Gjenopprett datafiler i Windows 7 med System Restore Explorer

I en nylig blogg med tittelen "Gjenopprette datafiler i Windows 7 med tidligere versjoner", viste jeg deg hvordan du bruker funksjonen Tidligere versjoner i Microsoft Windows 7 for å gjenopprette data i tilfelle at en fil blir utilsiktet slettet eller blir ødelagt eller du bare vil for å umiddelbart angre en enorm mengde redigeringsendringer. Som jeg forklarte, bruker funksjonen Tidligere versjoner System Restore-funksjonen for å utføre sin magi.

I løpet av helgen fortalte jeg en venn om funksjonen Tidligere versjoner i Windows 7, og han fortalte meg at det hørtes ut som et verktøy som han har brukt kalt System Restore Explorer, fra utvikler Nic Bedford. Jeg hadde ikke hørt om dette verktøyet og ba ham vise det for meg. Det han viste meg var ganske imponerende, og derfor var jeg en stor tro på tanken om at jo flere verktøy du har til disposisjon, jo bedre forberedt er du i tilfelle en katastrofe, bestemte jeg meg for å skrive om det. Så i denne utgaven av Windows Desktop Report vil jeg se nærmere på System Restore Explorer.

Det er også en lysbildefremvisning presentasjon av dette blogginnlegget i form av et TechRepublic Photo Gallery.

Hvordan det fungerer

System Restore lagrer sikkerhetskopien på harddisken din i en skjult mappe kalt System Volume Information som du normalt ikke har tilgang til. Hvis du prøver å få tilgang til den mappen, vil du støte på feilmeldingen som er vist i figur A.

Figur A

Hvis du prøver å få tilgang til mappen som System Restore lagrer filer i, vil du få denne feilmeldingen.

System Restore Explorer gir deg imidlertid muligheten til å få tilgang til mappen System Volume Information og vise gjenopprettingspunktene. Når du velger et gjenopprettingspunkt, vil System Restore Explorer montere det gjenopprettingspunktet og deretter la deg bla gjennom filene og velge dem du vil gjenopprette. Det er en veldig glatt operasjon.

Installere den

Etter at du har lastet ned System Restore Explorer, er det snarlig å installere det. Den kommer som en MSI-fil ( InstallSystemRestoreExplorer.msi ), som lanserer en effektiv installasjonsveiviser. Bare noen få trinn, og System Restore Explorer er installert, som vist i figur B.

Figur B

Det tar ikke lang tid å installere System Restore Explorer.

Kjører den

Når installasjonen er fullført, starter System Restore Explorer, og du må passere en ledetekst for brukertilgang. Når du har gjort det, viser System Restore Explorer umiddelbart en liste over alle tilgjengelige systemgjenopprettingspunkter, som vist i figur C.

Som du ser, viser System Restore Explorer datoen og klokkeslettet for opprettelsen, samt beskrivelsen av hvert gjenopprettingspunkt. Du vil også legge merke til at programmet viser hvor mye diskplass som brukes av alle systemgjenopprettingspunktene. Som standard skjuler System Restore Explorer alle gjenopprettingspunkter som er opprettet i løpet av de siste fem dagene. Hvis du også vil se de, bare fjerner du riktig avkrysningsrute.

Figur C

Når den er startet, viser System Restore Explorer umiddelbart en liste over alle tilgjengelige systemgjenopprettingspunkter.
Når du velger et gjenopprettingspunkt, blir Mount-knappen tilgjengelig, som vist i figur D. Slett-knappen blir også tilgjengelig, hvis du vil rense ut noen av dine eldre gjenopprettingspunkter.

Figur D

Når du har valgt et gjenopprettingspunkt, er Mount-knappen tilgjengelig.
Når du klikker på Mount-knappen, monterer System Restore Explorer gjenopprettingspunktet og oppretter en snarvei til det. Den overfører deretter snarveien til Windows Utforsker slik at du kan se og få tilgang til filene i gjenopprettingspunktet akkurat som du ville gjort på en annen stasjon, som vist i figur E.

Legg merke til at stedet i adressefeltet er identifisert som HarddiskVolumeShadowCopy2. I mitt eksempel er HarddiskVolumeShadowCopy2 navnet på snarveien opprettet av System Restore Explorer.

Figur E

System Restore Explorer viser det monterte gjenopprettingspunktet i Windows Explorer.
Når du finner filen du vil gjenopprette, kan du kopiere den til hvor som helst på harddisken. Som du ser i figur F, liker jeg å bruke Copy to Folder-verktøyet, som du kanskje kan finne på Windows Utforskers redigeringsmeny.

Figur F

Du kan bare gjenopprette filer fra det monterte gjenopprettingspunktet ved å kopiere dem til harddisken.

Så snart du kopierer filene du vil, bør du øyeblikkelig lukke denne versjonen av Windows Utforsker eller umiddelbart gå tilbake til System Restore Explorer-grensesnittet og klikke på Unmount-knappen. Årsaken til at det er så viktig at du gjør en av disse operasjonene, er at når du først begynner å navigere rundt det monterte gjenopprettingspunktet, har ikke vinduet noen merkbar forskjell fra en standardversjon av Windows Explorer som viser innholdet på harddisken. Hvis du glemmer at det faktisk viser innholdet i det monterte gjenopprettingspunktet og forsøker å utføre andre filoperasjoner, for eksempel å slette eller flytte filer, kan du utilsiktet skade gjenopprettingspunktet.

Når du er ferdig, er det bare å lukke System Restore Explorer.

Hva tar du?

Å bruke System Restore Explorer for å gjenopprette filer fra et nylig gjenopprettingspunkt er enkelt og kan være en virkelig livredder. Sannsynligvis bruker du System Restore Explorer? Har du brukt det før? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også:

  • Hvordan kan jeg: Opprette og bruke systemgjenoppretting i Windows Vista (Galleri)
  • Fem tips for bruk av systemgjenoppretting effektivt (blogg)
  • Bruk systemgjenoppretting for å overvinne et mistet administratorpassord (blogg)

© Copyright 2020 | mobilegn.com