Kikk bak GodMode-gardinene for å avsløre nyttige kanoniske navn og GUID-er

I forrige ukes blogginnlegg, "Utøv din kontroll med GodMode-mapper i Windows 7", diskuterte jeg noen av de såkalte "GodMode" -mappene i Windows 7. Som jeg nevnte i det innlegget, er Windows 7s GodMode-mapper rett og slett spesielle mapper som er skjult til du legger inn en spesiell, hemmelig kode.

Det viser seg at den siste delen av den setningen bare er halv sann. Spesialmappene er riktignok skjult til du legger inn en spesiell kode, men kodene er ikke veldig hemmelige.

Tilsynelatende har alle Windows 7 og Windows Vista Kontrollpanelelementer det som kalles et kanonisk navn og en tilhørende GUID (de beryktede "spesielle kodene"). I denne sammenhengen beskriver Microsoft et kanonisk navn som en ikke-lokalisert streng som kontrollpanelelementet deklarerer i registeret. En GUID, eller Globalt unik identifikator, er en spesiell type identifikator som er unik i alle sammenhenger, som Microsoft bruker for å gi et internt tilgangspunkt til elementer i kontrollpanelet.

I forrige ukes innlegg brukte jeg GUIDene til å lage mapper som ga tilgang til de såkalte GodMode-mappene. Da jeg begynte å undersøke kanoniske navn, oppdaget jeg imidlertid at du også kan lage snarveier til kontrollpanelelementene som har kanoniske navn. Jeg oppdaget også at å skrive, eller til og med kopiere og lime inn alle de kanoniske navnene mens jeg opprettet en snarvei, var en kjedelig operasjon. Jeg fant seksti kontrollpanelelementer som har kanoniske navn.

Så jeg opprettet et kort lite VBScript-program som leser en tekstfil som inneholder listen over kanoniske navn og, en etter en, oppretter hver snarvei. Du kan laste ned den tekstfilen og skriptet i den medfølgende gratis TechRepublic-nedlastningen til dette blogginnlegget.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg diskutere de kanoniske navnene på kontrollpanelet mer detaljert og vise deg hvordan du bruker dem til å lage snarveier til favorittelementene i kontrollpanelet. Deretter presenterer jeg tekstfilen og skriptet og viser deg hvordan du bruker dem. På den måten kan du øyeblikkelig opprette disse kanoniske snarveiene på Windows 7-systemet og enkelt kunne utføre din egen undersøkelse for å se hvilke av disse snarveiene som vil være nyttige for deg og slette de som ikke vil. Hva kan være enklere?

Kanoniske navn

Som jeg nevnte tidligere, når det gjelder elementer i kontrollpanelet, er et kanonisk navn ganske enkelt en ikke-lokalisert streng som representerer elementer i kontrollpanelet i registeret. Microsofts kanoniske navn bruker formatet CorporationName.ControlPanelItemName . Jeg oppdaget en liste over Windows 7 kanoniske navn på Microsoft MSDN-siden i en artikkel med tittelen "Canonical Names of Control Panel Items." Her finner du listen over seksti Windows 7-kontrollpanelelementer som har kanoniske navn.

Å få tilgang til et kontrollpanelelement ved å bruke det kanoniske navnet er en ganske grei operasjon, når du først vet hvordan. Du bruker kontrollpanelets kjørbare fil, en spesiell parameter og det kanoniske navnet. For å få tilgang til Action Center, hvis kanoniske navn er Microsoft.ActionCenter, bruker du for eksempel følgende kommandolinje:

Control.exe / navn Microsoft.ActionCenter

Hvis du vil eksperimentere, skriver du bare denne kommandolinjen i dialogboksen Kjør.

Manuset

Det korte lille VBScriptet som er vist i figur A vil øyeblikkelig lage seksti kanoniske snarveier på Windows 7-systemet. Det er i utgangspunktet fem seksjoner til manuset.

Figur A

Lag øyeblikkelig alle seksti kanoniske snarveier på Windows 7-systemet med dette korte lille VBScript.

I den første delen får skriptet tilgang til File System Object, slik at det kan manipulere filer og mapper. Den får deretter tilgang til Windows Scripting Host-objektet, slik at det kan opprette og konfigurere Windows-snarveier.

Den andre delen bestemmer mappen som skriptet kjører i, får navnet på tekstfilen som inneholder listen over snarveisnavn og kanoniske navn, og kombinerer deretter de to. Dette lar deg enkelt lage snarveiene hvor du vil.

Den tredje delen åpner tekstfilen for lesing. Den fjerde delen bruker en Do Loop for å lese hver linje i tekstfilen i rekkefølge og lage den tilhørende snarveien. Den femte delen lukker ganske enkelt filen.

Figur B viser innholdet CanList.txt-filen, som inneholder dataene for å opprette de kanoniske snarveiene.

Figur B

Skriptet vil lese hver av linjene fra denne tekstfilen og opprette tilhørende snarveier.

For å lage dine kanoniske snarveier, bare kopier begge filene, CanList.txt og CreateCanonical.vbs, til mappen du ønsker, og kjør .vbs-filen.

Hva tar du?

Hva synes du om de kanoniske snarveiene? Har du funnet det nyttig? I så fall, hva er din favoritt? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

For å få skriptfilen og den tilhørende tekstfilen, må du laste dem ned fra den tilsvarende TechRepublic-nedlastingen.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com