Rask tips: Blokker uønskede nettsteder ved hjelp av Windows-vertsfilen

Det er så mange nettsteder der ute at du ikke vil verken de ansatte eller familien din se. Det er også like mange måter å forhindre at disse nettstedene blir sett på - fra en enkel tredjeparts programvareløsning til en som involverer en maskinvareproxy. Men visste du at det er en veldig enkel løsning innebygd i Microsoft Windows, som lar deg blokkere uønskede nettsteder fra å bli sett på en Windows 7-PC? Den løsningen er vertsfilen.

Enkelt sagt, Windows-vertsfilen brukes til å kartlegge IP-adresser til menneskelige lesbare navn. Denne tjenesten håndteres normalt med en domenenavnserver (DNS), men vertsfilen lar deg omgå den serveren (Når, si at DNS ikke er tilgjengelig). Men enda viktigere er at vertsfilen har direkte kontroll over hva datamaskinen kan og ikke kan se. For dette formål kan en PC konfigureres slik at den kan eller ikke kan se en spesifikk adresse. Det er det jeg vil adressere - blokkering av uønskede adresser i Windows hosts-filen.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic Download. Eksemplene og bildene som er brukt i dette blogginnlegget beskriver Windows 7. Vertsfilen i tidligere versjoner av Windows kan brukes på lignende måte, men konfigurasjonen er kanskje ikke helt den samme.

Finne og redigere vertsfilen

Windows-vertsfilen er lokalisert ( figur A ) i C: \ Windows \ System32 \ drivere \ etc. For å redigere og lagre vertsfilen, må administratorrettigheter brukes. Selv om en bruker er logget inn på en konto uten administrative rettigheter, kan dette overvinnes ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på Start | Alle programmer | Tilbehør

2. Høyreklikk Notisblokk

3. Velg Kjør som administrator

4. Klikk Ja i popup-vinduet

Figur A

Plassering av vertsfilen

Nå som Notisblokk åpnes med administrative rettigheter, kan vertsfilen åpnes og redigeres.

Det kan være en siste hikke ved lagring av vertsfilen - vertsfilen kan settes til skrivebeskyttet. Hvis dette er tilfelle, kan ikke denne filen redigeres og lagres. Følg disse trinnene for å komme deg rundt:

1. Høyreklikk vertsfilen fra Windows Utforsker

2. Velg Egenskaper

3. Fjern merket for skrivebeskyttet ( figur B )

4. Klikk Ja i UAC (hvis du blir bedt om det)

5. Klikk OK i Egenskapsvinduet for å fullføre prosessen

Figur B

Fjern merket for lese bare hvis det er merket av

Format av vertsfilen

Formatet for oppføringene i vertsfilen ser slik ut ( figur C ):

IP_ADDRESS domenenavn

Figur C

Format av oppføringene i vertsfilen

Det er den grunnleggende kartleggingen fra IP til domene. Hver linje representerer en enkelt kartlegging. For eksempel vil en intern IP-adresse til et vertsnavn bli opprettet med en oppføring som denne:

192.168.100.21 bodhi-linux

Når filen er lagret, kan du nå maskinen på adressen 192.168.100.21 ved å bruke navnet bodhi-linux.

Blokkerer Adware og / eller uønskede nettsteder

Det er her "trikset" kommer inn. Det er en adresse, kalt loopback-adressen, på en datamaskin som refererer til seg selv. Hvis loopback-adressen er pinget, vil maskinen som pinges være maskinen som gjør pingingen. Gir mening? IP-adressen til loopback er alltid 127.0.0.1 (det er tilfelle i Windows, Linux og Mac.). Ved å bruke den loopback-adressen, kan alle uønskede domenenavn føres tilbake til den lokale maskinen. En vertsfiloppføring for dette ser ut som:

127.0.0.1 uønsket.domene

Hvor uønsket.domene er domenet som skal blokkeres. Så det som må gjøres med hosts-filen er:

1. Åpne vertsfilen med administrative rettigheter

2. Legg til alle oppføringene du trenger for å blokkere alle nettstedene du vil blokkere

3. Lagre vertsfilen

4. Tilbakestill vertsfilen til skrivebeskyttet

Det er en annen sak som kan bakre det stygge hodet. Når du lagrer hosts-filen i Notepad, vil Notepad ønske å legge til .txt-utvidelsen til filen. Forsikre deg om at dette ikke skjer ved å velge Alle filer fra rullegardinmenyen Lagre som type, eller ved å gi nytt navn til filen fra hosts.txt til verter fra Explorer.

Nok et triks

Si at det er nettsteder ansatte er forbudt å besøke (Facebook, ebay, osv.). For å sikre at de ansatte alltid er klar over retningslinjene, kan du sette opp en webserver som alle uønskede nettadresser kan rettes til. På den webserveren ville du ha selskapets policy om uønsket websurfing tilgjengelig. For å sette dette opp i vertsfilen legger du til en linje som ligner den nedenfor (forutsatt at webserveren er på adressen 192.168.100.21):

192.168.100.21 uønsket.domene

Hvor uønsket.domene er det faktiske domenet som skal dirigeres på nytt. Nå, når en bruker går til uønsket.domene, blir brukeren automatisk sendt til 192.168.100.21, som vil vise retningslinjene.

Forhåndsinnstilt vertsfil

For de som ikke vil gå gjennom og legge til massevis av uønskede adware-nettsteder og andre ondsinnede nettsteder til vertsfilen på hver PC i en organisasjon, kan denne filen lastes ned, pakkes ut og settes i stedet for den gjeldende vertsfilen på hver PC. Når filen er pakket ut, må du sørge for å se over den og gjøre eventuelle nødvendige tillegg før du setter den på plass.

Siste tanker

Det er så mange måter å blokkere uønskede nettsteder på, men det er fint å vite at oppgaven kan gjøres uten å måtte stole på tredjepartsprogramvare. Windows bruk av hosts-filen gir et veldig fleksibelt verktøy for å finjustere hvilke nettsteder en datamaskin kan og ikke får tilgang til.

© Copyright 2020 | mobilegn.com