Firekjernede Windows 8-nettbrett kan komme til utviklere i høst

Microsoft begynner å lage noen økosystem-rumblings på nettbrettet. Vi vet allerede at Microsoft planlegger å bruke Windows 8 som nettbrettplattform, og at Windows 8 sannsynligvis kommer til å lande i den virkelige verden i løpet av midten av 2012. Rapporter fra Tech Ed New Zealand på torsdag antydet at Microsoft er i nærheten av å ha en Windows 8 bygge kjører på uspesifisert firkjerne-nettbrettmaskinvare som kan komme i hendene på utviklerne allerede neste måned.

IT-konsulent Alan Burchill, en Microsoft MVP og Tech Ed 2011 NZ-deltaker, la ut en kort rapport og noen få bilder av maskinvaren som Microsoft ertet publikum med. Burchills originale innlegg inkluderte en linje som omtalte nettbrettet som en "Quad Core Windows-skifer som vil gi (n) ut ved et kommende Microsoft Event." Imidlertid fjernet han senere henvisningen. Siden han har nære bånd til Microsoft, kan det selvsagt tenkes at Microsoft ba ham fjerne bortgivelsesdelen, men ikke ba ham ta stillingen.

Det "kommende Microsoft-arrangementet" som Burchill refererte til, vil trolig være Microsoft BUILD 13. til 16. september i Anaheim, California. Konferansen er fokusert på Windows maskinvare- og programvareutviklere og forventes generelt å være Microsofts kommende parti for å få partnerne sine i gang med å utvikle enheter og apper for Windows 8 (se forhåndsvisning til høyre).

Det store spørsmålet fra Burchills rapport er hva er quad-core prosessoren som kjører dette Windows 8-nettbrettet? Det er ingen quad-core mobilbrikker på markedet ennå, og jeg må tro at Microsoft ikke vil gjøre den samme feilen med å prøve å kjøre et annet nettbrett med en bærbar prosessor. Batterilevetiden er bare ikke god nok.

NVIDIA, Qualcomm og Texas Instruments kunngjorde hver firkjerne mobilbrikker tidligere i år og lovet at de skulle ankomme før utgangen av 2011. I vår fikk jeg en rapport fra en veldig pålitelig kilde nær NVIDIA om at den hadde en stor firekjerners kunngjøring som involverer et nettbrett som skulle komme en gang rundt august. Siden NVIDIA var den første av de tre store ARM-brikkeprodusentene som kunngjorde firkjerne, er de smarte pengene på NVIDIA som driver dette Windows 8-nettbrettet. Husk at Microsoft kunngjorde på CES 2011 at Windows 8 ville kjøre på ARM-prosessorer i tillegg til den tradisjonelle x86.

Den som lager prosessoren, det ser ut som om utviklerne snart kan få tak i et Windows 8-bygg som kjører på zippy mobil maskinvare. Tidsrammen er fornuftig. Hvis disse nettbrettene dukker opp på BUILD, begynner vi raskt å vite hvor mye potensiale disse Windows 8 "skifer" vil ha.

Les også

  • ZDNet : Rapport: Microsoft viser frem firkjerne Windows-skifer. Kan dette være Build give-away?
  • ZDNet : Windows 8: To nye tredjepartsapper som bruker den nye Metro UI
  • ZDNet : Windows 8: Flere stasjonære datamaskiner, smarte klistrelapper og mer
  • ZDNet : Windows 8: Mer informasjon fra CV-medarbeidere, porteføljer og stillingsannonser
  • ZDNet : Windows 8 veikart: Et bilde er verdt tusen byggnummer

© Copyright 2020 | mobilegn.com