Fjern applikasjoner fra Open With List i Windows Utforsker

I løpet av det normale aktivitetsforløpet kan Open With List tilknyttet en bestemt filtype i Windows Utforsker bli rotet med applikasjoner som virkelig ikke gjelder ( figur A ). Det meste av tiden ignorerer vi disse ekstra oppføringene, men du kan fjerne dem med en enkel registerredigering. En ren Windows Explorer er en lykkelig Windows Explorer.

Figur A

Å åpne en PDF-fil med Notisblokk er ikke nyttig - la oss fjerne den.
Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.
Merk: Dette raske tipset innebærer en redigering av Windows-registerfilen. Denne filen er avgjørende for driften av Windows-operativsystemet og kan gjøre systemet ditt inoperabelt hvis det er ødelagt. Sikkerhetskopier filen før du utfører endringer.

Dette raske tipset vises med Windows 7, men teknikken skal være lik for Windows XP og Windows Vista.

Fjern assosiasjoner

Først starter du Regedit-applikasjonen ved å åpne Start-menyen og skrive regedit i søkefeltet. Klikk på filen regedit.exe i den resulterende listen og svar på alle UAC-spørsmål.

Naviger til følgende tast:

HKEY_CURRENT_USER \ Programvare \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ FileExts \

Bla deretter ned til filtypen som du ønsker å redigere. I vårt eksempel vil det være .pdf-oppføringen, vist i figur B.

Figur B

Rediger filtypen .pdf.
Klikk på OpenWithList-mappen for å avsløre de forskjellige applikasjonene som er utpekt som aktuelle for den aktuelle filtypeforlengelsen, som vist i figur C.

Figur C

Dette er de aktuelle applikasjonene for filtypen.
Høyreklikk på den krenkende nøkkeloppføringen du ønsker å fjerne fra OpenWithList, og klikk deretter på Delete-elementet. I vårt eksempel vil det være NOTEPAD.EXE ( figur D ).

Figur D

Høyreklikk på Notisblokk-oppføringen, og klikk på Slett.
Du får en illevarslende lydvarslingsdialogboks ( figur E ) som advarer deg om å slette nøkler i Windows-registerfilen. Men du sikkerhetskopierte filen din, så dette skulle ikke angå deg - ikke sant? Klikk Ja.

Figur E

Klikk Ja for å bekrefte at du vil slette den nøkkelen.
Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.
Lukk Regedit for å fullføre prosessen. Neste gang du ser på Open With-menyposten for PDF-filer, vil du ikke se Notepad som et valg ( figur F ).

Figur F

Notisblokk vises ikke lenger i Open With List for .pdf-filer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com