Office Q & A: Hvordan deaktivere Excel feilkontroll og sette inn faner i et Word-dokument

Februar var en travel postmåned, men løsningene var relativt enkle. Jeg hjalp leserne med å deaktivere Excel's feilkontroll, skrive ut flere Excel-moduler og sette inn faner etter hvert tegn i et Word-dokument. Ingen av disse løsningene krever en nedlastbar demofil. La oss ta en titt på hver enkelt detalj.

Deaktiver feilkontroll i Excel

Rocky liker ikke de grønne trekantene som Excel viser når han skriver inn en formel som Excel tror kan være feil. For eksempel vil en inkonsekvent formel utløse denne funksjonen. I figur A inneholder D5 en enkel tilsetningsformel, mens cellene over og under inneholder en MAX () -funksjon. Excel ser på dette som en mulig feil - og i de fleste tilfeller vil det være det. Av denne grunn er Excel's feilkontroll en nyttig funksjon som jeg anbefaler å la være aktivert.

Figur A

Excel identifiserer mulige feil.

Denne funksjonen tilbyr flere alternativer, som du kan vise ved å klikke på den medfølgende alternativknappen. Alternativene vil være relevante for feilen. I tilfelle av en inkonsekvent formel ( figur B ), kan du kopiere formelen ovenfra med et enkelt klikk - eller du kan ignorere feilen. Det er flere alternativer, men du vil vanligvis fikse eller ignorere feilen.

Figur B

Excel-alternativer for en inkonsekvent formel.

Noen ganger vil denne funksjonen være irriterende, og i likhet med Rocky vil du slå den av. Å gjøre det er enkelt nok:

 1. Klikk på Fil-fanen og velg Alternativer. I Excel 2003 velger du Valg fra Verktøy-menyen.
 2. Velg Formler i venstre rute. I Excel 2003 klikker du kategorien Feilkontroll.
 3. På dette tidspunktet har du to alternativer: Fjern merket for Aktiver merking av bakgrunnsfeil i delen Kontroll av feil for å deaktivere funksjonen eller deaktivere en bestemt regel ved å fjerne merket for den regelen i seksjonen Regler for feilkontroll.
 4. Gjør ditt valg (e) og lukk dialogboksen for å gå tilbake til arket ditt.

Etter dette eksemplet kan du slå av funksjonen fullstendig, men å fjerne merket for formler som er i samsvar med andre formler i regionalternativet ( figur C ) og la resten av feilkontrollfunksjonen være aktivert er sannsynligvis et bedre valg.

Figur C

Du kan fjerne merket for en regel i seksjonen Feilsjekking av regler.

Feilsjekking er en applikasjonsinnstilling, ikke en arbeidsbokinnstilling. Dette betyr at deaktivering av funksjonen eller en regel vil være i kraft for eksisterende og nye arbeidsbøker til du nullstiller den. Hvis dette er viktig nok, kan du legge til VBA-setninger i spesifikke arbeidsbøker for å utøve spesifikk kontroll ved å bruke VBAs egenskapen ErrorCheckingOptions ( figur D ). Spesielt kan du fange innstillingene når du åpner en arbeidsbok og angi dem slik du vil ha dem for den spesifikke arbeidsboken. Deretter bruker du arbeidsbokens Lukk-hendelse for å tilbakestille funksjonens alternativer, slik at de blir slik du fant dem da du åpnet arbeidsboken.

Figur D

Bruk VBAs ErrorCheckingOptions.

Utskriftsmengde for VBA-prosedyrer

John har mange VBA-prosedyrer i Excel og ønsker å skrive ut dem alle for dokumentasjon. Å skrive ut individuelle moduler er kjedelig, fordi det er så mange av dem. Heldigvis for John er løsningen enkel. Hvis du vil skrive ut alle prosedyrene i en arbeidsbok, åpner du Visual Basic Editor (VBE) og velger Skriv ut fra Fil-menyen. Å skrive ut gjeldende modul er standardinnstillingen ( figur E ). Endre det til gjeldende prosjekt for å skrive ut alle modulene samtidig.

Figur E

Velg Gjeldende prosjekt for å skrive ut alle moduler.

Sett inn en fane etter hvert tegn

Roger ønsker å sette inn en fane etter hvert tegn i et dokument. Heldigvis er dette ikke så vanskelig som det høres ut, takket være Words Find and Replace-funksjon og bruken av jokertegn ( figur F ).

Du trenger et eksempel på et dokument med noen få ord hvis du vil følge med. Bruk et hvilket som helst dokument du liker, og gjør følgende:

 1. I kategorien Hjem klikker du på Erstatt i redigeringsgruppen - eller trykk Ctrl + H.
 2. Skriv inn i Finn hva-kontrollen? - Det er et bokstavelig spørsmålstegn.
 3. Skriv inn ^ & ^ t i Erstatt med kontroll.
 4. Klikk på More-knappen om nødvendig.
 5. Merk av for alternativet Bruk jokertegn ( figur F ).
  Figur F
 6. Klikk på Erstatt alle og deretter OK. Figur G viser resultatene.
  Figur G

Hvis du hopper over trinn 5, vil ikke dette trikset fungere, og det er der de fleste brukere går galt - de glemmer å aktivere jokertegn. Den? jokertegn representerer en enkelt karakter. Ved å bruke det alene, vil Word finne enhver karakter. Replace With-koden har to komponenter. Først ^ erstatter det funnet tegnet med seg selv. Den andre komponenten ^ t betegner en fane. Kombinasjonen erstatter hvert tegn med samme tegn og en fane.

Den eneste fangsten er størrelsen på standardfanen. Denne funksjonen vil sette inn standardfanen. Hvis det ikke er egnet, må du endre det først. Du kan faktisk ikke kontrollere størrelsen på den innsatte fanen ved hjelp av denne teknikken. Hvis du vil lære hvordan du endrer standardfanen, kan du lese "Slik endrer du standardfanene for et Word-dokument."

Send meg spørsmålet ditt om Office

Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Når du kontakter meg, så vær så spesifikk som mulig: For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka og fikse hva som er galt" vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse, og ber heller ikke om et gebyr fra leserne. Du kan kontakte meg på

© Copyright 2020 | mobilegn.com