Oppdater Windows 8-systemet fra en gjenopprettingsstasjon

Bilde: fermate, Getty Images / iStockphoto

Mens Microsoft gjorde alt for å sikre at Windows 8 er et solid operativsystem, kan systemet av og til bli ustabilt. Kanskje har du nylig kommet deg fra en ekkel virusinfeksjon, eller kanskje har du installert en inkompatibel programvare, eller muligens en wiggy enhetsdriver. Du kan til og med ha installert en oppdateringsoppdatering som av en eller annen grunn lot systemet ditt oppføre seg uberegnelig. Uansett årsak har Windows 8 flere verktøy som du kan bruke til å revidere et ustabilt system.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig som et TechRepublic Photo Gallery.

I denne typen situasjoner er selvfølgelig din første forsvarslinje å bruke System Restore for å sette systemet tilbake i tilstanden det var i da det siste gjenopprettingspunktet ble opprettet. Imidlertid kan det være mange årsaker til at dette ikke ville resultere i en effektiv løsning. I det siste hadde du ikke hatt noe annet valg enn å gjenopprette systemet fra en sikkerhetskopi eller installere operativsystemet helt fra grunnen av.

Oppdater PCen din

Med Windows 8 har du en ny mellomløsning som heter Oppdater PCen din, som du kan få tilgang til fra gjenopprettingsstasjonen slik jeg viste i et tidligere innlegg: Vær klar til å bruke Windows 8 gjenopprettingsstasjon. Oppdater PC-verktøyet vil i det vesentlige utføre en ny installasjon av Windows 8. Mer spesifikt, når du velger dette alternativet fra gjenopprettingsstasjonen, vil oppdater PC-verktøyet finne og sikkerhetskopiere alle dataene, innstillingene og appene dine. Den vil deretter installere en ny kopi av Windows og gjenopprette alle dataene, innstillingene og appene dine. Når PCen starter på nytt, kan du logge inn med nøyaktig samme brukernavn og passord og finne alle dataene dine.

Nå, i standardmodus, sikkerhetskopierer og gjenoppretter ikke Oppdater datamaskinverktøyet noen desktop-applikasjoner som du har installert. Årsaken er at det er mulig at en nylig installert stasjonær applikasjon kan være årsaken til ustabiliteten. For å hjelpe deg med å huske hvilke skrivebordsapplikasjoner du hadde installert, oppdaterer PC-verktøyet en liste over applikasjonene som ikke ble lagret eller gjenopprettet, slik at du kan bestemme om du vil installere dem senere.

Hvis du har lest nøye, merket du at jeg brukte uttrykket i standardmodus i avsnittet ovenfor. Årsaken er at det er et kommandolinjeverktøy som lar deg lage ditt eget tilpassede bilde som inneholder applikasjonene dine. Å forberede seg på, lage og bruke et tilpasset bilde er imidlertid en ganske detaljert operasjon som følger med et par potensielle fallgruver. Som sådan har jeg bestemt meg for at emnet garanterer sin egen artikkel, som jeg vil skrive til neste uke.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg se på å bruke standardmodus for å oppdatere PC-verktøyet fra gjenopprettingsstasjonen. Når jeg gjør det, skal jeg forklare hvordan det fungerer.

OEM utvinning

Før vi kommer i gang er det en ting til du må være klar over, og det er at Oppdater PC-operasjonen din fungerer annerledes når det er involvert en OEM-gjenopprettingspartisjon. Det ser ut til at hver OEM har sin egen metode for å innlemme en gjenopprettingsprosedyre i Windows 8 Recovery Drive. Som sådan kan jeg egentlig ikke dekke OEM-utvinning i denne artikkelen, siden det ikke er en generell prosedyre. Derfor er det viktig at du i tillegg til å lese denne artikkelen besøker datamaskinprodusentens nettsted og undersøker gjenopprettingsprosedyren for Windows 8-systemer.

For å demonstrere oppdatering av PC-operasjonen i denne artikkelen, hadde eksempeleksystemet mitt Windows 8 installert ved hjelp av den rene installasjonsprosedyren som jeg beskrev i artikkelen. Den komplette guiden til en ren Windows 8-installasjon. Så det er ingen OEM-gjenopprettingspartisjon.

Hva trenger du

For å kjøre Oppdater PC-verktøyet slik jeg beskriver i denne artikkelen, må du ha opprettet en gjenopprettingsstasjon slik jeg viste deg i artikkelen Lag en gjenopprettingsstasjon i Windows 8. Du må også ha Windows 8 installasjons DVD.

I tilfelle du lurer på

Som jeg nevnte i innledningen, skal jeg dekke bruken av Oppdater PC-verktøyet ditt fra gjenopprettingsstasjonen. Imidlertid bør du vite at Oppdater PC-verktøyet ditt også kan lanseres fra Windows. For å gjøre det, trykker du på Windows + W for å få frem søkeinnstillinger og skriver Oppdater i tekstboksen. Du kan deretter starte Oppdater PC-verktøyet.

Når det gjelder utførelse av denne typen operasjoner, foretrekker jeg imidlertid å starte Oppdater PC-verktøyet fra gjenopprettingsstasjonen. Min tankeprosess her er at hvis systemet er ustabilt og jeg ikke stoler på hvordan det oppfører seg, hvorfor skulle jeg ønske å starte en gjenopprettingsoperasjon fra et ustabilt miljø? Jeg tror bare at det er mye klokere å starte gjenopprettingsprosessen fra et stabilt miljø, for eksempel det som tilbys ved å starte opp systemet ditt ved å bruke Windows Recovery Environment, som er plattformen som starter opp Recovery Drive.

Kjører Oppdater PCen din

Å løpe Oppdater PCen fra gjenopprettingsstasjonen er enkelt. Mens jeg starter opp gjenopprettingsstasjonen fra en USB-flash-enhet, kan du like gjerne starte opp gjenopprettingsstasjonen fra den optiske platen. (Som en del av forskningen min for denne artikkelen, kjørte jeg Oppdater PC-operasjonen etter å ha startet fra en optisk plate, og prosedyren er i utgangspunktet identisk.)

Etter at systemet har startet fra gjenopprettingsstasjonen og du har valgt Feilsøk-alternativet fra hovedmenyen, ser du feilsøkingsskjermen vist i figur A.

Figur A

When you select the Troubleshoot tile, you'll see the Troubleshoot screen and can select the Refresh your PC tile.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Når du velger feilsøkingsbrikke, ser du feilsøkingsskjermen og kan velge Oppdater PC-flisen.

Når du velger alternativet Oppdater PC, vil du se skjermen som vises i figur B. Etter at du har lest gjennom informasjonen på skjermen, som jeg har oppsummert ovenfor, kan du klikke på Neste-knappen.

Figur B

After you read through the information on the screen, you can click the Next button.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Etter at du har lest gjennom informasjonen på skjermen, kan du klikke på Neste-knappen.

Du blir deretter bedt om å velge operativsystemet du vil oppdatere, som vist i figur C. Til å begynne med ser dette ut til å være et overflødig spørsmål, men jeg antar at du kan ha en dual-boot-konfigurasjon med Windows 7, og du vil oppdatere Windows 8 mens du forlater Windows 7 som den er. Jeg må undersøke nærmere ved å utføre en oppdateringsoperasjon på et dual-boot-konfigurert system for å se om dette virkelig er tilfelle.

Figur C

Choose the Windows 8 tile.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Velg Windows 8-flis.

Når du ser skjermen vist i figur D, som ber deg om å sette inn installasjons-DVD for Windows 8, vil du fjerne USB-gjenopprettingsstasjonen samtidig som du setter inn DVD-en. Årsaken er at systemet vil starte på nytt flere ganger og ha en oppstartbar USB-flash-enhet koblet til systemet vil føre til unødvendige forsinkelser. Det trengs ikke fra dette tidspunktet fremover. Selvfølgelig, hvis du har startet fra en optisk plate, må du fjerne den for å sette inn installasjons-DVDen for Windows 8.

Figur D

You'll be prompted to insert the Windows 8 installation DVD.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Du blir bedt om å sette inn installasjons-DVDen for Windows 8.

Når du har satt inn installasjons-DVDen for Windows 8, vil systemet øyeblikkelig gjenkjenne den og etter noen øyeblikk vise skjermen vist i figur E. Hvis du frisker opp en bærbar datamaskin, vil du forsikre deg om at den er koblet til og ikke kjører på batteri, fordi neste fase av oppdateringen tar litt tid, og du vil ikke at systemet skal slå seg av midt oppi det.

Figur E

Once the operation recognized your installation disc, you're ready to begin.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Når operasjonen kjenner installasjonsplaten din, er du klar til å begynne.

Når du oppdaterer operasjonen, ser du et skjermbilde som vist i figur F som indikerer prosentandelen av operasjonen som er fullført. På testsystemet mitt tok dette et sted rundt 40 minutter. Når prosenttallet traff 99%, trodde jeg at det var klart til å fullføre, men det satt faktisk på 99% -merket i ganske lang tid.

Figur F

The refresh phase takes a while to process.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Oppdateringsfasen tar en stund å behandle.

Når oppdateringsfasen er fullført, vil systemet starte på nytt. Når det gjør det, vil du se en skjerm som vist på figur G, som ber deg velge et operativsystem. Du trenger virkelig ikke å gjøre et valg, siden begge valgene indikerer det nyoppdaterte operativsystemet. Bare la nedtellingen fullføres på egen hånd, og systemet vil starte på nytt.

Figur G

After the system reboots, you will be prompted to select an operating system, but there is no need.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Etter at systemet har startet på nytt, blir du bedt om å velge et operativsystem, men det er ikke noe behov.

Sidefelt notater

Nå må jeg innrømme at da jeg først så skjermen som vist ovenfor, var jeg bekymret for at noe gikk galt. Da jeg så nærmere, så jeg at begge alternativene var de samme og bare la systemet gjøre sine ting - jeg anbefaler at du gjør det samme. Da testsystemet mitt startet på nytt, gikk alt helt fint. Bare for å være sikker, da oppdateringsoperasjonen var fullstendig etter første gang, gikk jeg inn på Disk Management for å forsikre meg om at prosessen ikke utilsiktet opprettet en annen partisjon på systemet, men det gjorde det ikke. Faktisk, hver gang jeg kjørte oppdateringsoperasjonen, så jeg denne skjermen og alt fungerte bra, så enten er det en normal del av prosessen eller bare noe som skjedde på mitt bestemte system. Jeg kunne ikke finne noen beskrivelse av det på nettet.

Nå må jeg påpeke at jeg på en av testene mine møtte en annen anomali etter denne første omstarten. Dette kunne ha skjedd fordi jeg kjørte flere oppdateringsoperasjoner etter hverandre mens jeg testet, men jeg trodde jeg ville nevne det her akkurat det samme. Dette skjedde: Etter at oppdateringsfasen var fullført, startet systemet på nytt, og følgende melding dukket opp på skjermen: BOOTMGR-bildet er korrupt. Systemet kan ikke starte opp. På dette tidspunktet fjernet jeg installasjons-DVDen for Windows 8 og trykket på Ctrl + Alt + Del. Da systemet startet på nytt plukket det opp rett der det slapp, og alt gikk helt fint. Jeg utførte flere oppdaterte operasjonstester, og det skjedde aldri igjen.

Når systemet starter på nytt, vil installasjonsoperasjonen begynne å finne og konfigurere eventuelle tilkoblede enheter. Du vil da se velkomstskjermen vist i figur H.

Figur H

During the Setup phase, you'll see the Welcome screen.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

During the Setup phase, you'll see the Welcome screen.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">I løpet av installasjonsfasen vil du se velkomstskjermen.

During the Setup phase, you'll see the Welcome screen.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Etter noen få øyeblikk vil du se påloggingsskjermen og kunne logge deg på med det samme passordet - akkurat som du alltid har. During the Setup phase, you'll see the Welcome screen.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Når du logger deg på første gang, vil noen av standardskjermene tilknyttet Windows 8s første kjør vises. During the Setup phase, you'll see the Welcome screen.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Som lovet vil alle dine tilpassede innstillinger bli gjenopprettet, slik at du ikke ser disse skjermene, men du vil se de animerte opplæringsskjermene som vist i figur I.

During the Setup phase, you'll see the Welcome screen.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Figur I

After you log in, you will see the animated tutorial screens.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

After you log in, you will see the animated tutorial screens.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Etter at du har logget deg inn, vil du se de animerte opplæringsskjermene.

After you log in, you will see the animated tutorial screens.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Du vil da møte en serie på tre skjermer som endrer farge når de informerer deg om at Setup gjør datamaskinen klar, installerer apper på nytt og tar vare på detaljer i siste øyeblikk. After you log in, you will see the animated tutorial screens.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Denne sekvensen er vist i figur J. After you log in, you will see the animated tutorial screens.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Om et øyeblikk vil du se Start-skjermen og vil finne ut at alle appene du hadde installert, er på plass igjen.

After you log in, you will see the animated tutorial screens.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Figur J

You'll see a series of three screens that change color as they inform you that Setup is completing the necessary tasks.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

You'll see a series of three screens that change color as they inform you that Setup is completing the necessary tasks.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Du ser en serie med tre skjermer som endrer farge når de informerer deg om at Setup fullfører de nødvendige oppgavene.

You'll see a series of three screens that change color as they inform you that Setup is completing the necessary tasks.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">For å se hvilke skrivebordsapplikasjoner som ble fjernet, men ikke installert på nytt, kan du gå til skrivebordsflisen på startskjermen. You'll see a series of three screens that change color as they inform you that Setup is completing the necessary tasks.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Når du kommer til skrivebordet, kan du se etter en html-fil som heter Fjernede apper. You'll see a series of three screens that change color as they inform you that Setup is completing the necessary tasks.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Åpne filen i Internet Explorer, så ser du en skjerm som ligner den som er vist i figur K. You'll see a series of three screens that change color as they inform you that Setup is completing the necessary tasks.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Som du ser i eksempelet mitt, hadde jeg bare ett skrivebordsprogram installert. Sjansen er stor for at du vil ha mye mer, men dette enkle eksemplet lar deg se hvordan denne filen vil se ut.

You'll see a series of three screens that change color as they inform you that Setup is completing the necessary tasks.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Figur K

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">En html-fil lastet inn i Internet Explorer viser deg hvilke desktop-applikasjoner som ble fjernet, men ikke installert på nytt.

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">På dette tidspunktet kan du begynne å installere desktop-applikasjonene på nytt. An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Du kan komme tilbake til å jobbe med et stabilt system.

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Hva tar du?

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Nå som du vet hvordan oppdater PC-alternativet ditt fungerer, er du klar til å bruke det hvis behovet skulle dukke opp. An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Har du brukt Windows 8's Refresh PC-verktøyet ditt ennå? An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">I så fall fikk det systemet ditt tilbake til en stabil tilstand? An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Microsoft Weekly Newsletter

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Leveres mandager og onsdager

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Registrer deg i dag

An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Se også

  • An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

    " data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Vær klar til å bruke Windows 8 gjenopprettingsstasjon
  • An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

    " data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Den komplette guiden til en Windows 8-ren installasjon
  • An html file loaded into Internet Explorer shows you what desktop applications were removed but not reinstalled.

    " data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">Opprett en gjenopprettingsstasjon i Windows 8

© Copyright 2021 | mobilegn.com