Peanut Butter PC: Prøver å holde barna trygge

For dagens gjennomgang skal jeg skifte gir fra rent forretningssentriske apper og se på en som fokuserer på ungdommen vår. Å la barna få tilgang til familie-PCen er kanskje ikke en god ide. Tro meg ikke? Spør Helen LoveJoy, pastoren LoveJoys kone fra The Simpsons TV-program, som berømt sa: "Vil ikke noen tenke på barna?"

Da jeg var litt rasende på begynnelsen til midten av 90-tallet, låste foreldrene mine den ensomme Windows 3.1-drevne familiecomputeren med Edmark KidDesk-programvare. Det er nok å si at det gjorde en anstendig jobb å holde vantene mine utenfor sensitive deler av operativsystemet. Med de dagene som for lengst er gått, og KidDesk gikk ned i søppelkassen i historien, kan det hende foreldrene trenger å vite hva slags programvare som kan utføre en lignende oppgave for deres familie-PC i det 21. århundre.

Et svar

Peanut Butter PC av Peanut Butter Software tar sikte på å fylle dette tomrommet med et produkt designet for å levere et sikkert, foreldresanksjonert skrivebord for barn. Jeg syntes denne applikasjonen var overraskende robust og meget konfigurerbar. Du kan generere spesielle brukerkontoer som er skreddersydd for hvert barn, begrense tilgangen til bestemte nettsteder og applikasjoner ved å bruke en hviteliste, deaktivere bruken av eksterne stasjoner og medier og katalogisere mediefiler som musikk, video og bilder for barn. Peanut Butter PC tilbyr også muligheten til å kjøre automatisk når datamaskinen er slått på og logget på, eller forelderen kan la dette alternativet være av hvis han eller hun foretrekker å starte kiddie-miljøet manuelt.

Som anmelder må jeg selvfølgelig spille den delen av et barn som prøver å bryte systemet. Jeg prøvde de vanlige mistenkte for å komme seg rundt sikkerhetstiltak, for eksempel å prøve å åpne Task Manager og drepe brukerprosessen, åpne en applikasjon via en Åpne fildialog ved hjelp av vanlige programmer som WordPad og mer. Dessverre, med mindre du er ekstremt forsiktig med hvilke programmer du tillater, kan alle som er initiativrike nok beseire Peanut Butter PCs sikkerhet ved å gi full tilgang til filsystemet. Derfor er det viktig å konfigurere Windows-brukerkontoen på en slik måte at tillatelser ikke gis til mapper som ikke er opprettet eller tilhører brukeren. Men husk at dette kan ta lang tid å gjøre.

En annen lysende feil jeg la merke til er at noen apper kan ignorere de beskyttende sandkassetiltakene og gi tilgang til det større skrivebordet. Dette gjelder spesielt hvis du bruker en modifisert installasjon av Windows med brukergrensesnittoppdateringer. Et bemerkelsesverdig eksempel på dette ville være Classic Start Menu-modusen for Windows 8. Til tross for at Peanut Butter-PC-en ble lansert og lar programvaren overta skrivebordet, klarer fortsatt den hacket Start-knappen å vises på skjermen, slik at ungdommene får tilgang til programmer de kan ikke få lov til å bruke.

Bunnlinjen

Oppsummert, selv om Peanut Butter PC som et produkt gir en god ide for å gjøre datamaskinen trygg for barn, kan noen ungdommer med mer sløyfe hacking smarts komme seg rundt rammen av det tilpassede skrivebordet og tilbake til den grusomme, ubeskyttede verdenen av vanlig Windows. Selv om denne applikasjonen fungerer som en anstendig veisperring for noen som ikke er kjent med datamaskiner, kan den ikke betraktes som en erstatning for foreldretilsyn. Det er alltid viktig å overvåke ditt barns bruk av maskinen, i tilfelle noen ender med å finne en vei rundt gjerdet. Til en pris av 24, 95 dollar kan det være verdt å vurdere etter at du har gitt programvaren en testkjøring via Peanut Butter PCs 15-dagers prøveversjon.

Les også:

  • Fem apper som hjelper deg med å holde barna trygge på nettet (Galleri)
  • Skysikkerhet: Hvorfor fremtiden er lys - men ikke hvis du er på den mørke siden
  • Ungdomskriminalitet: Lover som gjør barn til kriminelle

© Copyright 2020 | mobilegn.com