Erstatt standard Excel-diagramlegende med meningsfylte og dynamiske meldinger

Excel gjør en tilstrekkelig jobb med å lage en kartlegende som identifiserer hver serie. Hvis du synes det er ganske intetsigende, kan du bytte ut standardlegenden med en som identifiserer serien og viktige data. Det er en enkel måte å gjøre et poeng!

La oss vurdere standardgrafen som vises nedenfor. Den sammenligner månedlige provisjonsinntekter for fire ansatte i løpet av 2011. Standardlegenden identifiserer hver ansatt. Det er mange måter å forbedre dette diagrammet, men vi vil konsentrere oss om å styrke legenden. I dette tilfellet sletter vi den eksisterende legenden og legger til en melding for hver ansatt via en tekstboks.

Hva er meldingen

Det første trinnet er selvfølgelig å bestemme deg for meldingen din. Hva vil du formidle? Mulighetene er uendelige, men holder budskapet enkelt og greit. I dette tilfellet vil vi for eksempel bruke tekstbokslegendene for å sammenligne inntektene fra 2011 til 2010. Å gjøre det vil kreve litt oppsett i dataområdet, og det er derfor jeg anbefaler å holde ting enkelt.

Vårt ark inneholder totaler for 2011 og 2010, så det er enkelt å sammenligne årets inntjening. Rad 15 inneholder SUM () -funksjoner; rad 16 inneholder bokstavelige verdier (bare for å forenkle eksemplet). Noen få enkle formler returnerer de faktiske dataene som vi vil vise i tekstfeltets legender:

C17: =ABS(C16/C15-1)

C18: =IF(C$16>C$15, " is down ", " is up ")

C19: =C$2 & C$18 & TEXT(C$17, "0%")

(Ikke glem å kopiere formlene til D17: F19.)

Formelen i C17 returnerer en prosentandel som gjenspeiler forskjellen mellom de to årene. (Husk å formatere den cellen på riktig måte.) C18 returnerer strengen "er nede" eller "er opp", tilsvarende. Til slutt sammenligner formelen i C19 resultatet av disse formlene med serietittelen, som i dette tilfellet er hver ansattes etternavn. Nå er du klar til å legge til tekstbokslegendene i selve diagrammet, som følger:

  1. Gå tilbake til diagrammet og slett standardlegenden ved å velge det og trykke på Del. Diagrammet utvides for å fylle ut området.
  2. Klikk på Sett inn -fanen og sett inn en tekstboks-kontroll.
  3. Klikk på innsiden av formelfeltet og skriv inn cellereferansen for den første serien, Smith. I dette tilfellet er det = 2011Commission! C19. Trykk enter.
  4. Juster størrelsen og formatet på tekstboksen. Sørg for å matche riktig seriefarge når du fargelegger tekstboksen.
  5. Gjenta trinn 1 til 4 for hver serie, og pass på at hver legende samsvarer med den tilsvarende seriefargen.

Det er mange måter å forenkle denne teknikken på. Jeg valgte å bruke individuelle formler for å returnere hver meldingskomponent, slik at du enkelt kunne følge prosessen. Du kan klumpe alt sammen i en sammenbindende formel. Du står fritt til å plassere og formatere tekstbokslegendene på hvilken som helst måte du vil.

Resultatet er en melding som er meningsfull og dynamisk. Hvis du oppdaterer verdier i dataområdet, oppdateres meldingene i tekstfeltlegendene deretter.

© Copyright 2020 | mobilegn.com