og andre Microsoft til å avklare problemet og berolige alle utviklerne som, om ikke helt forferdet, i det minste litt bekymret for om deres .NET- og Silverlight-ferdigheter er i ferd med å bli irrelevante.

Ventingen er den vanskeligste delen

Microsoft blir alltid beskyldt for å ha kopiert Apple, og de ser absolutt ut til å etterligne Jobs med taushetsplikt og stillhetskjegle rundt mange av de viktigste problemene rundt Windows 8 (og andre produkter, også; se min forrige kommentar om usikkerheten rundt fremtiden til TMG).

Men mens Apple klarer å trekke dette fra seg, skaper en aura av mystikk og spent forventning med deres sterke armhåndhevelse av politikken med glidelås, når Microsoft gjør det, blir alle sinte. Nei, det er ikke rettferdig, men det er slik det er, og de i selskapet som tar denne beslutningen, trenger virkelig å innse at det som fungerer for konkurransen kanskje ikke fungerer så bra for dem.

Inntil de gjør det, venter vi. Antagelig vil alle (eller i det minste mye) bli avslørt på Microsofts utviklerkonferanse i høst. I tråd med politikken om å holde oss alle i mørket, var det naturligvis ingen som visste når eller hvor dette skulle holdes. Viser at mens vi gjorde alt det spekulerende (Visste det dunkle innlegget på Microsoft India-nettstedet at det kom til å være i Seattle i år?), Visste vi heller ikke navnet. Arrangementet som tidligere ble kjent som PDC, kalles nå BUILD og skal avholdes 13. til 16. september i Anaheim, CA. Vi har fortsatt tre måneder å lure på.

© Copyright 2020 | mobilegn.com