Tilpass Windows 7 ved å lage nye brukerdefinerte biblioteker

Som standard gir Microsoft Windows 7 deg fire biblioteker: Dokumenter, musikk, bilder og videoer, som vist i figur A.

Figur A

Windows 7 gir deg fire biblioteker.

Du kan tenke på Libraries-teknologien i Windows 7 som samlingspunkter for filer av en bestemt type som kan finnes på et hvilket som helst antall steder. Som standard konfigurerer Windows 7 bibliotekene på et system for å vise filer fra det lokale systemet. For eksempel viser dokumentbiblioteket filer fra mappen Mine dokumenter og offentlige dokumenter på systemet ditt. Du kan imidlertid enkelt legge til andre steder.

Du kan for eksempel tilpasse Dokumentbiblioteket på et Windows 7-system for å vise alle dokumentene på en ekstern harddisk, i teammedlemmenes Mine Dokumenter-mappe, samt på firmaets filserver. Nå, i stedet for å måtte trille manuelt over hele nettverket for å spore opp filer, er alt du trenger å gjøre å bare gå til det lokale dokumentbiblioteket, og alt du noensinne kan trenge er der.

I tillegg til å legge til mapper i et av de eksisterende bibliotekene, kan du lage dine egne biblioteker med smalere fokus og legge til spesifikke mapper til bibliotekene dine.

I denne utgaven av Windows Desktop Report vil jeg vise deg hvordan du lager dine egne biblioteker i Windows 7. Når jeg gjør det, vil jeg diskutere biblioteker mer detaljert.

En lysbildefremvisning-versjon av dette blogginnlegget er tilgjengelig i et TechRepublic Photo Gallery.

Første ting først

Før jeg kommer i gang, må jeg påpeke at jeg vet at mange av dere ikke liker hele konseptet med Windows 7s biblioteker. Faktisk, i en tidligere blogg, viste jeg deg hvordan du kan bli kvitt dem: "Fjern biblioteker fra Windows Utforsker i Windows 7."

Imidlertid sa jeg det den gang, og jeg vil si det nå: Jeg tror at biblioteker er en verdifull funksjon i Windows 7, og jeg bruker dem regelmessig. Mitt håp er at selv om du sier at du aldri vil bruke biblioteker nå, så vil du komme rundt når du ser verdien og begynner å bruke dem.

Med det i tankene, la oss ta en rask titt på bibliotekkonseptet.

Ser på biblioteker

Til å begynne med, når du åpner et bibliotek, vil du se en overskrift som forteller deg hvor mange steder biblioteket er konfigurert for å overvåke. For eksempel er Bilderbiblioteket, vist i figur B, som standard konfigurert til å samle filer fra to steder.

Figur B

Som standard er hvert av Windows 7s biblioteker konfigurert for å samle filer fra to steder.
Når du klikker på den lenken, vil du se dialogboksen Bilder biblioteklokasjoner, vist i figur C. Som du kan se, kommer de to standardplasseringene fra Bilder-mappene på brukerkontoen min og den offentlige kontoen. Du bruker dialogboksen Biblioteksplasseringer for å legge til og fjerne steder, samt holde faner over hvilke steder som er i biblioteket. (Hvert av de tre andre bibliotekene har en lignende dialogboks for biblioteksplasseringer.)

Figur C

De to standardplasseringene kommer fra Bilder-mappene i den gjeldende brukerkontoen og den offentlige kontoen.

Når du klikker på Legg til-knappen, vil du se en standard bla-dialogboks kalt Inkluder mappe i bilder der du kan legge til mapper fra et hvilket som helst sted du har tilgang til.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Lage dine egne biblioteker

Det er enkelt å lage dine egne biblioteker: gå til mappen Biblioteker og klikk på knappen Ny bibliotek på kommandolinjen. Du kan se den knappen i figur A. Så snart det nye biblioteket er opprettet, kan du tilordne det et navn. La oss anta at du vil opprette et nytt bibliotek for å holde oversikt over alle dokumentene relatert til et nytt prosjekt som du og teamet ditt jobber med, kalt Idéprosjektet.

For å fortsette, klikker du bare på det nye biblioteket, så ser du at det er tomt, som vist i figur D. Du kan begynne å legge til mappeplasseringer ved å klikke på Inkluder en mappe-knappen. Når du gjør det, vil du se en standard søkemappe, og du kan velge mappen du vil inkludere.

Figur D

Bare klikk på Inkluder en mappe-knapp for å komme i gang.
Hvis du vil legge til flere mapper, klikker du på koblingen for sted for å få tilgang til en dialogboks for biblioteksplasseringer som den som er vist ovenfor i figur C. Som du kan se i figur E, har jeg lagt til tre mapper fra tre forskjellige steder til Ideas Project Library på systemet mitt . Når jeg trenger å finne dokumenter relatert til Ideeprosjektet, vil jeg nå kunne finne dem enkelt uten å måtte snakke rundt på flere steder.

Figur E

Du kan legge til bestemte mapper i biblioteket for å gjøre det enkelt å finne relaterte dokumenter.

Hva tar du?

Nå som du vet hvordan du lager dine egne biblioteker målrettet mot et bestemt prosjekt eller tema, vil du sannsynligvis lage nye biblioteker? Hvis du har laget dine egne biblioteker i fortiden, hva var din opplevelse? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2020 | mobilegn.com