Gjennomgang: Dragon NaturallySpeaking 10.1

Derek Schauland prøver ut et talegjenkjenningsprogram som heter NaturallySpeaking som lar deg diktere til datamaskinen din i stedet for å skrive. Hvor bra fungerer det?

-------------------------------------------------- ------------------------------------

For de som liker å tenke høyt fremfor å sette seg foran en blank skjerm og begynne å skrive, kan et diktasjonsprogram kanskje være en vei å gå. Når jeg forbereder blogginnlegg for TechRepublic, har jeg funnet at diktat er et veldig nyttig verktøy fordi det kan fremskynde tiden til å forberede første utkast og la meg få tankene mine på "papir" mye raskere enn om jeg skrev. Jeg prøvde ut Dragon NaturallySpeaking talegjenkjenningsprogramvaren som oversetter dine talte ord til tekst på dataskjermen.

Til å begynne med virker det veldig vanskelig. Faktisk, når jeg skriver dette innlegget, har jeg snublet over meg selv flere ganger, men applikasjonen ser ut til å bli bedre når du går sammen, noe som gjør prosessen mye raskere enn om jeg skulle skrive.

spesifikasjoner

 • CPU : Intel Pentium4 eller nyere eller AMD Athlon 64 1 GHz minimum. Vi anbefaler 2, 4 GHz (1, 6 GHz dual core) eller tilsvarende AMD-prosessor. (Merk: SSE2 instruksjonssett kreves.)
 • RAM : minimum 512 MB (1 GB for Windows Vista og 2 GB for Windows 7). Anbefalt : 1 GB (2 GB for Windows 7 32-bit og 4 GB for Windows 7 64-bit)
 • Ledig harddiskplass : 1 GB (2 GB for ikke-engelske versjoner )
 • L2 Cache : minimum 512 KB. Anbefalt : 1 MB.
 • Operativsystemer som støttes :
  • Windows Server 2000
  • Windows Server 2003
  • Windows 2000 SP4
  • Windows XP SP2 og SP3, 32-bit
  • Windows Vista SP1 og SP2, 32-bit og 64-bit
  • Windows 7, 32-bit og 64-bit
 • DVD-ROM-stasjon kreves for installasjon
 • Microsoft Internet Explorer 6 eller nyere
 • Creative Labs Sound Blaster 16 eller tilsvarende lydkort som støtter 16-bits innspilling
 • Nuance-godkjent støyreduserende headsetmikrofon (inkludert i kjøpet, med unntak av oppgraderinger). Se detaljer på support.nuance.com/compatibility/ (inkluderer Bluetooth-mikrofoner, opptakere og tavle-PC-er).

Krav levert av http://nuance.com/naturallyspeaking/products/system-requirements.asp

Hvem er det for

Dragon NaturallySpeaking er for de som bruker en betydelig bit av å skrive, men vil løsrive seg fra tastaturet, spesielt hvis du ikke er en god maskinskriver. Å få et produktivitetsøkning av det, avhenger av hvor lang tid du ønsker å sette i gang med å bli kjent med programmet og opprinnelig trene det for å kjenne skrivestilen din og hvordan du snakker.

Mens jeg forberedte dette innlegget, fant jeg flere ting som jeg syntes var litt rart med programmet, hvorav den første prøvde å få den til å diktere navnet på selve programvaren. Når jeg bruker ordet NaturallySpeaking i noen tilfeller, valgte programvaren sin verktøylinjemeny kalt NaturallySpeaking i stedet for å legge inn teksten. Når du prøvde å duplisere problemet for et skjermdump, la programvaren inn teksten "Naturlig tale" uten problemer.

Hvilket problem løser det?

Selv om det er en første gangs forpliktelse til å bli tilpasset programmet og tilpasse ordboken, kan det være en flott tidsbesparelse for de som gjør mye dokumentasjon og annen bedriftsskriving.

Fordi programmet også kan importere lydfiler fra en bærbar opptaker eller til og med en app på iPhone, være i stand til å diktere i en bil mens du kjører hjem fra jobb, i et tog eller et annet sted som du ikke har tilgang til datamaskinen kan være en stor bekvemmelighet.

Utrolige funksjoner

Korreksjon : Når du skriver, blir ikke bare programvaren bedre til å forstå hva du har tenkt eller mener, men den lar deg også gå tilbake og rette et ord med lyden fra stemmen din. Som du vil se på skjermdumpen i figur B, når jeg velger et ord for korreksjon, dukker kontekstmenyen opp slik at jeg kan velge ordet jeg trenger. Læring : Programvaren er intelligent på den måten at den har en tendens til å ta seg frem til dine måter, så lenge du snakker sakte og tydelig. Når du trener programvaren under konfigurasjonsprosessen, anbefaler den at du snakker som om du leser nyhetene - med en jevn levering.

Figur A

Den naturlig talende verktøylinjen

Figur B

Ordkorreksjon med stemmekommandoer

Hva er galt?

Jeg trodde det var å være forventet, men å trene programvaren kan være litt kjedelig, selv om det virkelig blir bedre jo mer du bruker den. Men hvis du er utålmodig, eller vet at du ikke har en tendens til å snakke forsiktig og tydelig, kan det hende det ikke er noe for deg.

Prisen er også noe å vurdere. Kostnaden for en enkelt lisens for den foretrukne versjonen var $ 199. Når jeg snakket med en representant fra Nuance, fant jeg lisensieringen å være noe fleksibel ved at du kan installere den på opptil fem PC-er som du eier, eller som du bruker så lenge du ikke bruker lisensene samtidig på flere datamaskiner som bringer kostnad per maskin ned betraktelig.

Konkurransedyktige produkter

 • Turbo-diktering
 • Microsoft Office talegjenkjenning

Ergo for virksomheten

Dragon NaturallySpeaking er sikkert ikke for alle, men i organisasjoner som produserer mye kopi, gjør potensialet for tidsbesparelser og bekvemmelighet det til et produkt å vurdere. Husk at du fremdeles vil måtte gjøre litt tastaturredigering underveis.

© Copyright 2020 | mobilegn.com