Gjennomgang: Invoice360 for Windows 8

Hver gang du leverer tjenester til en klient, er det neste naturlige trinnet i prosessen å utstede en faktura som beskriver alt arbeid som er utført i jobben eller milepælen. Du kan også være en omreisende selger og ha et fancy Windows 8-nettbrett for å ta bestillinger. Uansett årsak, en faktureringsapplikasjon som er designet og klar for den nye berøringssentriske Windows-plattformen er sikker på å være en bonus. ConnectCode Pte Ltd. prøver ut spillfeltet med sin nylig lanserte Invoice360, utelukkende designet for Windows 8s nye touch-UI. Appen finner du i Windows 8 App Store, og den er tilgjengelig helt gratis.

produktinformasjon

  • Tittel: Faktura360
  • Forfatter: ConnectCode Pte Ltd.
  • Støttede operativsystemer: Windows RT og Windows 8 Pro
  • Pris: Freeware

Første øyeblikk

Appen på hovedskjermen

Etter en rask nedlasting av produktet ble jeg møtt med et ganske tettpakket grensesnitt, der jeg viste de forskjellige delene av fakturaen som kunne tilpasses, en liste for lagring av både kunder og gjenstander, samt en kommentar og fakturadelen. Ved første øyekast var det ikke særlig klart å legge til klienter og varer. For å utføre noen tillegg, må du trykke på eller klikke på de tre prikkene som ligger i nedre høyre hjørne av skjermen for å trekke opp en menylinje. Derfra kan du legge til ytterligere varelager eller kundeartikler for valg.

Beholdningssystemet er et uten frills oppsett

Enten du legger til en kunde eller varelager, er oppføringsområdet enkelt nok. Bare angi navn, adresse og kontaktinformasjon for kunder, eller navn, beskrivelse, enheter, pris og type transaksjon (faktiske varer, en tjeneste eller en enkel kostnad som forsendelse). Når du klikker eller trykker på "Lagre" -knappen nær øvre høyre hjørne av skjermen, vil en ny post bli satt inn i regionen til venstre, sammen med andre poster lagt til.

En ting jeg syntes var interessant med Invoice360, var at du kunne ha flere selskaper tilgjengelige å velge mellom i Innstillinger-menyen. På denne måten kan du skrive ut en faktura fra "Firma A" for en klient, og deretter bytte til "Firma B" for å fakturere en annen klient. Du kan til og med gå så langt som å legge til bedriftsplassering, de typer skatter som solgte varer eller tjenester vil tilfalle gjennom enheten for beregningsformål, fakturamaler og et område for å spesifisere en tilpasset firmalogo. Min eneste klage her er at det ikke er noe alternativ å skille kunder og varer per selskap-basis, noe som kan føre til en viss forvirring når du fakturerer.

Når alle fakturaopplysningene dine er lagt inn på riktig måte, samt relevante elementer og kommentarer, bare sjekk summen og skatten, og klikk deretter på knappen "Forhåndsvisning" for å se hva fakturautgangen blir. Når du er fornøyd med hvordan alt ser ut, kan du skrive ut direkte fra appen eller eksportere ut til en PDF-fil for e-post.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Bunnlinjen

Det er stort sett det for det meste. Hvis en ny funksjon bør foreslås for en fremtidig versjon av Invoice360, vil jeg imidlertid se .doc / .docx eller .odt-eksportfunksjon som et alternativ i tilfelle du vil ha et dokument du kan redigere som ikke krever faktura360.

For det meste er Invoice360 en veldig fin nettbrett-grensesnittvennlig Windows 8-app som kan generere riktig formaterte fakturaer for levering til kunder uten kostnad. Til tross for de små problemene jeg hadde med appen her og der, er det fremdeles et ganske solid tilbud og bør tas hensyn til entreprenører og eiere av små bedrifter.

Les også:

  • BambooInvoice gjør fakturering enkelt for små bedrifter
  • Tidsporing enkel nok til at en konsulent kan bruke
  • Fem småbedriftserstatninger for QuickBooks

© Copyright 2020 | mobilegn.com