Rask tips: Legg til Åpne med Notisblokk til høyreklikkmenyen

Jeg åpner ofte filer med Notepad-appleten som følger med Microsoft Windows 7. Noen filer trenger ganske enkelt ikke å åpnes med en tekstbehandler. Men å gå gjennom motivene for å starte Notisblokk og deretter åpne filen kan være kjedelig (i hvert fall når du gjør dette hele dagen).

Du kan bruke et enkelt registerhack som vil legge til en ny høyreklikk menypost for å åpne filer i Notisblokk. Jeg antar at rask tilgang til Notisblokk bare er billetten for de hyppige brukerne av verktøyet. La oss legge til oppføringen med det i tankene.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Standard registervarsler

Windows-registerfilen er en integrert del av operativsystemet. Et ødelagt register kan forhindre at systemet starter opp, så før du gjør noen endringer, kan du sikkerhetskopiere registerfilen.

Legger til notisblokkoppføringen

Nå som registeret er sikkerhetskopiert, er det på tide å finpusse Windows-registerfilen for å opprette en Notisblokk-oppføring i høyreklikkmenyen. Slik blir dette gjort.

Trinn 1: Naviger til riktig tast

Klikk på Start-knappen og skriv regedit i søkefeltet, og klikk deretter oppføringen regedit.exe. Når registeret er åpent, naviger til følgende nøkkel:

HKEY_CLASSES_ROOT \ * \ shell

Trinn 2: Lag de nye tastene

Høyreklikk på "skallet" -oppføringen i venstre navigasjonsområde og velg Ny | Tast og navngi den nye nøkkelen "Åpne med Notisblokk."

Høyreklikk nå Åpne med notisblokk-tasten og velg Ny | Tast og navngi denne nye nøkkel "kommandoen" ( figur A ).

Figur A

Lag Åpne med Notisblokk-tasten.

Klikk på den nyopprettede kommandotasten, og dobbeltklikk på "standard" -posten i høyre rute. Når det nye vinduet åpnes, legger du til følgende som Verdidatastrengen:

notepad.exe% 1

Klikk OK og lukk registerredigereren.

Nå er det på tide å teste den nye funksjonen. Åpne Windows Utforsker og naviger til et sted som inneholder filer som kan åpnes med Notisblokk. Høyreklikk på filen, og den nye menyposten for Open With Notepad vil være tilgjengelig ( figur B ).

Figur B

Du kan faktisk navngi dette du vil når du oppretter registernøkkelen tidligere.

Siste tanker

Naturligvis kommer dette til å gjelde bare de brukerne som ofte åpner filer i Notisblokk. Men dette illustrerer også hvordan du enkelt kan opprette andre høyreklikk menyoppføringer for andre filtyper. Bare lag så mange nøkler du trenger (på samme måte som du opprettet nøkkelen for Notisblokk). Dette tillegg til høyreklikkmenyen i Utforsker (og alle andre du oppretter som den) vil gjøre det daglige livet ditt i Windows mye mer effektivt.

© Copyright 2021 | mobilegn.com